Miguel - miziasty przytulak [W-wa]- już w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
domly

Re: Miguel - miziasty przytulak [W-wa]- już w DS

Post autor: domly »

Miguel powoli przyzwyczaja się do nowego domku, biega po pokoju zaglądając w każdy kąt podchodzi do nas tylko nie bardzo chce witaminki. Jest przeuroczy i kochany większość dnia i nocy je i trochę śpi. Teraz czekamy na Rudolfa i mam nadzieję, że się polubią : :D
domly

Wczoraj Rudolf przyjechał do Miguela. Spotkanie nie wypadło dobrze gdyż zaczęło się od walki i to Miguel poczuł się już na swoim terenie i walczył z intruzem. Wieczorem każdy poszedł spać do swojej klatki z tym, że Miguel cały czas obserwuje Rudolfa a Rudolf sobie z tego nic nie robi tylko śpi. Dzisiaj spróbujemy jeszcze raz gdyż nie wyopbrażam sobie,że musiałabym oddać Rudolfa w którym zakochała się od pierwszego wejrzenia. Proszę doświadczonych o radę co zrobić aby chłopaki się polubili.
koni

Post autor: koni »

to chyba znaczy, że szybko się Miguel zadomowił i poczuł jak u siebie :)
Tutaj jest cały temat łączenia świnek
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... C5%9Bwinek

Chłopaki trzymam :fingerscrossed: za miłość w klatce ;)
domly

Następny dzień nie przynosi poozytywnych relacji między chłopakami. Miguel jest zazdrosny kiedy głaszcze się Rudolfa. W nocy cały czas go pilnuje i piszczy jak tylko pojawi sie na horyzoncie, chociaż śpią w osobnych klatkach. Rudolf przed nim ucieka.
Jesteśmu dobrej mysli, że w końcu się polubią bo my uwielbiamy ich obydwóch. :argue:
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

Na przykładzie mojej męskiej trójki wiem że łączenie nie zawsze jest łatwe ale jako pocieszenie dodam że nawet te świnki które długo nie przepadają za sobą mogą być zakochane w sobie na zabój :) U mnie taką trudną miłością darzą się Peper i Vito - sprzeczki są owszem, nawet walki, ale na koniec dnia chłopcy śpią razem przytuleni ;)

Trzymam kciuki! :fingerscrossed:
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Wstawiam na prośbę Beatrycze zdjęcie Miguela i Rudolfa z DS :)

Prawda, że super do siebie pasują?

Obrazek
domly

Mijają prawie dwa tygodnie a nasze samczyki nie chcą się dogadać. Jak są razem w klatce to Rudolf podgryza Miguela i nie dopuszcza do miski. Miguel starszy mądrzejszy ustępuje a Rudolf się rządzi. Nie może być jednak tak aby zawsze był poszkodowany Miguel i dlatego póki co śpią w osobnych klatkach. Mamy nadzieję, że w końcu się polubią bo są tak urocze i tak razem fajnie wyglądają, że szkoda by było żeby mieli być osobno. :peace:
domly

No niestety nie chcą się dogadać i siedzą w klatce podzielonej na pół. Rudolf z tym swoim sterczącym włosem przegania Miguela po całej klatce. Od razu widać, że czupurny jest, Miguel już dawno by się zaprzyjaźnił ale ten Rudolf tylko walczy o swoje. Jeszcze trochę trzeba poczekać. Jak patrzę na nich to są takie superowe, że szkoda, że tak się gryzą. Spokój jest tylko wtedy kiedy jedzą. :glowawmur:
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

A próbowałaś ich razem wykąpać? :) U mnie zdecydowanie pomogło to przy łączeniu Pepera z Vitem, wpakowaliśmy ich do wanny, wymyliśmy dokładnie żeby pozbyć się zapachu a później lekko podsuszonych kolegów puściliśmy na kocyk, do tego dwa stosiki jedzenia i otwarta klatka.
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
domly

Dzięki serdeczne za podpowiedź tego jeszcze nie robiłam, ale wyprawię im taką kąpiel, że pokochają się od pierwszej chwili. Na razie zabrałam im poduszki, które już tak zaznaczyli, że nie było wolnego miejsca. Mają dużo sianka i na nim się wylegują. Po kąpieli dam znać jak sobie radzą i dzięki jeszcze raz z podpowiedź. 8-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”