Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ

Jakie podłoże stosujecie dla swoich świnek

Trociny
99
9%
Trociny
99
9%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Podkłady higieniczne
38
3%
Podkłady higieniczne
38
3%
Ściółka bawełniana
1
0%
Ściółka bawełniana
1
0%
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%

Liczba głosów: 1110

swinkowypotwor

Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Post autor: swinkowypotwor »

Fionka2014 pisze:Co do pochłaniania zapachu polecam Benka (pochłaniacz zapachów dla kotów do kuwet).
Ja mam o zapachu zielonej herbaty ale są też bez zapachu i z innymi nutami zapachowymi.
Produkt polecany przez innych użytkowników na forum.
Sprawdza się. :)
Właśnie o tym mówiłam, na rasię zostawiam sam żwirek z matą
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Ja mam dwa pochłaniacze zapachów. Jeden w postaci takiego granulatu do sypania pod żwirek - który faktycznie działa. Ale gdyby moje prosiaki chodziły po żwirku/właziły pod maty to bałabym się go stosować. Drugi to taki spray o zapachu zielonej herbaty. O dziwo spray nie przeszkadza świnkom w żaden sposób, czasem popryskam im jakieś legowisko lub żwirek pod matami.

Pochłaniacze zapachów rządzą - dajcie kiedyś świniom worek perzu, a potem się wypowiadajcie że "nie czuć przy codziennym sprzątaniu" :lol:
Rosiczka

Post autor: Rosiczka »

O co chodzi z tym perzem? Moje dostają i nie widzę, żeby był po nim jakiś większy problem.

A jeżeli chodzi o zapachowe pochłaniacze i generalnie wszystko, co się rozpyla, to uważajcie z tym - to są rzeczy, które świniakom mogą nie przeszkadzać, ale na pewno nie są dla nich zdrowe. Wdychanie chemii jeszcze nigdy nikomu nie wyszło na dobre.
evyn_life

Post autor: evyn_life »

Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
swinkowypotwor

evyn_life pisze:Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
Ja od balbinkowej dostałam taka informacje bo moje prosiaki tez podgryzają ale jeszcze jej nie próbowałam.
"Na podgryzanie maty można ją przetrzeć przekrojoną cytryną, tylko musi wyschnąć" a czy działa to nie wiem :think:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Rosiczka pisze:O co chodzi z tym perzem? Moje dostają i nie widzę, żeby był po nim jakiś większy problem.

A jeżeli chodzi o zapachowe pochłaniacze i generalnie wszystko, co się rozpyla, to uważajcie z tym - to są rzeczy, które świniakom mogą nie przeszkadzać, ale na pewno nie są dla nich zdrowe. Wdychanie chemii jeszcze nigdy nikomu nie wyszło na dobre.
Te odświeżacze powietrza dla zwierząt są oparte na naturalnych olejkach eterycznych. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że bardziej świnkom może szkodzić warszawskie powietrze - nie dajmy się zwariować...
Arya90

Post autor: Arya90 »

Z cytryną działa, ale u mnie na krótko. Moi panowie co prawda nie matę podgryzają, ale ceratę na wybiegu i jak sok świeży, to działa, a jak się ulotni po jakiś 30 minutach to od nowa zabawa w gryziemy ceratę :lol:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Ja mam coś takiego http://hipcio.sklep.pl/produkt/dr-seide ... aniu-100ml nie powiem, że działa rewelacyjnie ale działa, jest obrzydliwie gorzkie i nie sposób samemu się nie nawdychać jak się psika po nogach regału czy komody wsadzając tam łeb :P ale mimo, że jest takie obrzydliwe to i tak jedna z moich pięciu świnek miała to gdzieś i gryzła dalej, pozostała czwórka po psikaniu przestała. Trzeba psikać dość często, raz na dzień, dwa, bo się ulatnia.
swinkowypotwor

Lilith88, ooo dzięki, zapisze sobie i jak tylko zobaczę, że obgryzają coś to zakupię :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”