Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D

Post autor: Siula »

Biedny ten Frugasek.Dziewczynki niech już zdrowe będę Głaski dla wszystkich zwierzaków :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Za pół godziny wyjeżdżamy z dziewczynami do Szczecina. Jak na złość Tola dostała nad ranem rujki i molestuje koleżanki... to będzie "ciekawa" podróż w jednym transporterze :roll:
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

i jeszcze pewnie przy wyciąganiu ich okaże się, że każda poobsikiwana jest :lol: u mnie przy rui sikają na siebie na złość :lol:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Oj,to trzymam mocno.
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

A tak je wymyłaś do weta, co za świnie :lol:. Trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
katiusha

Post autor: katiusha »

Znaczy stylizacja pokąpielowa zostanie zMOCZona i pójdzie w niwecz :laugh: :nie_powiem:
:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Tola obsikuje nawet bez rujki. Teraz już się trochę przyzwyczaiła ale jak ją przywiozłam to obsikiwała nawet jak ją się głaskało po plecach.
Przez drogę nie było tak źle bo dziewczyny wiedziały już co się święci i były grzeczne.
Za to u weta jak zwykle coś wyszło :glowawmur: Na 10 byłyśmy umówione do dr Kasi na ogólne badania a na 11 do dr Krzysztofa od zębów. Jak już byłam w połowie drogi do Szczecina to dostałam telefon, że dr Krzysztof się rozchorował i go nie będzie :glowawmur: A bardziej zależało mi na tej wizycie ze względu na Tolkowe przerośnięte zęby i dziwne siekacze Nutki. No ale nie opłacało nam się już wracać tym bardziej, że byłam umówiona u dr Kasi. Na szczęście pani doktor jakoś ogarnęła trzonowce Toli. Niestety u Nutki problem z siekaczami tkwi "głębiej" bo mamy ropień okołowierzchołowy :sadness: Według pani doktor siekacz nadaje się do wyrwania i na taki zabieg mamy się umówić za dwa tygodnie :( Cała trójka miała pobieraną krew - morfologia, biochemia i cukier ok (u Nutki przekroczone tylko białe krwinki a u Nali i Toli w górnych granicach). Dodatkowo wycisnęliśmy Nali kaszaka. Usg nie robiliśmy bo nie było już czasu ze względu na korekcję u Toli.

https://youtu.be/AuphhQ7aFHs

Dziurka po kaszaku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nala ma brzydkie kujki na łapkach (niestety u niej są pokłute dwie). Wydaje mi się, że tym razem pobierała krew nowa pracownica, która jest technikiem bo zawsze ja dziewczyny trzymałam a teraz pani doktor wzięła je do drugiego pomieszczenia i tam pobierali im krew... Mam nadzieję, że krwiaki ładnie się wchłoną. Nóżka od środka jest bardziej sina...
Obrazek

U Nutki wygląda to trochę lepiej. A Tola szaleje i nie da sobie obejrzeć łapki
Obrazek

Martwię się co będzie z ząbkami Nutki i czy uda nam się szybko pozbyć ropnia :sadness: Tydzień przed zabiegiem mamy podawać antybiotyk...
Obrazek
Katia69

Post autor: Katia69 »

O matulu...Dziewczyny :love:trzymajcie się mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Oj jakie biedne nózie... :pocieszacz: nie dadzą Ci się nudzić zwierzaki :sadness: za Nutkę, Frugo i resztę, żeby nic już nowego nie wymyślała :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Milkaa
Miejscowość: ok. Nowego Sącza
Kontakt:

Post autor: Milkaa »

Biedactwa. Za zdrowie :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”