I zrobiło się pusto... ;(
Moderator: pastuszek
-
Lena87
Re: moje "żaby" :D
Moi chłopcy nie wiedzą do czego służy norka i robią sobie z niej legowisko
Na prawdę świetnie Ci to wyszło
Ja też lubię robić na drutach, ale mi to chyba trochę gorzej wychodzi
-
Katrin86
Nie wiem czy moi wiedzą co to norka i do czego służy; Kropelek był w norce, bo mu pomogłam trochę.
Z tego co widziałam do wyjścia z domu to była plackiem, a świnie czasem wariowały ze szczęścia, że coś nowego mają
Dopiero po latach sięgnęłam po druty, i to nie dwa a pięć, i robiłam w kółeczko ściegiem gładkim.
Przed tym to robiłam sweterek i kombinezonik mojemu noworodkowi-synkowi, a to było już jakieś ponad 4 lata temu, później już nie było na to czasu.
Z tego co widziałam do wyjścia z domu to była plackiem, a świnie czasem wariowały ze szczęścia, że coś nowego mają
Dopiero po latach sięgnęłam po druty, i to nie dwa a pięć, i robiłam w kółeczko ściegiem gładkim.
Przed tym to robiłam sweterek i kombinezonik mojemu noworodkowi-synkowi, a to było już jakieś ponad 4 lata temu, później już nie było na to czasu.
-
Lena87
Ja umiem robić takim ściegiem, jakiego nauczyłam się w szkole, na technice
Ale to dla mnie relaks i sposób na uspokojenie się kiedy jestem zdenerwowana... Tak samo z resztą jak szycie ręczne różnych pierdół 
-
Katrin86
ja samouk: dzierganie, szycie, szydełkowanie; mam parę książek na ten temat, tylko jeszcze maszyny do szycia mi brak
jak robiłam coś dla siebie x lat temu to zajmowało mi to 1-2 dni, tylko wykroi robić nie umiem i polegałam na "burdzie", a na ręczne nie mam czasu, chyba że coś podreperować, bo dziurka się zrobiła
jak robiłam coś dla siebie x lat temu to zajmowało mi to 1-2 dni, tylko wykroi robić nie umiem i polegałam na "burdzie", a na ręczne nie mam czasu, chyba że coś podreperować, bo dziurka się zrobiła
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Jeśli bardzo chcecie coś robić dla świnek z dzianiny, a nie umiecie za bardzo robić na drutach, można kupić na allegro kawałki dzianin swetrowych. Bardzo ładne i tanie, kupuje się na kilogramy. Ja jednak wolę polary...
-
Katrin86
kimera, ja nie napisałam, że niewiele umiem 
Rzadko kiedy znajduje czas na takie przyjemności, jak bym mogła to bym szalała z drutami czy szydełkiem w ręku lub przy maszynie, gdybym ją miała.
Moja rodzinka ludzko-świnkowa miała by pełno rzeczy zrobionych przeze mnie.
z życia chłopców:
Kropelek sam wchodzi do norki jak chce, a Czupurek chyba próbuje go z niej wykurzyć wtedy, ale sam nie wejdzie
Rzadko kiedy znajduje czas na takie przyjemności, jak bym mogła to bym szalała z drutami czy szydełkiem w ręku lub przy maszynie, gdybym ją miała.
Moja rodzinka ludzko-świnkowa miała by pełno rzeczy zrobionych przeze mnie.
z życia chłopców:
Kropelek sam wchodzi do norki jak chce, a Czupurek chyba próbuje go z niej wykurzyć wtedy, ale sam nie wejdzie
-
Katrin86
zastanawiam czy wziąć 120ki i jeszcze jednego chłopa
ale mąż mnie chyba ukatrupi i utwierdzi się w przekonaniu, że mi odbiło
poza tym planujemy drugie bobo, żeby nas synek nie był sam, ale najpierw muszę "zaliczyć" paru lekarzy
poza tym planujemy drugie bobo, żeby nas synek nie był sam, ale najpierw muszę "zaliczyć" paru lekarzy
-
Katrin86
obaj potafią wywalić kopyta 
ale muszę ich brać osobno, żeby mogli się rozpłaszczyć, bo są już tacy duzi, że na kolanach mają mało miejsca we dwóch
a tytuł wątku chyba zmienię na Futerko i Gruby

bardziej teraz do nich pasuje
ale muszę ich brać osobno, żeby mogli się rozpłaszczyć, bo są już tacy duzi, że na kolanach mają mało miejsca we dwóch
a tytuł wątku chyba zmienię na Futerko i Gruby
bardziej teraz do nich pasuje
-
ANYA
Nadal nie moge wyjsc z podziwu jak Twoj swinek sie rozplaszczyl na zdjeciu powyzej