Teddy Noora (Viva! Gryzonie) i Kari Black (SPŚM)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Gorgofone
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Re: Tosia Kruszynka i Lomi mieszkają w Pruszkowie!
Przyszły wyniki badania krwi. Już wiemy, co dolega Sułtance: nic, po prostu siusia na różowo. Ale przecież w międzyczasie były okresy, kiedy przez kilka-kilkanaście dni w diecie nie pojawiały się czerwone składniki, a kilka miesięcy temu przechodziła łagodne zapalenie pęcherza. Nic już nie rozumiem. Tak czy inaczej, jutro wieziemy ją do gabinetu, w środę ciach-ciach jajniki z dojścia bocznego, w czwartek jeszcze jedno USG jamy brzusznej, a w piątek wypis. W sobotę wieziemy Zyziolka do okulisty, może jest poprawa. Sztuczne łzy na tapecie. A Zyziol ważył wczoraj 692 g. Moja kochana tłuścioszka! Sułtanka znowu ją gryzie po uszach, może po operacji to się zmieni. Kocham moje dziewczyny!
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Badaliście mocz? Może świnka ma nieszczelne naczynia krwionośne i drobny przesącz krwi do dróg moczowych? U ludzi pomaga wtedy rutinoscorbin albo venorutin.
- Gorgofone
- Kontakt:
Było badanie moczu kilka tygodni temu . Pomysły już dawno mi się skończyły. Ale skoro brak przeciwciał we krwi, to chyba nie ma powodu do zmartwienia. Bardziej przejmuję się tym, że będzie kiedyś miała stan zapalny, a ja go nie rozpoznam...
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
- Gorgofone
- Kontakt:
Dobra, operejszyn przeniesione na 19 lipca, wczoraj było kolejne USG. Pogrubiona ściana pęcherza moczowego. Loxicom i Urinovet - Sułtanka znowu będzie wyglądała jakby piła krew wrogów . To niesamowite, że wyniki krwi są w normie, a ultrasonografu już nie. To prosiak zen: jednocześnie jest chora i zdrowa. Wielka tajemnica Wszechświata.
Nowy rekord Zyzi: 699 g! Już by walnęła tę siódemkę z przodu...
Kupiłam wreszcie największe dostępne na rynku podkłady Seni: 170x90 cm. I bardzo się rozczarowałam. Bo to wciąż jest 90x60 cm a dokoła taka jakby izolacja z watoliny, bo inaczej tego nie mogę określić. Materiał, z którego robi się jednorazowe ciuchy szpitalne. W przypadku prosiaków to wyrzucone pieniądze. Odradzam.
Nowy rekord Zyzi: 699 g! Już by walnęła tę siódemkę z przodu...
Kupiłam wreszcie największe dostępne na rynku podkłady Seni: 170x90 cm. I bardzo się rozczarowałam. Bo to wciąż jest 90x60 cm a dokoła taka jakby izolacja z watoliny, bo inaczej tego nie mogę określić. Materiał, z którego robi się jednorazowe ciuchy szpitalne. W przypadku prosiaków to wyrzucone pieniądze. Odradzam.
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Bo te podkłady, o których piszesz to rzeczywiście jest nadal 60x90 plus boki z fizeliny, które się podkłada pod materac jeśli się je stosuje w szpitalnym łóżku.
Trzymam za zdrówko obu dziewczyn.
Trzymam za zdrówko obu dziewczyn.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- Gorgofone
- Kontakt:
Dobrze, że kupiłam 5 sztuk, a nie więcej :p. Dziękuję w imieniu dziewczyn. Chyba są niedopieszczone, bo strasznie cuy-cuyają z rana i nawet ogórek ich nie uspokaja, jedynie wzięcie na ręce. Zamiast jeść śniadanie, biorę rozwydrzone prosiaki i tulę jak niemowlęta. Nie wiem, czy są rozpieszczone, czy też czegoś im brakuje do szczęścia...
- Gorgofone
- Kontakt:
Zyziolowi waga poszła w dół, do 660 g. Ma też focha na Ziętka. Chyba dziś przystąpię do karmienia strzykawką. A może zrobiłabym jej test na pasożyty?
Sułtanka nie wysiaduje już bez przerwy pod zadaszeniami. Łatwiej ją też złapać. Przeszła psychicznie długą drogę od przerażonego prosiaczka do przylepy, jestem z niej dumna. Wczoraj skończyłyśmy kolejny rzut antybiotyku, wciąż mamy Urinovet. Muszę podpatrzyć, w jakim kolorze są siuśki.
Jeszcze jedna sprawa z Zyzią. Wróciliśmy do wybiegu w kuchni, a ponieważ dziewczyny przez jakiś czas były odgradzane od reszty mieszkania, to wiedzą, że się z niej nie wychodzi. A przynajmniej Sułtanka wie . Zyzia zajmuje się tuptaniem po całym mieszkaniu, lata jak kot z pęcherzem i nawołuje. Absolutnie nie mam pojęcia, o co jej chodzi. A kiedy ją łapię i podnoszę, to wydaje takie 3 mruknięcia, jak wtedy, gdy widzi, że do klatki wlatuje ogórek. Ktoś ma jakiś pomysł?
Sułtanka nie wysiaduje już bez przerwy pod zadaszeniami. Łatwiej ją też złapać. Przeszła psychicznie długą drogę od przerażonego prosiaczka do przylepy, jestem z niej dumna. Wczoraj skończyłyśmy kolejny rzut antybiotyku, wciąż mamy Urinovet. Muszę podpatrzyć, w jakim kolorze są siuśki.
Jeszcze jedna sprawa z Zyzią. Wróciliśmy do wybiegu w kuchni, a ponieważ dziewczyny przez jakiś czas były odgradzane od reszty mieszkania, to wiedzą, że się z niej nie wychodzi. A przynajmniej Sułtanka wie . Zyzia zajmuje się tuptaniem po całym mieszkaniu, lata jak kot z pęcherzem i nawołuje. Absolutnie nie mam pojęcia, o co jej chodzi. A kiedy ją łapię i podnoszę, to wydaje takie 3 mruknięcia, jak wtedy, gdy widzi, że do klatki wlatuje ogórek. Ktoś ma jakiś pomysł?
Zyziu, wiem, że w wakacje chcesz jakoś wyglądać w bikini, ale już nie chudnij
- Gorgofone
- Kontakt:
W jej wieku już nie wypada pokazywać się w bikini, chyba że w kostiumie plażowym z epoki wiktoriańskiej :p Przekażę jej, że ma tyć
- Gorgofone
- Kontakt:
Operacja Sułtanki przełożona na końcówkę miesiąca.
Moi drodzy i kochani - od kilku godzin na wszelakich podkładach (na kolanach, na wybiegu i w klatce) tylko żółte ślady siuśków! Wczoraj ruszyliśmy z kolejną dawką antybiotyków i lekarstwa na nery i pęcherz. Daję też probiotyk. Chyba wreszcie są zadowalające rezultaty! Nie mniej różowy mocz, tylko żółty mocz! Po 3 miesiącach! Nareszcie! Nie mniej mamy wizytę na wtorek. W razie czego po prostu pokażemy żółte siusiu
Moi drodzy i kochani - od kilku godzin na wszelakich podkładach (na kolanach, na wybiegu i w klatce) tylko żółte ślady siuśków! Wczoraj ruszyliśmy z kolejną dawką antybiotyków i lekarstwa na nery i pęcherz. Daję też probiotyk. Chyba wreszcie są zadowalające rezultaty! Nie mniej różowy mocz, tylko żółty mocz! Po 3 miesiącach! Nareszcie! Nie mniej mamy wizytę na wtorek. W razie czego po prostu pokażemy żółte siusiu