Merinka zawsze była częścią naszej świnkowej rodzinki, mimo że bywała w różnych, innych, domach stałych. Dała mi jedno z największych cudów - Ginger. Małpeczka dożyła u mnie swych dni - zawsze nienażarta, tchórzliwa kupka futra, dla innych bab nieznośna, skoczna, i na swój sposób niezwykła. W czasie choroby pokazała, jak potrafi być kochana, jak grucha uroczo (zupełnie jak Ging). Trafiła do SPŚM razem z moją Whisper, wcześniej przeszły naprawdę ciężkie chwile, żyjąc w klitce, w brudzie, smrodzie i ze stadem innych zwierząt. Patologia... Whisper trafiła do mnie po urodzeniu młodych, Merinka po odchowaniu swoich trafiła na Suzetkę... Ale do domów stałych szczęścia nie miała. Ostatnimi czasy niedomagała, leczona na nerki, nie miała apetytu. Ostatnie badania, już pośmiertne wyniki, pokazały że miała białaczkę. Jej ostatnia godzina była czystym cierpieniem. A ja nic nie mogłam zrobić - ani pomóc jej odejść (nie dobiłam się do weta) ani uśmierzyć jej bólu... Cierpiałam z nią.
Małpeczko, brakuje nam Ciebie. Choć nigdy oficjalnie, byłaś moją świnką, częścią stada. Zawsze będziesz miała miejsce w moim sercu i pamięci
A w stadzie zmiany zachodzą.... powoli. Sky bezboleśnie przeprowadziła się do Ginger, Malinki i Karaoke. suZetka jest mocno przygnębiona po śmierci Merinki. Więc zastosowałam jej kurację szokową - postanowiłam ją połączyć z Komplekscją i Koszmarką. Chyba najgorsze łączenie. Krówka lubi się stawiać, Kompleksja napady maniakalno -lękowe, a NightMare jest po prostu wredna

28 godzin siedziały na wybiegu w kuchni. Zaczęły od tego że zeżarły cykorię a potem we trzy (bez Suzetty, ona jest ponad to) szczyrkały na siebie zębami, turkotały itp. I tak wygrała NightMare. Paskuda. Wredota. Zołza. O zołza, chyba tak ją będę od dziś wołać. Spięła się z Krówką ze dwa razy, ale po nocy na wybiegu wszystkie jej schodzą z drogi. Ona nie przejdzie obok świnki bez dziabnięcia jej w zadek. Albo w paszczę. Dla zasady. A najbardziej cierpi zupełnie bezkonfliktowa Su... Od godziny siedzą w klatce już. Jest względny spokój. Przygotowania do stworzenia mega stada trwają...
P.S. Proszę o niepalenie w tym wątku świeczek.