O Jezuś , ale foty!!!!
Toć te dzieciaczki - świniaczki są zajefajne
Będzie o nie bitwa
Jak tak wygląda dzika świnka , to ja taką dzikość chcę mieć i u siebie w domu
Dwa samczyki z labo - białe - puchate - potrzebne DT
Moderatorzy: porcella, pucka69
-
- Miejscowość: zambrow
- Kontakt:
Re: Dwa samczyki z labo - białe - puchate - potrzebne DT
nie no, to jakaś graficzna obróbka albo świnki-maskotki ustawiłaś do zdjęcia. Niewiarygodne!!!
Pięknie śpią
Wow...aż trudno uwierzyć.
Pięknie śpią
Wow...aż trudno uwierzyć.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Nieee noooo do łapania w klatce nie są tacy chętni
U mnie też słyszałam parę kichnięć ale nie wiedziałam kto. Witaminy C więcej daj i obserwuj. Patrz czy gluta nie ma.
I tak tylko przypominam że Czarna Stopa ma małe ognisko grzybicy na uchu. Człowiek tez może się zarazić.
Ps. dla natalinki - na wygląd placek się udał
U mnie też słyszałam parę kichnięć ale nie wiedziałam kto. Witaminy C więcej daj i obserwuj. Patrz czy gluta nie ma.
I tak tylko przypominam że Czarna Stopa ma małe ognisko grzybicy na uchu. Człowiek tez może się zarazić.
Ps. dla natalinki - na wygląd placek się udał
Gdzieś mi zeżarło poprzedni post : (
Im chyba ręka i wyciąganie z klatki kojarzą się z czymś strasznym i bolesnym. W klatce wpadają na oślep na ściany kuwety - przykro się na to patrzy ... Potrzebują kogoś dorosłego do tulenia i grzania. Uspokajają się, kiedy głaszcze się je po czole lub przeczesuje futerko paznokciami ( take iskanie). No poczułam się jak mamusia Jeszcze tylko powinnam im wylizać uszka, ale są pewne granice. Są ? Większy ma dorodne cochones i cały czas grucha, ma też białe futerko i pomarańczowe oczka. Dymek jest bardziej kremowy i oczka są czerwone. To właśnie te oczka, białe dłuższe futerko i przydymione uszka dają bardzo elegancki efekt. Cykoria znika; jutro wprowadzę marchewkę. Nie piłują krat, nie krzyczą. Nie wiem w jakim sa wieku - @pucka mówiła chyba, że ok. 3 m-cy. Niech ktoś da je do działu adopcji z info, że jeszcze na obserwacji i leczeniu maleńkiego grzybka - może komuś już teraz wpadną w oko. One potrzebują swojego Dużego i pieszczot. To takie dzieciaczki jeszcze.
Obfocę je za kilka dni - niech się uspokoją.
@pucka69 ja o wszystkim pamiętam i uważam. W razie czego będę Cię męczyć z pytaniami
Im chyba ręka i wyciąganie z klatki kojarzą się z czymś strasznym i bolesnym. W klatce wpadają na oślep na ściany kuwety - przykro się na to patrzy ... Potrzebują kogoś dorosłego do tulenia i grzania. Uspokajają się, kiedy głaszcze się je po czole lub przeczesuje futerko paznokciami ( take iskanie). No poczułam się jak mamusia Jeszcze tylko powinnam im wylizać uszka, ale są pewne granice. Są ? Większy ma dorodne cochones i cały czas grucha, ma też białe futerko i pomarańczowe oczka. Dymek jest bardziej kremowy i oczka są czerwone. To właśnie te oczka, białe dłuższe futerko i przydymione uszka dają bardzo elegancki efekt. Cykoria znika; jutro wprowadzę marchewkę. Nie piłują krat, nie krzyczą. Nie wiem w jakim sa wieku - @pucka mówiła chyba, że ok. 3 m-cy. Niech ktoś da je do działu adopcji z info, że jeszcze na obserwacji i leczeniu maleńkiego grzybka - może komuś już teraz wpadną w oko. One potrzebują swojego Dużego i pieszczot. To takie dzieciaczki jeszcze.
Obfocę je za kilka dni - niech się uspokoją.
@pucka69 ja o wszystkim pamiętam i uważam. W razie czego będę Cię męczyć z pytaniami
- pucka69
- Kontakt:
Karolina taka jedna mówi, że one maja genetycznie zakodowany lęk przed czymś co spada z góry, więc taka ręka łapiąca świnkę to ona właśnie z góry jest - może myślą że to jastrząb czy co to tam w Peru lata?
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kondory?pucka69 pisze:Karolina taka jedna mówi, że one maja genetycznie zakodowany lęk przed czymś co spada z góry, więc taka ręka łapiąca świnkę to ona właśnie z góry jest - może myślą że to jastrząb czy co to tam w Peru lata?
Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Kontakt:
Zaiste, na pewno o kondory im chodziNatalinka pisze:Kondory?pucka69 pisze:Karolina taka jedna mówi, że one maja genetycznie zakodowany lęk przed czymś co spada z góry, więc taka ręka łapiąca świnkę to ona właśnie z góry jest - może myślą że to jastrząb czy co to tam w Peru lata?
Tak tak, ja wiem o tym. Łapię je z dołu lub z boku. Ale weź i im przetłumacz, że ja to nie kondor
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
a pasasz się?Jaguś pisze:. Ale weź i im przetłumacz, że ja to nie kondor
Zdjęcia rewelacyjne!
Na razie udaję świńską mamkę: iskam, myję (palcem) oczka i uszka, nakrywam dłonią maluchy i udaję, że jestem brzuchem prawdziwej świńskiej mamy. Sprawdza się Prosiaki żrą na potęgę ! Wypróbowałam różne karmy i nr 1 jest Cavia Nature Versele Laga - znika z prędkością światła, więc będę im to dawała. Niech łapią świńską męską wagę. Nie chcę nic mówić, bo za wcześnie, ale Dymek chyba jest świnką kuwetkową ! Widzę, że chodzi siusiu w lewy górny róg i tam mu odchyliłam matę łazienkową. Byłaby rewelacja - jeszcze trzeba by było nauczyć tej sztuki większego białaska i nowy domek miałby ideały, o których by w książkach pisali Wit C podana i uszko posmarowane - zero problemu. Zaczynam się rozpływać ... Są cudne !