Puchate Siły znowu we dwoje
Moderator: silje
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Puchate Siły
Sosnowo, a jak się Apka zachowuje? I kiedy robiłyście echo serca? Wczoraj odeszła Soia Sempre, która przez kilka ostatnich tygodni mieszkała u mnie. Miała wcześniej leczoną tarczycę, ostatnio schudła i złapała zapalenie DDO. Zrobiłyśmy echo - niestety dopiero w zeszłym tygodniu - kardiomiopatia rozstrzeniowa i dużo płynu w klatce piersiowej. Dr Kraszewska powiedziała mi wtedy, że to dość częste u świnek z problemami z tarczycą. Po furosemidzie Soia spadła w ciągu 1 dnia z 830 do 630 i już było jasne, dlaczego wystają jej biodra. Idź z małą do Kraszewskiej.
Czarna Kluska i Morena
- zwierzur
- Kontakt:
Natalinka dobrze radzi, idź.
Powiem tylko, że u Mi echo wykazało zdrowe serce, a sekcja wykonana kilka godzin później coś wręcz przeciwnego. Niestety, ten drugi wynik jest całkowicie wiarygodny...

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Dr Kraszewska bliżej, w Mv dr Szaluś, też dobra. Idźcie koniecznie.
-
- Kontakt:
I jak, coś wiadomo może nowego?
DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
- sosnowa
- Kontakt:
Dobrze radzicie. Na echo idziemy w przyszłym tygodniu. Apisia zupełnie normalnie się zachowuje, wrzeszczy najwyraźniej tylko w czasach rui, już tylko ona ją ma i Walczak to wie
on może i kastrat, ale
Natomiast wczoraj Waldemar W rozpoczął gościnne występy, wracamy z prac/szkoły a chłopu się leje mocno krwawo z lewej dziurki i lewe oko, to od porażonej strony, też całe mokre. Wzdęty i ciepły, apetyt ok. Dałam od razu loxicom, zostało trochę na szczęście, immunoglukan i tak biorą, jeszcze dodałam ziętka immunoherb i digest herb plus espumisan. Pomogło. Żarł serca różane grainless jeszcze przed loxicomem, więc nie może to być chyba ropień? Taki byłby kozak?
Lecimy dziś po robocie do dr Agaty. A finansowo jadę litralnie na oparach. Dolo!

Natomiast wczoraj Waldemar W rozpoczął gościnne występy, wracamy z prac/szkoły a chłopu się leje mocno krwawo z lewej dziurki i lewe oko, to od porażonej strony, też całe mokre. Wzdęty i ciepły, apetyt ok. Dałam od razu loxicom, zostało trochę na szczęście, immunoglukan i tak biorą, jeszcze dodałam ziętka immunoherb i digest herb plus espumisan. Pomogło. Żarł serca różane grainless jeszcze przed loxicomem, więc nie może to być chyba ropień? Taki byłby kozak?
Lecimy dziś po robocie do dr Agaty. A finansowo jadę litralnie na oparach. Dolo!
-
- Kontakt:
Oj wyobrażam sobie, świneczki nas ostro doją. Z wdziękiem.sosnowa pisze: Lecimy dziś po robocie do dr Agaty. A finansowo jadę litralnie na oparach. Dolo!
DS:Matka Venda i Córka Via
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
o tak! 

- sosnowa
- Kontakt:
Dobrze wam wyszło trzymanie.
Walczek rano w piątek był gorący i nadal dziwny, dostał loxicom i umyłam mu paszczę. Wracam, nawet nie oglądam, tylko buch do transportera i biegiem do autobusu, bo czasu malutko. Wpadamy do dr Agaty, rozpakowujemy drania, a on zdrów jak ryba.
Dla porządku dokładnie zbadany, oburzony straszliwą szczerbą na honorze, bo w tyłek mu pchano termometra, ob...... stół.
Dostał loxicom jeszcze oraz nebulizację z mucosolvanu z nebbudem, gdyż pani dr poważnie potraktowała moje doniesienia, choć pacjent ich nie potwierdzał swym stanem. Symulował, czy jak? Pomidorem się smarował? Widocznie chciał poznać dr Agatę, świetna jest nota bene.
Waldemar zrobił furorę, także rozmiarem, zbliża się powoli do bitwy pod Grunwaldem, już waży nieco ponad 1380

Walczek rano w piątek był gorący i nadal dziwny, dostał loxicom i umyłam mu paszczę. Wracam, nawet nie oglądam, tylko buch do transportera i biegiem do autobusu, bo czasu malutko. Wpadamy do dr Agaty, rozpakowujemy drania, a on zdrów jak ryba.

Dla porządku dokładnie zbadany, oburzony straszliwą szczerbą na honorze, bo w tyłek mu pchano termometra, ob...... stół.
Dostał loxicom jeszcze oraz nebulizację z mucosolvanu z nebbudem, gdyż pani dr poważnie potraktowała moje doniesienia, choć pacjent ich nie potwierdzał swym stanem. Symulował, czy jak? Pomidorem się smarował? Widocznie chciał poznać dr Agatę, świetna jest nota bene.
Waldemar zrobił furorę, także rozmiarem, zbliża się powoli do bitwy pod Grunwaldem, już waży nieco ponad 1380

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No to chórem!:
- Grunwald! Grunwald! Grunwald!
A Walczak sobie spokojnie tyje przy tym akompaniamencie...
No, mówiłam, że doktor Agatka czujna jak surykatka?
- Grunwald! Grunwald! Grunwald!
A Walczak sobie spokojnie tyje przy tym akompaniamencie...

No, mówiłam, że doktor Agatka czujna jak surykatka?