Lusia, Plamka i Frugo
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Nala, Nutka, Tola i Frugo - inspektor:D / Nalcia chora :
Wzrok pelen wyrzutow ze tak siedza przy pustym garze 

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Jak tam Nalcia się czuje, trzymam cały czas 

- gren
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Systematycznie podczytuję wasz wątek, ale głównie na telefonie podczas dokarmiania, więc ciężko cokolwiek napisać. Bardzo mocno trzymam kciuki za Nalcię.
I przy okazji troszkę spóźnione gratulacje z powodu doświnienia!
I przy okazji troszkę spóźnione gratulacje z powodu doświnienia!
Dawna grenouille 

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
i jak Nalusia? 

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Dziękujemy
Nala czuje się niby ok. Dostała podsuszoną trawę - pełnia szczęścia
Ale tylko troszeczkę bo dużo nie wolno...Kupki konsystencję mają dużo lepszą aczkolwiek kształt jeszcze pozostawia wiele do życzenia...Antybiotyk mamy ciągnąć 7-10 dni, probiotyk 2 tygodnie. Mam nadzieję, że to wystarczy i ominie nas wycieczka do Szczecina...Smecty już nie podajemy drugi dzień i na razie nie ma pogorszenia.
Filmów dalej nie mogę załadować na yt...;/ A mam takie fajne z dziewczynkami i Frugiem...
Nalcia trzyma wagę po spadku (bez dokarmiania)

Nutka trochę zaspana;p

Tolcia nie chce mi przytyć... Zawsze miałam duże świnki (ok kilogramowe) a ona taka malusia...

Muszę pochwalić Tolę. Jest u mnie od dwóch tygodni a od dobrego tygodnia już przepięknie wskakuje na rękę podczas wyciągania z klatki
Bardzo szybko załapała. Kochana z niej prosinka. Nas się w cale nie boi, jak biega po łóżku to wskakuje na kolana albo wspina się na ramiona (oczywiście chwilę posiedzi i zaraz biegnie dalej:) ). Nali i Nutki się nie boi. Do Nali ma delikatny respekt ale próbuje swoich sił. Co do relacji z Nutką to ciężko powiedzieć bo czasami mam wrażenie, że Tola jest wyżej a czasami, że Nutka. Ale panna Tola zajęła sobie miejsce przy paśniku i dziewczyny nie mogą tam się zbliżyć bo leci z zębami! Oczywiście niegroźnie a Nala z Nutką jej się nie stawiają jeśli o to chodzi...Wczoraj trzymałam Nalę na kolanach, Tola do nas wskoczyła i rozjechała się jak żaba
Uwielbiam to w młodych świnkach bo wystarczy delikatnie pogłaskać a nogi same wypadają w tył!:)
edit
Przed chwilą Nalcia zrobiła stertę prawie 20 normalnych bobków!!!!!!
Przy niektórych płakała bo szły "podwójnie" ale kształt, wielkość i konsystencja jak na prawdziwe świnkobobki przystało!!!!!!!!!!!!! Mała rzecz a jak cieszy:)

Nala czuje się niby ok. Dostała podsuszoną trawę - pełnia szczęścia

Filmów dalej nie mogę załadować na yt...;/ A mam takie fajne z dziewczynkami i Frugiem...
Nalcia trzyma wagę po spadku (bez dokarmiania)
Nutka trochę zaspana;p
Tolcia nie chce mi przytyć... Zawsze miałam duże świnki (ok kilogramowe) a ona taka malusia...
Muszę pochwalić Tolę. Jest u mnie od dwóch tygodni a od dobrego tygodnia już przepięknie wskakuje na rękę podczas wyciągania z klatki

edit
Przed chwilą Nalcia zrobiła stertę prawie 20 normalnych bobków!!!!!!

- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Oj jak dobrze,że Nalcia ładne kupki robi.
Ja też ciągle jeszcze oglądam tosinowe bobki
Twoje świnki to są niesamowite z tym wskakiwaniem na rękę. Moje nie lubią wyciągania, no ale mają wyjście to same mogą iść pobiegać.

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
To uczenie wskakiwania zaczęło się od mojej pierwszej świnki (tzn świnki, której sama kupiłam a nie tych które miałam w dzieciństwie). Zuzia strasznie panikowała jak ją łapałam więc wsadzałam pod nią rękę i tak się nauczyła a świnki poza klatką dostają albo dodatkową porcję jedzenia albo mają fajniejsze legowiska niż w klatce więc "opłaca" im się wychodzić
A że wyciągnięcia nie kojarzą z porwaniem przez drapieżnika więc bez problemu nam to idzie
Co do Toli to też szybko nauczyła się (chyba od dziewczyn), że jak są na "wybiegu" i mają do jedzenia np. karmę lub siano (ze względu na dietę Nali) to jak jej się chce pić to wystarczy, że podejdzie do mnie i magicznym sposobem poidełko ląduje przed prosinkowym pyszczkiem
Nieeeee wcale nie jestem wytresowana przez świnki 

Co do Toli to też szybko nauczyła się (chyba od dziewczyn), że jak są na "wybiegu" i mają do jedzenia np. karmę lub siano (ze względu na dietę Nali) to jak jej się chce pić to wystarczy, że podejdzie do mnie i magicznym sposobem poidełko ląduje przed prosinkowym pyszczkiem

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ładne mają wagi, nie masz powodów do zmartwień
jak Tola tak szybko załapała wskakiwanie na rękę to równie szybko zacznie wołać nadprogramowe porcje jedzenia 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM