Zaglądam ostatnio do chłopaków - Brus leży pod hamakiem. Patrzę, patrzę... Brus leży pod hamakiem. Kogoś mi tu brakuje! A że już raz mi się zdarzyło nie zrobić "kolejno odlicz" przed zamknięciem klatki i jeden obywatel został na wygnaniu, na chwilę tylko na szczęście... Rozpoczęłam poszukiwania. Hm... No nie ma! Nie ma świni!
W nagłym przypływie rozsądku użyłam najlepszego wabika - torebki foliowej... I skąd wylazł (bo pewnie, że wylazł, szelest = żarcie) Folbryk?
Z norki! Po trzech tygodniach chłopcy odkryli, że tam się da wleźć do środka, zamiast leżeć na wierzchu!
Elton i Bernie
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- joaś
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Brus i Folbryk
E, dobre
Niedługo odkryją, jaka to świetna zabawa skakać po norce, kiedy koleżka śpi w środku ...
Niedługo odkryją, jaka to świetna zabawa skakać po norce, kiedy koleżka śpi w środku ...
Nie ma to jak lekki zawał przy szukaniu świni
Porcella, przynajmniej wtedy słychać, że są
Porcella, przynajmniej wtedy słychać, że są
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Fajne chłopaki, a te ich wykładanie te nózki i paluszki, boskie
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- joaś
- Kontakt:
Folbryk mnie zmartwił trochę ostatnio. Na wieczornym wybryku był jakiś taki nieswój. Posiedział, popatrzył. Coś tam zjadł, ale bez entuzjazmu, i (ale tu możliwe, że mi się wydawało) jakby bardziej mamlał niż gryzł.
Wrzuciłam chłopaka na wagę - spadło 20 g przez dwa dni. Następnego dnia - następne 20 g. Jadł normalnie cały czas, bobczył, siurał - i już zachowywał się normalnie. Tu bryknięcie, tam galopik.
Przez kolejne dwa dni wrócił do wagi sprzed chudnięcia. Teraz wygląda i zachowuje i waży jakby się nic nie stało
Do weta chyba i tak pójdzie, na wszelki wypadek. Przy okazji - czy to normalne, że prośkom włazi to i owo między zęby?
Wrzuciłam chłopaka na wagę - spadło 20 g przez dwa dni. Następnego dnia - następne 20 g. Jadł normalnie cały czas, bobczył, siurał - i już zachowywał się normalnie. Tu bryknięcie, tam galopik.
Przez kolejne dwa dni wrócił do wagi sprzed chudnięcia. Teraz wygląda i zachowuje i waży jakby się nic nie stało
Do weta chyba i tak pójdzie, na wszelki wypadek. Przy okazji - czy to normalne, że prośkom włazi to i owo między zęby?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Normalne, ale w miarę, trzeba oglądać te zęby, czasami się robią tzw kieszonki. Ale on młodziutki, to nie powinny.
Przyczyn kilkudniowego spadku formy może być 150 - od przeziębienia po ból brzuszka, bo "coś zjadł". Jednak, jeśli się zdarzyło, to trzeba uważać i wet na pewno się przyda.
Przyczyn kilkudniowego spadku formy może być 150 - od przeziębienia po ból brzuszka, bo "coś zjadł". Jednak, jeśli się zdarzyło, to trzeba uważać i wet na pewno się przyda.
- joaś
- Kontakt:
Idziemy w piątek do weta, macie rację, nie zaszkodzi chłopaka sprawdzić Na razie jest obserwacja, nic nie dzieje złego - poranny kwik był BARDZO zdrowy, przeciąganie się nad ogórkiem też zupełnie w normie
A to jest dziwne jednak, jak świnia chudnie, nawet tak niedużo. Świnia? Chudnie? Bez sensu
Dzięki za porady
A to jest dziwne jednak, jak świnia chudnie, nawet tak niedużo. Świnia? Chudnie? Bez sensu
Dzięki za porady
Mój szczurek był taki sam jak twój. Świetne zwierzaki.
Prosiaczki cudne
Prosiaczki cudne