Puchate Siły Tormund chory

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Puchate Siły

Post autor: sosnowa »

Jakoś się nie mogę zmobilizować i wrócić do dawnego zwyczaju pilnowania by był wątek aktualny.
W międzyczasie minął rok, jak Mańka wyciągnęła Otonię z chlewa pod Opolem :buzki: . Otonia na szczęście zdrowa, choć sutki jej regularnie obrastają twardym naskórkiem, bardzo to zagadkowa przypadłość, nie urosła nic a nic od stycznia i taka już pozostanie na zawsze, wielkości takiej wyrośniętej dzidzi raczej, wagowo trochę ponad 550 na ogół. Ruchliwa jak zawsze.
Przeszliśmy ruję Białej Myszy, a raczej Myszy Liliowej z Żółtym Tyłkiem, gdyż arystokracja nie czyści sobię :D Grubemu się tak spodobało, że jak Otonia zleciała na parter, co czyni ostatnio regularnie, to ją... bardzo entuzjastycznie, ekhm, wychędożył? jak to Wiedźmin. Ze względu na gabaryty obu stron było to z lekka przeraźliwe, ale Otonia się nie przejęła. Ona zresztą na wybiegu regularnie Grubego po włochatym pysku pierze, jak to czyniła żona Cztanowi z Rogowa w "Krzyżakach". Od rzeczonego Cztana Gruby jednakowoż zasadniczo się różni swym ilorazem, gdyż tamten był, znów cytując (z pamięci) "głupi hej! jako podogonie!" zaś Geralcikowi iloraz coś podejrzanie rośnie, już mu tylko kciuka przeciwstawnego brak by doktoracik jakiś machnął.
Apisia niestety nie wiadomo dlaczego utyła znowu i mamy koszmarne kłopoty z ustaleniem jej dawki euthyroxu, bo jak nie zaczyna linieć to znowu jej się robi niedoczynność i tak w kółko. będzie trzeba usg jej zrobić. Kochane to i mądre nieprzeciętnie też. I chyba jednak dowodzi, w czasie wyżej wymienionej rui darła się przeraźliwie, ale się ... zdominować... nie dała. Chyba.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

Sosnowa koniecznie pisz regularnie :jupi: Czyta się to jak świetna książkę. Zdrówka dla Was :buzki:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:rotfl: Dobry narrator z prostej historii zrobi bestseller, a z bobka pierwszoplanowego aktora, z którym świnia zagra w roli głównej! :think: Ja tylko muszę zważać, by nie czytywać sosnowej w trakcie konsumpcji... i ostrożnie, z umiarem popatrywać na fotografie, zamieszczane przez wspomnianą sosnową, bowiem pamiętny obraz "Otonii wywalonej" w sierścianej haleczce i kabaretkach, że o reszcie nie wspomnę, nadal budzi we mnie wesołość nadmierną, żeby nie rzec - niezdrową nieco...:102:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

oj, dziewczynki, ta Wasza imaginacja :102:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

zwierzur pisze::rotfl: Dobry narrator z prostej historii zrobi bestseller, a z bobka pierwszoplanowego aktora, z którym świnia zagra w roli głównej! :think: Ja tylko muszę zważać, by nie czytywać sosnowej w trakcie konsumpcji... i ostrożnie, z umiarem popatrywać na fotografie, zamieszczane przez wspomnianą sosnową, bowiem pamiętny obraz "Otonii wywalonej" w sierścianej haleczce i kabaretkach, że o reszcie nie wspomnę, nadal budzi we mnie wesołość nadmierną, żeby nie rzec - niezdrową nieco...:102:
:laugh:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Mam zwyczaj śpiewać świniom, a wręcz przemawiać do nich w takt jakiegoś utworu. Swego czasu przyczepiła się do mnie aria torreadora z Carmen, przebojem wszech czasów jest oczywiście Żółta łódź podwodna i pamiętne wykonanie dla Grawy w MV podręcznika pierwszej pomocy dla psów (jeżeli pies, ma białe dziąsła! trzeba le-e-cieć! Do weta!) a obecnie męczy mnie harcerska pieśń :"Stokrotka" a zwłaszcza ten fragment powtórzeniowy, "sto-krot-ka rosła poooooooooooooolna, a nad nią szumiał gaj, zielony gaj!". Najczęstszą przeróbką jest oczywiście "przy-nios-łam wam cyyykoooooooooooooooooooooooooooooorię, tra la la, la la, LA! lala! lala!".Trzeba to śpiewać dziarsko, donośnie, z wyraźnymi akcentami. Jak marsz.

Przed chwilą wynosiłam świnie na wybieg. Pierwsza zawsze idzie Otonia, ostatnia Dioptria. Po Otonii różnie, Gruby, albo Apa.
Dziś śpiewałam Otonii cały czas i wybrałam Grubego. Niosąc go usłyszałam samą siebie:
"Przyyyyyyniooooosłam ci zboooooooczeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeńca! tra la la, la la, LA! lala! lala!"

kurtyna
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:rotfl: Kobieto, litości...!
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Sosnowa zaiste wesoły Wasz dom musi być :laugh: Uwielbiam Twoje historie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Staramy się :mrgreen:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt: