Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Karmelka i Kilauea zwana Pchełką, Karinka (za TM 4.01.17

Post autor: Pulpecja »

Oczęta faktycznie cudne, ale mnie zachwycił kolor futerka Pchełki - taki zdecydowanie zdecydowany rudy :lol:
Śliczne dziewczyny :buzki: Trzymam kciuki za przyjaźń.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Ależ piękna rudziutka! :-) Powodzenia dla babeczek!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Noc należała do kategorii: ganiam małą ostro po klatce. Był pisk i kwik, ale nie leciało futro czy krew, bo sprawdzałam. W dzień idą obie do wanny, wolę zdecydowane kroki.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Pierwsza noc zawsze jest krzykliwa. Może jednak uda się uniknąć wanny... :roll: ... :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Z rana zaserwowaliśmy Karmeli wizytę w transporterku, w którym przyjechała Pchełka. Coś na zasadzie oswojenia się bardziej z jej zapachem. Jak dostały kępkę siana w klatce, a nie z paśnika to była zgoda, bo jadły razem. Jeszcze je poobserwujemy, ale wanny nie wykluczam dziś.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2017, 10:02 przez Kropcia, łącznie zmieniany 1 raz.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Kropcia pisze:Z rana zaserwowaliśmy Karmeli wizytę w transporterku, w którym przyjechała Pchełka. Cośna zasadzie oswojenia się bardziej z jej zapachem. Jak dostały kępkę siana w klatce, a nie z paśnika to była zgoda, bo jadły razem. Jeszcze je poobserwujemy, ale wanny nie wykluczam dziś.
Dla obu ta sytuacja to nowość może wanna nie będzie konieczna? Karmela ma nową koleżankę, a Pchełka nowy dom. Szok szok szok dla obu :o
Chyba zaczynam doceniać jak u mnie gładko poszło. Abba po prostu zaakceptowała świniaka który prześlizgując się przez wszystkie zabezpieczenia i ignorując to co zrobiliśmy podeszła do Abby, a ta jej później jeszcze mamowała bo to świńskie dziecko było. Kłótnie przyszły później jak młode dorastało ;)
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Owszem. Szok nie z tej ziemi, dla Pchełki większy, bo z natury płochliwe 5-miesięczne prosiątko zostało odseparowane od swojego stadka, wrzucone w transporter, wiezione ok. 300 km z przygodami do nowego domu i przedstawione 3-letniej pani świni. A Karmela wiecznie ganiana przez Karinkę sama teraz gania. Dziś miałam Karmelę na kolanach, Pchełkę na rękach. Co zbliżałam rękę z Pchełką, Karmela mnie podryzała. Myślę czy nie jest zazdrosna też w jakiś sposób. Zobaczymy co dziś przyniesie dzień.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Dogadają się tylko potrzebują czasu :ok: Ja jak pojechałam ze swoją dwójką na zapoznanie z nową koleżanką to bałam się, że Nala (dominująca) będzie problematyczna a ona się położyła i miała wszystko gdzieś. To właśnie świnka niżej w hierarchii bardzo interesowała się nową. Na szczęście wszystko odbyło się bez gryzienia ale piski były bo oczywiście pierwszej nocy Nala dostała rujki i ganiała koleżanki w wiadomym celu :ups: Myślę, że Karmela teraz ma okazję "rządzić" i próbuje swoich sił ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Raczej tak. Myślę, że wanna dziś nie będzie jednak grana, bo panuje zawieszenie broni. W sumie boję się o jutro, bo zostawiamy je same w domu na ponad 10 h. Może i noc dziś będzie spokojniejsza. Wieczorem znów im zrobimy maraton po przedpokoju :)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Po dzisiejszym wybiegu w klatce zapanowała... cisza. Mała nie panikuje jak ją Karmela wącha, a jak ma żarelko to nic jej nie ruszy, ba, nawet odgoni Karmelę. Pchełka poznała co to paśnik i miska. Tylko po ogóra nie podchodzi jeszcze. Ale podanego pod pysia zacznie chrupać.

Spam fot z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”