Pop i Lolo DS i ŁO!wiecka DS [Nowy Dwór Gdański]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
PITER7522
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pop wolna, Lolo rez i ŁO!wiecka DS [Nowy Dwór Gdański]

Post autor: PITER7522 »

Lolo i Fifi już razem.
Łączenie? A co to jest?
Hierarchia u świnków; musi byc i była i będzie ;)
Jest super, długo by opisywac.
Napisze krótko i dużymi literami: LOLO MA DOM, NOWY DOM, STAŁY DOM, DOM NA ZAWSZE.
Dziękuję
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

:)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Pcheła

Post autor: Pcheła »

Fifi i Lolo już są razem, na jednym wybiegu :)
Na początek było wspólne jedzenie zielonego, potem chwila odpoczynku, a potem Fifi zaczęła ganiac Lolo - chciała pokazac, że ona tu rządzi.
Teraz dziewczyny jedzą razem siano z rolki :yahoo:
Lolo jest urocza :love:
magmagpie

Post autor: magmagpie »

Eh jak cudownie :)
Po prostu rozpływam się ze szczęścia :love: :love: :love:
magmagpie

sim0r pisze:U mnie na wybiegu spokój przez cały dzień. 9h razem przesiedziały :)
Stwierdziłem, że dam je na próbę razem do klatki ... łojojoj ... się podziało :D
Brązka okazała się o wiele bardziej terytorialna niż myślałem.
Przeganiała ŁO! z każdego miejsca... 2 domki, schronienie za domkiem, podest ... gdzie mała tam i Brązka za nią i zwada. Na szczęście ŁO! jest sprinterką :D
Jak już Brązka opadła z sił to się rozłożyła plackiem w poprzek klatki i był szach mat .
W ramach nauki grzeczności ... ŁO! zostanie na noc w klatce a Brązka dostała czasową eksmisję na wybieg ;)
Jutro powalczymy w klatce o lepszy ład .
A jak dzisiaj dziewczyny???
Trochę się niepokoję
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Eh sim0r... Dlaczego postępujesz inaczej niż należy łączyć? :(
Nie rozdziela się świnek - to raz, a dwa-za szybko powędrowały do klatki i to jeszcze z domkami. :idontknow:
Napraw jutro swój błąd, daj je na wybieg na cały dzień i noc. Gdyby dziś zostały na wybiegu i nie kombinowałbyś z klatką to rano hierarchia byłaby ustalona.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
sim0r
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: sim0r »

Niestety ... łączę świnki pierwszy raz. Przeczytałem to co jest napisane na forum w poradniku i nie ma tam niestety ani słowa, po jakim czasie można dać razem świnki do klatki, kiedy można dać domki. Pytałem ludzi o łącznie, i postępowałem zgodnie z zaleceniami. Skąd mogłem wiedzieć ,że na noc też mają zostać bez schronienia na wybiegu.
W Piątek po przyjeździe ŁO! były razem na wybiegu troszkę się podziało i było wsio OK. Na noc poszła 1 do klatki 2 była za kratkami obok. Całą sobotę przesiedziały na wybiegu. Nie było żadnego problemu. Dzisiaj śpią na odwrót. ŁO! w klatce Brązka obok, na wybiegu zaraz za kratkami.

Jeżeli źle zrobiłem rozdzielając je, to ile mają być razem na wybiegu ? Mam tam coś dokładać, zabierać ? czy tylko sprzątnąć i żarcia dodawać ? 0 domów, tuneli,norek, innych schronień ?

Kiedy mogę coś zmienić , albo dać je do klatki ? Po czym mam dokładnie poznać, że to już ?
29.11.2018 [*] Helenka
04.09.2021 [*] Brązka

Brązka i ŁO!wiecka
http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 891b7d2a4d
PITER7522
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: PITER7522 »

sim0r połącz w miarę możliwości klatkę z wybiegiem-kojcem, w ten sposób uzyskasz większą przestrzeń dla prośków a zarazem Łowiecka będzie sie oswajała z klatką.
I nie poddawaj sie, będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

PITER7522 pisze:sim0r połącz w miarę możliwości klatkę z wybiegiem-kojcem, w ten sposób uzyskasz większą przestrzeń dla prośków a zarazem Łowiecka będzie sie oswajała z klatką.
I nie poddawaj sie, będzie dobrze :)
Akurat to nie jest dobra rada.
magmagpie

Oki
Wszystko jest ok u Brązki i ŁO! już są w klatce, śpią koło siebie i generalnie wszystko cacy :)
Brązka liże ŁO! i pogodziły się i żyją zgodnie
ALARM ODWOŁANY!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”