ciąża u swinki?? czy guz
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Re: ciąża u swinki?? czy guz
One już dzisiaj skubały siano dla dwóch już mam dobry dom jeszcze muszę dla tej jednej znalesc dom
Bardzo ładna waga, wcinać maluchy, rosnąć i do nowych domków
Nie przegap trzeciego tygodnia, bo może być wpadka 

Witam świnki w ogolę nie traciły na wadze jedynie przez 3 dni ich waga stała w miejscu teraz już ładnie przybierają dzisiaj wypuściłam mamę i małe z klatki świetny widok chodziły po pokoju a jak któraś się oddaliła to od razu wołała mamę.Martwię się troszkę o mamę bo biedna widzę,że jest zmęczona jej sierść nie jest taka ładna jak przedtem mimo iż dostaje codziennie warzywa i owoce +witamine C
teraz daję jej 6 kropelek karmę mam (wydaję mi się dobra) VERSELE-LAGA cavia nature
Ciąża i poród u świnki jest bardzo wycieńczająca, znacznie bardziej niż ludzka. Zobacz ile waży noworodek ludzki w stosunku do wagi matki, a ile noworodek świnki - a jest ich kilka. I to się wytworzyło w ciągu ok. 2 miesięcy, plus wysiłek porodu i karmienie. Ma prawo "odchorować". Dodawaj jej płatki owsiane do karmy, kup kolbę lucernową i koniecznie dużo warzyw i owoców - odkuje się