Wiewiórek - uroczy kastrat - DS sylvka

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

katiusha

Re: Wiewiórek - uroczy kastrat - DS sylvka

Post autor: katiusha »

Ale czaaaad!!! Obrazek
sylvka

Post autor: sylvka »

Wiewiórek najbardziej lubi przesiadywać na samej górze:

Obrazek

Dzięki temu, że do klatki mam dobry dostęp, otrzymuje codzienną porcję głaskania i zaczyna przyjmować to z mruczeniem, a nie jak do tej pory, ze strachem ;)

Całość po otwarciu od frontu (zdjęcie przed sprzątaniem :lol: )
Obrazek

Prosiaczek i Lulu na samym dole
Obrazek

Widok paśnika i poidełka (nie widać, ale od strony paśnika jest duża dziura w siatce, żeby mogły wygodnie sięgać po siano):
Obrazek

Każdy "na swoim" poziomie:
Obrazek

Miałam jeszcze zdjęcia jak Lulu zagląda do Wiewiórka oraz jak Wiewiórek odpoczywa sobie z Prosiakiem, ale wyszyły nieostre. W każdym razie mamy pełną zgodę w stadzie :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Kapitalne. Bardzo ciekawy wieżowiec. :like: trochę przypomina ul 8-)
Pięterka dość niskie, świnie to kochają, u mnie najchętniej siedzą pod półeczkami w klatce, ale czy Wam jest wystarczająco wygodnie "obrządzać"? Myslę np o wymiataniu bobów?
Konstrukcja samoróbka, czy "fabryczny"?
Dałabym tylko na każdym piętrze paśnik z sianem - jakieś koszyczki, czy łubianki, albo takie woreczki z dziurami. Żeby świństwo mogło sięgnąć po siano nawet w nocy, prawie przez sen.
Jeśli uda Ci się sprawić, że Wiewiórek będzie się luzował w ludzkim towarzystwie, to funduję medal z kalarepy!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Faktycznie jak ul, tylko zamiast miodu nawóz :laugh: super konstrukcja :)
a jak się świnie dogadują?
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Ale czadowa klatka :o :shock: , prawdziwy wieżowiec :D
sylvka

porcella pisze:Kapitalne. Bardzo ciekawy wieżowiec. :like: trochę przypomina ul 8-)
Pięterka dość niskie, świnie to kochają, u mnie najchętniej siedzą pod półeczkami w klatce, ale czy Wam jest wystarczająco wygodnie "obrządzać"? Myslę np o wymiataniu bobów?
Konstrukcja samoróbka, czy "fabryczny"?
Dałabym tylko na każdym piętrze paśnik z sianem - jakieś koszyczki, czy łubianki, albo takie woreczki z dziurami. Żeby świństwo mogło sięgnąć po siano nawet w nocy, prawie przez sen.
Jeśli uda Ci się sprawić, że Wiewiórek będzie się luzował w ludzkim towarzystwie, to funduję medal z kalarepy!
Lulu też była strasznym dzikusem (do tego gryzła, gdy chciało się ją głaskać), a teraz to kochana świnia. Wierzę, że z Wiewiórkiem też nam się to uda. Na razie przestał się spinać podczas głaskania, ale nie jest to jeszcze pełen naleśnik...
To zdjęcia sprzed czyszczenia klatki, ale są tam jeszcze paśniki na warzywa, na każdym poziomie miski z jedzeniem. :D
To moja czwarta klatka i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że sprząta się super. Jest łatwy dostęp z każdej strony i ogarniam to wszystko w 10 minut. Nie muszę też prosiaków wyjmować, bo zaczynam od samej góry (one idą na dół). Gdy skończę środek, same przechodzą wyżej. Bezstresowo :-)
Klatkę wykonał stolarz. W środku półki są pokryte tworzywem. Na dole jest wyciągana kuweta (genialna sprawa).
sylvka

diefenbaker pisze:Faktycznie jak ul, tylko zamiast miodu nawóz :laugh: super konstrukcja :)
a jak się świnie dogadują?
Moje doświadczenie jest takie - nim więcej miejsca, tym lepiej się dogadują. Na początku bywały nerwowe momenty, nawet Wiewiórek ugryzł do krwi Lulu, ale teraz jest super. Sypiają obok siebie, czasami wkurzają się na siebie, ale kończy się na pomrukiwaniu. Nie ma zębów i latającego futra. :peace:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Hmmm. Znam jednego stolarza... Teraz ma sezon budowlany, ale zimą, kto wie...
To rzeczywiście wygląda świetnie. :like:
sylvka

Nasz chłopak coraz lepiej się oswaja. Duże znaczenie ma nowa klatka, dzięki której jest mi go łatwiej głaskać (głaszczemy się często ;) )

Obrazek

Jak na Wiewiórka, to pełen luz :laugh:

Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Tak, rzeczywiście. Nie śpi na baczność, tylko rogalikuje :-) Król babińca :102: Myślę, że już przyjął do wiadomości i stosowania, że ma dom... :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”