Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały
Trzymamy za grzeczność Dropsa, ale czuję,że się napracują przy nim

-
Miłasia
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Piękni chłopcy
, dużo kciuków za wyniki

-
Dropsio
Wracamy. W klinice spędziliśmy ponad 4 godziny... Echo zrobione, wyszlo lekkie powiększenie prawej komory i lewej ściany oraz woda w osierdziu. Od razu zrobiliśmy rtg klatki piersiowej, na mailu mam wyniki ale na telefonie nie mogę ich otworzyć. Prawdopodobnie stan zapalny w płucach, na nowotwór to nie wygląda. Jak się potwierdzi - antybiotyk. Wchodzimy z nasercowymi (Prilium), stopniowo staramy się odstawić steryd. Drops żyje, obeszło się bez ofiar choć przez całe echo trzymał mnie za rękę... Zębami
Raz dziabnął mocniej, ale tak to trzymał po prostu. Tragedii nie bylo, troche sie powiercil ale badanie wyszło.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Może Dropsik ma czujki w ryjku i tak podtrzymuje kontakt z Tobą? To jest prawdziwa miłość dropsowa
Kciuki za powrót do zdrówka

Kciuki za powrót do zdrówka
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
To taki gest czułości z jego strony
Zdrówka dla Dropsia!
Zdrówka dla Dropsia!
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj!
⬇

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
-
Pani Strzyga
Hahaha
Ahri też tak robiła - ostrzegawczo trzymała, żeby przypadkiem jej krzywdy nie zrobić. Tysia za to skubie jak się zestresuje
Ale ona miała do czynienia z 8latkiem, więc usprawiedliwiona 
-
Dropsio
On tak często robi jak nie jest pewny co się wokół niego dzieje - nie ma powodu żeby gryźć , ale nie jest też pewny czy zaraz nie będzie musiał tego robic, to takie ostrzeżenie z jego strony
Z drugiej strony mnie nigdy nie pogryzł tak na serio, tylko tych kilka razy co ich z Cosiem rozdzielałam. Jak coś to i tak rzuca się na kogoś innego i wtedy krew się może polać, ale ja jestem "bezpieczna"
Jeśli dobrze zrozumiałam, to płuca ok - nie ma stanu zapalnego czy zmian nowotworowych. Z jednej strony super, że to nie przerzuty, z drugiej... Gdyby to było zapalenie płuc, to dostałby antybiotyk i wszystko mogłoby wrócić do normy, a tak... Przy następnej wizycie sprawdzimy jeszcze nadnercza - nie pisałam o tym, ale jakoś 2 tygodnie temu przy podawaniu sterydu tak się zestresował (chwilę to trwało, bo wiercił się okropnie i nie mogłam się wbić), że najpierw zesztywniał mi w rękach, a potem sflaczał zupełnie... Przeraziliśmy się z tatą porządnie. Trwało to chwilkę, może z 5 sekund, potem jakby się ocknął i zaczął normalnie łazić. Rozmawiałam wczoraj z dr Bednarz i z jakąś ich wetką od małych zwierzaków, mówią że to omdlenie było.
Świnie szczęśliwe, bo doszła paczka z Hipcia - dostały furę ziół i nową karmę (Bunny Basic i Meadow Menu - to pierwsze nie za bardzo im podeszło, to drugie schodzi zdecydowanie lepiej), musiałam też zamówić Dropsowi kolejne poidełko, bo ostatnie rozwalił (po miesiącu!). Tak gryzł i szarpał zębami, że coś się wgięło, kulka się zablokowała i leci z niego strumień wody
Teraz wzięłam to z Ferplasta, Sippy, może rozwalenie go zajmie mu trochę więcej czasu 
Jeśli dobrze zrozumiałam, to płuca ok - nie ma stanu zapalnego czy zmian nowotworowych. Z jednej strony super, że to nie przerzuty, z drugiej... Gdyby to było zapalenie płuc, to dostałby antybiotyk i wszystko mogłoby wrócić do normy, a tak... Przy następnej wizycie sprawdzimy jeszcze nadnercza - nie pisałam o tym, ale jakoś 2 tygodnie temu przy podawaniu sterydu tak się zestresował (chwilę to trwało, bo wiercił się okropnie i nie mogłam się wbić), że najpierw zesztywniał mi w rękach, a potem sflaczał zupełnie... Przeraziliśmy się z tatą porządnie. Trwało to chwilkę, może z 5 sekund, potem jakby się ocknął i zaczął normalnie łazić. Rozmawiałam wczoraj z dr Bednarz i z jakąś ich wetką od małych zwierzaków, mówią że to omdlenie było.
Świnie szczęśliwe, bo doszła paczka z Hipcia - dostały furę ziół i nową karmę (Bunny Basic i Meadow Menu - to pierwsze nie za bardzo im podeszło, to drugie schodzi zdecydowanie lepiej), musiałam też zamówić Dropsowi kolejne poidełko, bo ostatnie rozwalił (po miesiącu!). Tak gryzł i szarpał zębami, że coś się wgięło, kulka się zablokowała i leci z niego strumień wody
-
dominika45
a ja się zastanawiałam dlaczego nasza Coco tak szarpie poidełko, a nie pije - no i teraz rozumiem - ono Jej po prostu przeszkadza jak prawdopodobnie Drposiowi ..Dropsio pisze: musiałam też zamówić Dropsowi kolejne poidełko, bo ostatnie rozwalił (po miesiącu!). Tak gryzł i szarpał zębami, że coś się wgięło, kulka się zablokowała i leci z niego strumień wodyTeraz wzięłam to z Ferplasta, Sippy, może rozwalenie go zajmie mu trochę więcej czasu
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Drops omdlał? 
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152