Jak tam sie maja moje sloneczka? Juz dwa tygodnie ich nie widzialam nawet na zdjeciach - tzn. nowych, bo poprzednie ciagle ogladam i pokazuje tez kazdemu, kto tylko wykazuje choc troche zainteresowania. Jak sie czuje Bobcio?
Jestem juz z powrotem w Toronto i staram sie sledzic wydarzenia na forum na biezaco.
Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Trzej królowie i ich goście
Dzisiaj krótko - tylko kilka zdjęć. Obiecuję poprawę - jutro
.
Nie miałam pojęcia, że tyle czasu minęło.
Dzisiaj po kilku dniach deszczowych świnki "wyszły" do ogrodu. Ale zdjęć nie robiłam, bo robiłam wielkie pranie
.
Twoje świnki bardzo dużo piją (w porównaniu do moich) i ma to swoje konsekwencje
.
Zdjęcia sprzed paru dni.

Jak widać na załączonych fotkach, fioletowe legowisko cieszyło się największym powodzeniem - każdy świnek (oprócz Kurczaczka) chciał w nim odpoczywać.

Nie miałam pojęcia, że tyle czasu minęło.
Dzisiaj po kilku dniach deszczowych świnki "wyszły" do ogrodu. Ale zdjęć nie robiłam, bo robiłam wielkie pranie

Twoje świnki bardzo dużo piją (w porównaniu do moich) i ma to swoje konsekwencje

Zdjęcia sprzed paru dni.

Jak widać na załączonych fotkach, fioletowe legowisko cieszyło się największym powodzeniem - każdy świnek (oprócz Kurczaczka) chciał w nim odpoczywać.
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Kochana Kimero,
to ja, Twój Ututu.
Postanowiłem w końcu sam napisać, bo duża się ociąga. A poza tym muszę Ci na nią naskarżyć! Przyjechaliśmy tu na wypoczynek, a ona się nad nami znęca
. Dwa razy dziennie poluje na nas i wkłada nas do ciasnego transporterka - całą naszą czwórkę! Wyobrażasz sobie? Cztery dorodne dorosłe samce w jednym transporterze?
Tak, nie do wyobrażenia! Gdybym tego sam nie przeżył, nie uwierzyłbym. Nie chcę nic mówić, ale Bobcio to jest jakiś dziwny - bo jak duża poluje na nas i nas woła, to Bobek sam do niej idzie. Dziwny gość...
A jak czasami jest dzień, że nie poluje na nas, to wtedy męczy nas inaczej i nie siedzimy w ogrodzie na świeżej trawce.
Ale dzisiaj to już przeszła samą siebie - chciała mi obciąć paluszki
! Walczyłem jak na świnkę przystało
. No i nie udało się tej potworze! Musiała się zadowolić jedynie pazurkami. Ale i tak to woła o pomstę do nieba. A jeszcze wydziwiała, że pazurki takie długie, grube i powykręcane... Jak się jej nie podobają, to po co rusza.
I jeszcze mi posłania nie daje i muszę spać bez, co widać na załączonym zdjęciu:

No dobra, dala ale w drugim końcu klatki.
Pozdrawiam
Ututu
to ja, Twój Ututu.
Postanowiłem w końcu sam napisać, bo duża się ociąga. A poza tym muszę Ci na nią naskarżyć! Przyjechaliśmy tu na wypoczynek, a ona się nad nami znęca

A jak czasami jest dzień, że nie poluje na nas, to wtedy męczy nas inaczej i nie siedzimy w ogrodzie na świeżej trawce.
Ale dzisiaj to już przeszła samą siebie - chciała mi obciąć paluszki

I jeszcze mi posłania nie daje i muszę spać bez, co widać na załączonym zdjęciu:

No dobra, dala ale w drugim końcu klatki.
Pozdrawiam
Ututu
- pour
- Miejscowość: Glasgow
- Kontakt:
Jak to czwórkę? Coś mnie ominęło i Kimera ma nową świnkę? Ostatnio mi znany skład to Bobcio, Kurczaczek i Kudłaty Amant? Proszę mi tu tłumaczyć 

- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
No widzisz, sporo cię ominęło
. Czwartą świnkę mam już od kilku miesięcy, ale niedługo. Dostałam Ututa w sklepie Kakadu w Manufakturze, ktoś go tam zostawił. Chętnie mi go oddali, bo i tak nie mógł być sprzedany. To dorosły, ale młody samczyk, bardzo grzeczny i oswojony. Doskonale się wpasował w "stado".
Prosiaczki mieszkają teraz u Pulpecji, bo ja jestem na wakacjach w Kanadzie.

Prosiaczki mieszkają teraz u Pulpecji, bo ja jestem na wakacjach w Kanadzie.
- pour
- Kontakt:
No to ładne rzeczy ...
nie mają chłopaki tematu albo go nie znalazlam, dlatego nikt nic nie wie 

- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Kimera jest zazdrosna o swoje skarby i nie chce im założyć wątku. Ale ja teraz mogę dodawać ich zdjęcia i wszyscy mogą chłopakami cieszyć oczy
. A jest czym! A w dodatku są słodkie i milutkie, przychodzą do człowieka, jedzą z ręki. Ututu jest jeszcze trochę nieśmiały i nie pozwala się zbytnio spoufalać ekipie sprzątająco-karmiącej ze sobą. Ale chyba nie jestem takim potworem, skoro udało mi się dostrzec, a nawet sfotografować, takie pozy:

W układaniu się na posłaniach bezkonkurencyjny jest Kudłaty. Ale jego zdjęcia później.
Bobcio czuje się dobrze. Ładnie je wszystko, co dostanie. Ale zauważyłam, że rzadko wchodzi do kuwety, w której mają siano. A jak go wsadziłam, to miał problem z wyjściem, mimo że kuwetka nie jest wysoka.
Więc moi chłopcy pożyczyli mu kulkę na siano i teraz Bobcio wcina sianko wprost z legowiska lub spod mostku.
Sprawdzam mu pupinkę dwa razy dziennie (co najmniej) i niestety najczęściej trzeba mu pomóc. Łapkę smaruję, ale niecodziennie, bo ładnie wygląda. Myślę, że to zasługa przebywania na świeżej trawce.
Jeśli pogoda pozwala świnki siedzą w ogrodzie. Bobuś to uwielbia! Jeszcze dobrze nie wyjdzie z transportera, a już je trawę
, reszta świnek się denerwuje, bo tarasuje im wyjście.

Nie samą trawą żyje śwniak. Trzeba też dbać o wygląd...

Niestety na guzku zrobił mu się strupek - taki trochę dziwny. Jutro przy świetle dziennym zrobię zdjęcie.

W układaniu się na posłaniach bezkonkurencyjny jest Kudłaty. Ale jego zdjęcia później.
Bobcio czuje się dobrze. Ładnie je wszystko, co dostanie. Ale zauważyłam, że rzadko wchodzi do kuwety, w której mają siano. A jak go wsadziłam, to miał problem z wyjściem, mimo że kuwetka nie jest wysoka.

Więc moi chłopcy pożyczyli mu kulkę na siano i teraz Bobcio wcina sianko wprost z legowiska lub spod mostku.
Sprawdzam mu pupinkę dwa razy dziennie (co najmniej) i niestety najczęściej trzeba mu pomóc. Łapkę smaruję, ale niecodziennie, bo ładnie wygląda. Myślę, że to zasługa przebywania na świeżej trawce.
Jeśli pogoda pozwala świnki siedzą w ogrodzie. Bobuś to uwielbia! Jeszcze dobrze nie wyjdzie z transportera, a już je trawę

Nie samą trawą żyje śwniak. Trzeba też dbać o wygląd...

Niestety na guzku zrobił mu się strupek - taki trochę dziwny. Jutro przy świetle dziennym zrobię zdjęcie.
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Liczba gości się powiększyła. Ale na razie nie zdradzę, kto nas zaszczycił. Zdradzę, jak przerzucę zdjęcia.
Dzisiaj zdjęcia sprzed przybycia dwóch tajemniczych świnkopanów.
Wsadziłyśmy z córką trzech króli do świnków Kimery. Działo się! Ale wszyscy przeżyli, mimo że było dużo ganiania i pokazywania, kto tu rządzi.

Dzisiaj zdjęcia sprzed przybycia dwóch tajemniczych świnkopanów.
Wsadziłyśmy z córką trzech króli do świnków Kimery. Działo się! Ale wszyscy przeżyli, mimo że było dużo ganiania i pokazywania, kto tu rządzi.

- pour
- Kontakt:
Chyba nie musze mówić,że jedna z Twoich świnek wygląda okropnie
od razu mi się skojarzyło z wycieraczką do butów 

- Pulpecja
- Moderator globalny
- Kontakt:
Czyżbyś miała na myśli Pulpecjusza I Wspaniałego, który tymczasowo zmienił imię na Asłan I Wspaniały?
Ciiiii... Bo jeszcze usłyszy.
My mu wmawiamy, że tak wygląda bardziej męsko
.

Ciiiii... Bo jeszcze usłyszy.
My mu wmawiamy, że tak wygląda bardziej męsko