Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
Re: Suchy pokarm
Ale tych pokruszonych pozostałości to w CC jest jak dla mnie absurdalnie dużo - w sensie wiesz, jak mam kupić karmę, z którą się potem muszę paćkać, żeby świnie do końca zjadły, to wolę Crispy Pellets, bo jest prawie o połowę tańsza. No, ale u mnie nawet w całości nie ma wzięcia, więc mam skrzywione spojrzenie 

Serio? Moje świnie serio dałyby się zabić za garstkę CC, nawet tej nowej
Chyba kupię im następnym razem JR Farm Grainless. Ostatnio nauczyli się jeść te granulki pietruszkowe, więc myślę, że nie będzie im przeszkadzać, że jest twarda. Wolę żeby jadły taki granulat niż CC, w którą szczerze powiedziawszy co raz bardziej wątpie

Chyba kupię im następnym razem JR Farm Grainless. Ostatnio nauczyli się jeść te granulki pietruszkowe, więc myślę, że nie będzie im przeszkadzać, że jest twarda. Wolę żeby jadły taki granulat niż CC, w którą szczerze powiedziawszy co raz bardziej wątpie

Błagam, nie kracz... Powlokłam się do klatek żeby wyciągnąć Dropsa na kolankowanie... A w cośkowej miseczce pływa zupka z CC
Za to Dropsik przekonał się do jeżówki. a Cosiek... pewnie zaraz do niej naleje

Za to Dropsik przekonał się do jeżówki. a Cosiek... pewnie zaraz do niej naleje

U mnie CC przestała być całkowicie jadalna
kiedyś ją uwielbiały a teraz nawet się na nią nie popatrzą

W moim przypadku nie wiem co im dawać, natka, ogórek, cykoria, babka lancetowa, mniszek, sianko idzie jak woda. W przypadku marchewki, buraczka, jabłko "troszkę pojedzą" no jest lipa. Na CC nie chcą patrzeć, beaphar care+ jeden składnik jadalny, w musli to ziarna wywalę i pałeczki oraz czerwone granulki zostają z całej mieszanki. Co do CN to pierwsza karma jaką dostawały i fruwała po całej klatce, nie mam pojęcia czy i co z tego jadły. Zamówiłem 2.5kg i będę ten miesiąc je uczył ją jeść.
a próbowałeś Brita Animals dla świnki morskiej ja kupiłam i Serdecznie polecam a też miałam problemy z moimi niejadkamitechnikibart pisze:W moim przypadku nie wiem co im dawać, natka, ogórek, cykoria, babka lancetowa, mniszek, sianko idzie jak woda. W przypadku marchewki, buraczka, jabłko "troszkę pojedzą" no jest lipa. Na CC nie chcą patrzeć, beaphar care+ jeden składnik jadalny, w musli to ziarna wywalę i pałeczki oraz czerwone granulki zostają z całej mieszanki. Co do CN to pierwsza karma jaką dostawały i fruwała po całej klatce, nie mam pojęcia czy i co z tego jadły. Zamówiłem 2.5kg i będę ten miesiąc je uczył ją jeść.

Potwierdzam, że brit jest pyszny dla świnek. Chłopaki jedzą razem z CN i po prostu się rzucają na tą karmę 

- sophiee
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Jaką karmę polecacie dla świnki po korekcie trzonowców? Dokarmiam Chrumka karmą ratunkową Trovet, dotychczas jadł chętnie CN, ale po operacji jedzenie jej sprawia mu trudności, mimo, że zmiksowałam ją żeby nie było aż tak dużych kawałków. CN w postaci ,,kleiku'' nie chce jeść w ogóle. Z braku CN kupiłam mu Bunny Shuttle, ale nie wiem czy się przekona. Potrzebowałabym dla niego karmy na podtuczenie, łatwej do pogryzienia i składem najlepiej podobnej do CN.