Jagódka i Poziomka z lasu i ich dzieci już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Jagódka i Poziomka (rez.), 2 maluchy Poziomki wolne[POZN

Post autor: sosnowa »

Wiem, ze to co innego, ale moj pies, ktory ma juz prawie 15 lat zostal skazany przez weta po urodzeniu na eutanazje poniewaz jakoby mial nie chodzic z powodu powaznej wady miednicy i jednej tylnej lapy. Wet sie o tyle nie pomylil, ze pies faktycznie przez pierwsze 3, 4 lata nie chodzil bo caly cas biegal. Do dzis ma napady bycie szczeniakime mimo wieku i pokaznej tuszy.
Moze i tym razem......... :pray:
Ostatnio zmieniony 02 gru 2013, 17:01 przez sosnowa, łącznie zmieniany 1 raz.
jax

Post autor: jax »

Cuda się zdarzają. Może uda się ją uratować.
patic6

Post autor: patic6 »

Madzior, w przyszłości będzie można o takim wózeczku pomyśleć :) może uda mi się nakręcić filmik jak maluda się porusza, ona podnosi cały tył do góry i popyla (całkiem szybko) na przednich łapkach! Nie wygląda to ładnie, ale działa ;)
Madzior

Post autor: Madzior »

patic6 pisze:Madzior, w przyszłości będzie można o takim wózeczku pomyśleć :) może uda mi się nakręcić filmik jak maluda się porusza, ona podnosi cały tył do góry i popyla (całkiem szybko) na przednich łapkach! Nie wygląda to ładnie, ale działa ;)
To nagraj film koniecznie! :) mniej więcej wygląda to tak? Mops jest prawdopobnie zdrowy, a co do takiego sikania, to słyszałam wiele teorii - od całkiem niegroźnych, behawioralnych, po ciężkie i neurologiczne ;)
http://www.youtube.com/watch?v=80D0ylOqPJ8

Organizmy ssaków są fascynujące. Natura nie znosi próżni! Gdy jest jakaś dysfunkcja w jednym obszarze, organizm szuka rozwiązań, by zachować maksimum sprawności, mimo defektów. Jeśli świnka będzie w ten sposób się poruszać całe życie, to trzeba będzie zadbać o prawidłową masę ciała. Możliwe, że wraz ze wzrostem wagi, swinka jednak nie będzie mogła przerzucić ciężaru ciała na przenie łapy - wtedy wózek.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Jak tam maluszki? Pewnie już ładnie przybrały na wadze... :roll: :photo: ??!!
A co z tą biedną kruszynką?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Madzior masz rację z uzupełnianiem, zastępowaniem w przypadku różnych dysfunkcji innymi możliwościami wiem coś o tym ;) Kochane prosiaczki... :buzki: Trzymam kciuki za dobre rozwiązania dla tej kruszynki....Dla świnko-aniołka- :swieca:
Madzior

Chrumka pisze:Madzior masz rację z uzupełnianiem, zastępowaniem w przypadku różnych dysfunkcji innymi możliwościami wiem coś o tym ;)
Ja sama po sobie to wiem ;) Ostatnio miałam kontuzję dużego palucha u stopy, przez co ciężar ciała musiałam przenosić na zewnętrzną krawędź stopy. Choć ból już minął, to dalej mam tendencję do nie obciążania tej części stopy i muszę na dobrą sprawę od nowa uczyć się chodzić prawidłowo ;) Każdy krok wykonuję świadomie. Organizm już się przyzwyczaił do innego trybu chodzenia i mam zakwasy teraz od "normalnego" chodzienia :szczerbaty:

A' propos sprawy:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/interne ... ieci/24mqj

;) Mimo, że można z politowaniem stęknąć, to spójrzcie, jaki ten pies jest szczęsliwy i jak doskonale sobie radzi :)
patic6

Post autor: patic6 »

Malutka się niemal identycznie porusza! :D tyko nie tak zgrabnie, nóżki ma krótsze ;) pomalutku przybiera na wadze, chociaż dużo wolniej niż rodzeństwo (ona ważyła wczoraj 62 g, jej siostrzyczka i braciszek odpowiednio aż 120 i 140g!).

Zaistniało małe przetasowanie: Jagódka zostaje u mnie na stałe :jupi: znakomicie dogadała się z Majorem i Olesią, a mój TŻ pokochał ją jak własną :P (to On zaproponował powiększenie stada). Rozmawiałam z rodziną, która wcześniej dziewczyny rezerwowała i zgodzili się przygarnąć Poziomkę z córeczką :jupi: Zatem do adopcji pozostał tylko duży synek Poziomki, postaram się zrobić kilka fotek dzisiaj i wrzucić go na główną :)
Madzior

Re: Jagódka[DS]Poziomka (rez.), 1 maluch Poziomki wolny[POZN

Oo, gratulujemy doświnienia! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”