Niestety Gryzelda dołączyła do pacjentów stomatologicznych. W starym roku dokarmiałam ją okazjonalnie z powodu wagi, ale w większości jadła sama. Od sylwestra jest tylko na papkach, sama zje co najwyżej ogórka. Prawdopodobnie mamy ropień pod jednym z trzonowców (od spodu żuchwy jest wyczuwalna górka), wtórnie przerośniete i krzywo starte zęby. Waga wczoraj 580 g...
Czy robił ktoś zdjęcie rtg śwince z takim problemem? Bo dowiedziałam się od wetki, że nie ma większego sensu, ponieważ ciężko na nim cokolwiek zobaczyć...
Z innych ciekawostek, Gryzelda ma objawy paraliżu z niedoboru wit. C... Wszystko bym zrozumiała, gdyby nie to, że witaminę C dostaje Juvit wymieniłam na Cebion, nie wiem, czy seria produktu jakaś trefna, czy zdążyła się rozłożyć (choć teoretycznie po otwarciu powinna być ważna jeszcze pół roku)... a może 0,2 ml (ok 5 kropli) co 2 dni to dla słabo jedzącej świnki za mało pozostałe świnie tyle dostawały i czują się świetnie, ale jedzą wszyściutko, więc krople są tylko uzupełnieniem. Od dzisiaj mam dawać Gryzeldzie po 10 kropli codziennie przez 4 dni, później po 5 kropli codziennie.
Trzymajcie kciuki żeby kontrola za tydzień wypadła dobrze i żeby swinia zakwalifikowała się do zabiegu usunięcia ropnia - razem z zębem niestety...
Poznańskie świniory - koniec pewnego rozdziału.
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Major, Olesia, Gryzelda choruszka
Oj kochana! Ty to masz z tymi świniami.. oby wszystko ułożyło się pomyślnie!
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Biedna mała... mój Stefan miał to samo...
Trzymam kciuki
Trzymam kciuki
Gryzelda na szczęście dobrze zareagowała na antybiotyk - gula wyraźnie się zmniejszyła, a małą coraz częściej widzę nad miską, próbuje sama jeść przybrała też na wadze i coraz lepiej wygląda. Chyba te kciuki pomogły we wtorek korekta, oby obyło się bez rwania zębów.
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
To w takim razie dalej za Gryzię bardzo mocno
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
A fotki będą? Olesiiiii i reszty
Pyrka
Fotki będą jak ogarnę Windows 8 Od kilku dni bezskutecznie poszukuję Moich Dokumentów
Gryzelda wróciła z zabiegu lżejsza o dwa zęby... oba same się chwiały przy dotknięciu niby dostała tylko "głupiego jasia", ale jeszcze się nie do końca wybudziła (zastrzyk dostała około 17.30)...
Gryzelda wróciła z zabiegu lżejsza o dwa zęby... oba same się chwiały przy dotknięciu niby dostała tylko "głupiego jasia", ale jeszcze się nie do końca wybudziła (zastrzyk dostała około 17.30)...
I jak choruszka? Doszła do siebie? Dalej trzymam kciuki za nią. Niech nam w końcu te świnie przestaną wariować