Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka
dokładanie , tym bardziej że boli mnie kręgosłup i głowa i prawdopodobnie będzie się czasami oddzywac. Więc latam po lekarzach i walcze o jak największą kasę żeby ten sklep otworzyć i towar kupić a świnkom na pewno kupię w grudniu te mostki drewniane bo na pewno przypadłyby im do gustu i legowiska u Pastuszka nowe
na razie czekam aż gość mi napiszę oświadczenie sprawcy wypadku, napisałam mu że max do czwartku ma mi napisać gdzie mam je od niego odebrać.

Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
... a gdzie moje pięknotki kochane?

- Natasza
- Kontakt:
srajde nie piękności
jutro cyknę fotki obiecuję
ale kilka postów wcześniej dałam fotki Peppy 

Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Zobacz Natasza jak to się w życiu zmienia - chciałaś mieć dwóch chłopaków a skończyłaś z piątką rozwydrzonych bab mającą co chwila rujki 

- Natasza
- Kontakt:

dziewczyny wysprzątane, oczko Bianeczki zakropione(wygląda już super , nie ma tej wydzielinki), pranie koców w trakcie, teraz lece do empiku po książkę dla R, i po świerszcze dla gadów, wróce to posprzątam Filipka.
Dzisiaj z rana wet bo mój jeden z psiaków znowu miał zatkane gruczoly odbytowe, przydałoby się go dac pod narkozę i ściągnac kamień z zębów, + kupic 2 terraria większe dla gadów za ok 250 zł . Może wyślę tą kalkulację do Pzu żeby dali więcej kasy bo mi braknie

cyknęłam kilka fotek potem wyślę

no co Ty nie powieszNatasza pisze:srajde nie piękności jutro cyknę fotki obiecuję ale kilka postów wcześniej dałam fotki Peppy

a zdjęcia oglądałam i stanowczo za mało

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Natasza a nie wygodniej (i taniej) by Ci było jakbyś psu sama opróżniała gruczoły? To nie jest skomplikowane - ubierasz rękawiczki, bierzesz coś ułatwiającego poślizg i wsadzasz mu paluszek w cztery litery. Wyobraź sobie, że tyłeczek to tarcza zegara - gruczoły powinny znajdować się na godzinie 4 i 8. Jeśli ma przepełnione to na pewno wyczujesz je pod palcem. Jeden palec masz od środka a drugim od zewnątrz wypychasz wydzielinę na zewnątrz. Ważny jest kolor tej wydzieliny - jeśli jasny i wydzielina jest rzadka to ok a jeśli kolor jest ciemnobrązowy, wydzielina jest gęsta i taka "kaszkowata" to wtedy trzeba iść do weta albo na przepłukanie gruczołów albo po antybiotyk. I najważniejsze - gruczoły czyścimy albo w łazience albo na dworze i najlepiej ustawić się do psa bokiem żeby nie oberwać
Mam nadzieję, że pomogłam 

- Natasza
- Kontakt:
No własnie dziś koleżanka mi powiedziała że wet jej pokazał jak to robic samemu a ma kotka , grzebałam koniu?koniowi
w pupalku więc pies mnie nie rusza
kiedyś brał antybiotyki po opróżnieniu ale to i tak powodowało nawrót a wydzielina jest jasno żółta, niby nic tam poważnego się nie dzieje, zawsze przepłukują rivanolem.
Jak utuczyc Kofi ? wet kazał dawac dużo szpinaku na kości , kukurydzę, płatki owsiane na przytycie, że niby lepiej tym niż karmą skoro karmię VL Cavia, świniaki wyglądają jak kulki a ona taka dalej nie bardzo. Jest lepiej niż było ale kiedy będzie wyglądała jak Aishka
Oooo masakra wróciłam z miasta, biorę się za porządki, i ide do lekarza ZNOWU
, potem piwko u koleżanki [nie pije] ale jakoś sytuacja w domu mnie drażni, potem mój R pojedzie po oświadczenie sprawcy i koniec dnia. zaraz bedą fotki bo anuleczka mnie zamorduje 
Na jednym ze zdjęć jest coś co trzymam na dłoni, czy to jest cofnięta karma? pamiętam jak byłam mała u królika też takie coś było ale myślałam że to granulat a one karmę mają na górze nie na dole ... czasem gdzies się zapodzieje ale trochę tego znalazłam.

po 16 będzie reszta .

Jak utuczyc Kofi ? wet kazał dawac dużo szpinaku na kości , kukurydzę, płatki owsiane na przytycie, że niby lepiej tym niż karmą skoro karmię VL Cavia, świniaki wyglądają jak kulki a ona taka dalej nie bardzo. Jest lepiej niż było ale kiedy będzie wyglądała jak Aishka

Oooo masakra wróciłam z miasta, biorę się za porządki, i ide do lekarza ZNOWU

Na jednym ze zdjęć jest coś co trzymam na dłoni, czy to jest cofnięta karma? pamiętam jak byłam mała u królika też takie coś było ale myślałam że to granulat a one karmę mają na górze nie na dole ... czasem gdzies się zapodzieje ale trochę tego znalazłam.

po 16 będzie reszta .
noooo już się troche zadowoliłam zdjęciami
Nataszko jeśli chodzi o szpinak to bym nie ryzykowała podawaniem większej ilości. Gdzieś wyczytałam, że szpinak zawiera jakieś szczawiany, które są szkodliwe. Kofi wygląda jak własna córka
może jest taka drobniutka, ponieważ zbyt szybko urodziła? w końcu nasz Lakuś też wyglądał jak cień świniaka i mimo tego, że jest troche młodszy od naszych siostrzyczek to kawał świniaczka się z niego robi. Ile waży Kofinka ? Rodzice naszych dziewczynek ważyły ponad 1000 g może Kofi potrzebuje więcej czasu na przytycie. Moja Aishka to przy Kofi wygląda jak tucznik hehehehe.

Nataszko jeśli chodzi o szpinak to bym nie ryzykowała podawaniem większej ilości. Gdzieś wyczytałam, że szpinak zawiera jakieś szczawiany, które są szkodliwe. Kofi wygląda jak własna córka

Może wypluta. Świnki nie wymiotują chyba