Szybka Mufka stanu wolnego [Gdańsk] - w DS
Moderator: silje
Re: Szybka Mufka stanu wolnego [Gdańsk] - w DS
Aaa to ona
U mnie ktoś pierwszej nocy po przyjeździe tymczasów ćwierkał ale że 4 siedziały razem to nie wiedziałam która. Wrażenie niesamowite.

Mufcia wymiziana. I nawet nóżki zaczęła przy tym wyciągać
Oswaja się mała coraz bardziej. A dziś Snowy miała trudny dzień - świnkowe SPA. Mycie pupci, podcinanie włosków, cięcie pazurków i czesanie. Kilka razy się na mnie obraziła, ale była bardzo dzielna. Mufcia w tym czasie schowała się w bezpiecznym miejscu na wybiegu i czekała na powrót koleżanki. Wyszła dopiero, kiedy Snowy wróciła. Widać, że dziewczyny się potrzebują
A potem było ważenie - Snowy to spory kawałek wieprzowinki 1037g, Mufcia 740 - rośniemy 

Może wstawisz jakieś nowe zdjęcia Snowy po wizycie u kosmetyczki? 
Super, że masz ćwierkającą świnkę - zazdroszczę... Jak na razie to u mnie ćwierkały tylko "hotelówki", żadna moja świnka tego nie robi i tymczasa też sobie nie przypominam. A wrażenie jest faktycznie niesamowite

Super, że masz ćwierkającą świnkę - zazdroszczę... Jak na razie to u mnie ćwierkały tylko "hotelówki", żadna moja świnka tego nie robi i tymczasa też sobie nie przypominam. A wrażenie jest faktycznie niesamowite

Postaram się w najbliższym czasie zrobić jakąś sesję zdjęciową
I mam nadzieję, że Mufcia jeszcze zaćwierka, bo chciałabym ją nagrać. Ostatnio, chciałam obudzić męża, żeby też to usłyszał, ale jak tylko Mufcia nas usłyszała to przestała. A mój mąż był tak nieprzytomny, że nie zdążył nic usłyszeć, ze stoickim spokojem przyjął to, że Mufka śpiewała i poszedł spać dalej 

Jak mi ostatnio świnka nad ranem zaczęła ćwierkać (już nie pamiętam czyja) to myślałam że mi jakiś ptaszek wleciał do mieszkania i go nieprzytomna szukałam, dopóki się nie rozbudziłam na tyle, żeby sobie uświadomić że to świnia była

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
A mi się kiedyś udało nagrać śpiewającą Nuteczkę
https://www.youtube.com/watch?v=36KY8HnYuZw
Wrażenie niesamowite ale jak usłyszałam ten dźwięk pierwszy raz (z jakieś 10 lat temu
) to myślałam, że coś się stało śwince 

Wrażenie niesamowite ale jak usłyszałam ten dźwięk pierwszy raz (z jakieś 10 lat temu

Oj tak, też na początku zastanawiałam się, czy Mufcia się przypadkiem nie dusi
Dwa dni temu minęły dwa miesiące odkąd Mufka jest z nami. Mała czuje się już całkiem swobodnie. Na wybiegu podchodzi i je z ręki, w klatce tym bardziej. Dopiero ostatnio zaczęła głośno kwiczeć o jedzenie, ale ewidentnie jej się to spodobało, bo nawet na wybiegach, kiedy do pory posiłku jeszcze daleko lubi do mnie pokrzyczeć i po upominać się trochę
A jest w niej tyle radości, szczęścia i rozbrykania, że to prawdziwa radość na nią patrzeć. Chciałaby wszystko zobaczyć, wszędzie wejść i jest niesamowicie zwinna. Snowy też zrobiła się przy niej dużo bardziej ruchliwa. Dopiero teraz widzę, że chore serduszko Łatki przekładało się na to, że wybiegi były raczej wyleżami...
Dziewczyny nie pałają do siebie ogromną miłością, ale lubią się i potrzebują. Na wybiegach dogadują się już bardzo dobrze. Razem jedzą, razem biegają. Mufcia jest ewidentnie dominująca, ale Snowy potrafi się dostosować. Zabawnie wygląda gdy Snowy wskakuje do klatki, Mufka zaczyna jej szukać, wskakuje za nią a Snowy z prędkością światła wybiega. I można by pomyśleć, że Mufka chciała po prostu wygonić Snowy, ale nie - ona wybiega za nią i nie goni jej tylko jest szczęśliwa, że ma z powrotem koleżankę na wybiegu
Za dwa tygodnie, w weekend z Bożym Ciałem próbuję łączenia dziewczyn w klatce. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Dwa dni temu minęły dwa miesiące odkąd Mufka jest z nami. Mała czuje się już całkiem swobodnie. Na wybiegu podchodzi i je z ręki, w klatce tym bardziej. Dopiero ostatnio zaczęła głośno kwiczeć o jedzenie, ale ewidentnie jej się to spodobało, bo nawet na wybiegach, kiedy do pory posiłku jeszcze daleko lubi do mnie pokrzyczeć i po upominać się trochę

Dziewczyny nie pałają do siebie ogromną miłością, ale lubią się i potrzebują. Na wybiegach dogadują się już bardzo dobrze. Razem jedzą, razem biegają. Mufcia jest ewidentnie dominująca, ale Snowy potrafi się dostosować. Zabawnie wygląda gdy Snowy wskakuje do klatki, Mufka zaczyna jej szukać, wskakuje za nią a Snowy z prędkością światła wybiega. I można by pomyśleć, że Mufka chciała po prostu wygonić Snowy, ale nie - ona wybiega za nią i nie goni jej tylko jest szczęśliwa, że ma z powrotem koleżankę na wybiegu

Za dwa tygodnie, w weekend z Bożym Ciałem próbuję łączenia dziewczyn w klatce. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Uwaga, wiadomość z ostatniej chwili - od dwóch dni dziewczyny razem w klatce
W sobotę wieczorem, kiedy sprzątałam klatkę, skorzystałam z okazji, że Mufcia trochę się uspokoiła i na próbę przykryłam dziewczyny górą od klatki. Szykowałam się na wojny i walki a dziewczyny przyjęły to ze stoickim spokojem. Dołożyłam kocyki i tak zostawiłam dziewczyny na całą noc. I tu, o dziwo, znowu spokój. Wczoraj wypuściłam prosiaczki na wybieg i dołożyłam kuwetę. Kilka razy wskakiwały tam z wybiegu, znowu w całkowitym spokoju, a dzisiejsza noc też minęła bardzo dobrze. Mufcia jest bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy. Co jakiś czas podchodzi do Snowy, wącha ją a po chwili zaczyna popkornować z radości.
oby tak zostało 

W sobotę wieczorem, kiedy sprzątałam klatkę, skorzystałam z okazji, że Mufcia trochę się uspokoiła i na próbę przykryłam dziewczyny górą od klatki. Szykowałam się na wojny i walki a dziewczyny przyjęły to ze stoickim spokojem. Dołożyłam kocyki i tak zostawiłam dziewczyny na całą noc. I tu, o dziwo, znowu spokój. Wczoraj wypuściłam prosiaczki na wybieg i dołożyłam kuwetę. Kilka razy wskakiwały tam z wybiegu, znowu w całkowitym spokoju, a dzisiejsza noc też minęła bardzo dobrze. Mufcia jest bardzo zadowolona z takiego obrotu sprawy. Co jakiś czas podchodzi do Snowy, wącha ją a po chwili zaczyna popkornować z radości.

Dziewczyny od tygodnia razem i aż trudno uwierzyć, że kiedyś trzeba było je rozdzielać. Mufcia zachowuje się jak mały dzieciak z ADHD, biega, skacze, popkornuje. Ogólnie - jest radość
Czas na kilka zdjęć:
Koperek łączy świnki

A w domku smakuje najlepiej

Co tam masz?

Sianko od Pana Roberta łączy nie gorzej

Czas na kilka zdjęć:
Koperek łączy świnki

A w domku smakuje najlepiej

Co tam masz?

Sianko od Pana Roberta łączy nie gorzej

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Świetne wiadomości
Czyli jednak warto być cierpliwym i próbować do skutku.

Czyli jednak warto być cierpliwym i próbować do skutku.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT