Re:Tościk 1.08.17[*],Nachos 23.01.21 [*]i Czesio 7.08.20 [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
cappuccino

Re: Tościk.

Post autor: cappuccino »

Będziemy wszystko, co może go uczulać, wykluczać po kolei. :)

Tost przed momentem zakumał, że z klatki też można wyjść, i tak wchodzi sobie do niej i z niej wychodzi co chwila :lol:
Co za popcorning! Nie myślałam, że świnki mogą tak szybko biegać :lol:

Mam taką frajdę, że już nie mogę się doczekać, jak dostanie jakiegoś kumpla!
maleńka

Post autor: maleńka »

U nas najlepsze są mieszanki karmy, najlepiej CN i CC, do tego dorzucam jakieś suszone ziółka i teraz płatki owsiane na podtuczenie :) Najlepiej próbować, a jak Tościkowi nie posmakuje to zawsze możesz komuś odsprzedać :szczerbaty:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ja myślę, że jak jeszcze nie jadł żadnej z tych karm, to od razu go do lepszej przyzwyczaj, czyli właśnie do CC. Zamiennie z Brit lub troszke droższym ale bardzo chętnie jedzonym i też z dobrym składem jest Beaphar Care +. U mnie nawet niejedząca świnka (problemy z ząbkami) próbuje memłać te granulki. Z suszek to musisz próbować. Moje uwielbiają babkę, mniszka, skrzyp. Raczej suszonych warzyw u owoców nie tykają (w sumie po co jak mają świeże?). Nie wiem, czy dawałaś ale teraz są jeszcze, więc kup kukurydzę nie obraną, z liśćmi itp.. i te liście z włosami daj! u mnie to hit ;)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
katiusha

Post autor: katiusha »

CC jak najbardziej. Ja ostatnio wpadłam w pułapkę finansową, bo Pola po operacji Trovet z lecznicy zechciała jeść, więc kupiłam więcej..I wszystkie zasmakowały...I teraz co by z torbami nie pójść mieszam z CC :lol:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

moje trovetu nawet wąchnąć nie chcą :idontknow:

no ale mają tyle do wyboru, że im się nie dziwię ;) Coby Tościkowi tylko te zdrowe karmy smakowały :fingerscrossed: :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
cappuccino

Powiem Wam, że pomieszałam CC ze starą karmą. CC znika w zastraszającym tempie :102:

+ dzisiaj dostał parę listków mięty. Zjedzone ze smakiem, a mi pięknie w mieszkaniu pachnie. Wczoraj biedak nie dostał kopru, bo już się skończył, no i jak dzisiaj doszła świeża partia to się rzucił, jakbym go miesiąc czasu głodziła :lol:

Dzięki za rady! :buzki:
cappuccino

Przychodzę z dużą ilością zdjęć!

akuku :D
Obrazek

Obrazek

A tu taki ze mnie placuch:

Obrazek

Obrazek

A że zaczęło się robić wieczorami chłodno...

Obrazek
coś się obróciło to zdjęcie :shock:

No co oni w tych blokach, ogrzewania nie mogą włączyć, czy co?!
Obrazek

No i na koniec... Wiadomo, do czego chłopcy lubią się przytulać najbardziej.

Obrazek

Miziaka z niego straszny. Jak przestanie się go miziać po głowie, to zaczyna szczękać zębami. :lol: Umie robić dziubki z dużymi :) No i zawsze ochoczo wystawia pyszczek do całowania :love:
katiusha

Re: Tościk, fotogeniczny chłopak.

Post autor: katiusha »

:love: Jako placuszek jest bezbłędzny! Jakby uszło z niego powietrze :lol:
infrared

Post autor: infrared »

katiusha pisze:CC jak najbardziej. Ja ostatnio wpadłam w pułapkę finansową, bo Pola po operacji Trovet z lecznicy zechciała jeść, więc kupiłam więcej..I wszystkie zasmakowały...I teraz co by z torbami nie pójść mieszam z CC :lol:
Trovet to zło...Ostatnio mi prosiaki ogłosiły bunt i jak nie ma trovetu, to nie ma jedzenia karmy. Jak im pomieszam z inną, to wybierają trovet, a reszta zostaje. Ot, smakosze ;)

Jaaaki poczochraniec :D Śliczny jest :love:
Lizaczek

Re: Tościk, fotogeniczny chłopak.

Post autor: Lizaczek »

Ale macie wybredne kawie :lol:
Ja swoje karmię tylko CN lubią ją , czy jest jakaś zła ? :think:
Mnie się wydaje , że one by zjadły co im dam :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”