Gburka (*), Fanaberka (*), Młode małżeństwo Dixi i Teng
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Bajlandia
- Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
- Kontakt:
Re: Bydgoskie arystokratki: Gburia-Furia i Fanaberia
W sumie brzmi całkiem prosto, plan idealny Póki co nie planuję doświniania, ale skoro klatkę mam przystosowaną na 3 świnki... no to kiedyś musi to nastąpić ale jeszcze trochę, niech się wszyscy oswoją, że są w ogóle dwa prosiaki
Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Ada nie mów takich rzeczy, bo moja klatka jest przystosowana do 12 świnek
- Bajlandia
- Kontakt:
Oj tam, oj tam. Cztery, a dwanaście... co to za różnica
Witamy, witamy, o zdrowie pytamy!
Wczoraj doszła do mnie przesyłeczka z bazarku stowarzyszeniowego: magnes na lodówkę, magnes na samochód i książeczki zdrowia świnek morskich (gratisowo nawet mały kalendarzyk na 2016 rok ).
Wypisując książeczkę ustaliłam też przybliżone daty urodzin arystokratek:
Fanaberia na sierpień miała około 8 miesięcy więc urodziny ustaliłam jej... w moje urodziny czyli będziemy świętować jeszcze w tym roku w grudniu!
Gburia-Furia na sierpień miała coś około 1-1,5 roku. Założyłam mniej więcej pośrodku celując w czerwiec i datę rocznicy związku z moim A. Takie ładne daty.
Mam jeszcze takie dwa pytanka:
1) Może ktoś się zna i podpowie w typie jakich ras są moje świnki? Fanaberia to chyba typ peruwianki?? A Gburia?
2) Ma ktoś ten magnes na samochód? Trzyma się? TŻ się boi że mi ukradną, ale kurcze... no po co komu taki magnesik, a jeśli przyczepi do swojego samochodu... to też dobrze, na zdrowie, ważne że propagować będzie stowarzyszenie^^
Na koniec Fanaberia zaprezentuje wam nowoczesne, wybiegowo-tunelowe zastosowanie hamaczka:
Na zdjęciu
oraz w filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=y40DAu5 ... FFH_W1v7Qq <- nie umiem skracać linków, da się jakoś zrobić hiperłącze? Za dzieciaka jak się blog prowadziło to umiałam, teraz już nie pamiętam
Witamy, witamy, o zdrowie pytamy!
Wczoraj doszła do mnie przesyłeczka z bazarku stowarzyszeniowego: magnes na lodówkę, magnes na samochód i książeczki zdrowia świnek morskich (gratisowo nawet mały kalendarzyk na 2016 rok ).
Wypisując książeczkę ustaliłam też przybliżone daty urodzin arystokratek:
Fanaberia na sierpień miała około 8 miesięcy więc urodziny ustaliłam jej... w moje urodziny czyli będziemy świętować jeszcze w tym roku w grudniu!
Gburia-Furia na sierpień miała coś około 1-1,5 roku. Założyłam mniej więcej pośrodku celując w czerwiec i datę rocznicy związku z moim A. Takie ładne daty.
Mam jeszcze takie dwa pytanka:
1) Może ktoś się zna i podpowie w typie jakich ras są moje świnki? Fanaberia to chyba typ peruwianki?? A Gburia?
2) Ma ktoś ten magnes na samochód? Trzyma się? TŻ się boi że mi ukradną, ale kurcze... no po co komu taki magnesik, a jeśli przyczepi do swojego samochodu... to też dobrze, na zdrowie, ważne że propagować będzie stowarzyszenie^^
Na koniec Fanaberia zaprezentuje wam nowoczesne, wybiegowo-tunelowe zastosowanie hamaczka:
Na zdjęciu
oraz w filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=y40DAu5 ... FFH_W1v7Qq <- nie umiem skracać linków, da się jakoś zrobić hiperłącze? Za dzieciaka jak się blog prowadziło to umiałam, teraz już nie pamiętam
Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Więc Gburia to świnka pierzynka....
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Bajlandia
- Kontakt:
no tak, mogę tak wpisać w sumie to zawsze ładniej niż świnka peruka bo dziś już kolejna osoba stwierdziła, że wygląda jak perukaAsita pisze:Więc Gburia to świnka pierzynka....
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Gburia jak dla mnie to Merino
Za to Fanaberia to pierun w mietłę strzelił
Za to Fanaberia to pierun w mietłę strzelił
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Peruka!?!? Neva eva, pierwsze co, to pierzynka mi się nasuwa Magnesu nie miałam. Ja też, nie znajac dni urodzeń moich frędzli, tylko miesiące, ustaliłam im na urodziny mojej mamy i mamy M
Pierun w mietłe strzelił....hm...nie czytałam o takim gatunku
Pierun w mietłe strzelił....hm...nie czytałam o takim gatunku
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Gburia jest prawie rasowym tekselem, prześlicznym zresztą.Może ktoś się zna i podpowie w typie jakich ras są moje świnki? Fanaberia to chyba typ peruwianki?? A Gburia?
Jak pomarańczowo! Laseczki obadały teren - ciekawskie jaja
- Bajlandia
- Kontakt:
Asita pisze:Więc Gburia to świnka pierzynka...
No nie! Co jedna to lepsza! Chociaż w sumie to nawet nie źle by wyglądało w tej książeczce zdrowia... nie tam jakaś oklepana peruwiankaHarvejowa pisze:Za to Fanaberia to pierun w mietłę strzelił
Dziękujemy za komplement! Też obstawiałam merino, jak Harvejowa, ale możliwe, że teksel... chyba tylko rozczesany, bo ona ma bardziej fale niż loczkikimera pisze:Gburia jest prawie rasowym tekselem, prześlicznym zresztą.
Oj tak, ciekawskie jaja to one są, każda maleńka zmiana i trzeba obchód od nowa robić nawet jak wieczorem gaszę nocną lampkę do spania, to już słyszę "trytytytyty" i maszerowanie po klatce. Szkoda tylko, że do człowieka takie ciekawskie nie są...katiusha pisze:Laseczki obadały teren - ciekawskie jaja
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020