Pernilla i Belinda - świnki Beatrice
Moderator: silje
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice
Ściskaj blondynki mocno! Z tego, co piszesz, Twoje panny coraz cwańsze i zaradniejsze są. Jesteś pewna, że nie organizują imprezek, jak kładziesz się spać? 

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Kochana!Organizują!Śpimy wszystkie w odległości metra, jak tylko zamknę oczy klatka zaczyna się poruszać!Pernilla 5 razy biegnie do wodopoju,wlewam tam wodę z wit .C, ale co one tam za magię uprawiają,kto wie?...
Tak poważnie,to w klatce są rzeczywiście pewne siebie,dają się głaniać,nawet drapać po brzuszkach,domagają się jedzonka,wybrzydzają itp.Gorzej poza klatką,byle się schować do jakiejś norki...Boją się też niespodziewanych dźwięków,choćby z aparatu fotograficznego,ale też np.cmokania itp. Laboratoryjny początek życia zrobił swoje...Macie może pomysł jak zwiększyć biedaczkom ich poczucie bezpieczeństwa?

Tak poważnie,to w klatce są rzeczywiście pewne siebie,dają się głaniać,nawet drapać po brzuszkach,domagają się jedzonka,wybrzydzają itp.Gorzej poza klatką,byle się schować do jakiejś norki...Boją się też niespodziewanych dźwięków,choćby z aparatu fotograficznego,ale też np.cmokania itp. Laboratoryjny początek życia zrobił swoje...Macie może pomysł jak zwiększyć biedaczkom ich poczucie bezpieczeństwa?

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Hmmm raczej tylko czas pomoże, no i częste, długie wybiegi z norkami. Żeby się poza klatką też poczuły komfortowo.
BTW witamina C w wodzie się utlenia, szkoda zachodu
Daj lepiej kropelkę na listku cykorii 
BTW witamina C w wodzie się utlenia, szkoda zachodu

- Beatrice
- Kontakt:
Tak też czynię,choć przyznam , czasem kapituluję jak patrzę z jakim szczęściem wracają do klatki...Może faktycznie kilka różnych norek położę,żeby biegały pomiędzy nimi...
Też z wizytami obcych tak jest.JAk my z mamuśką jesteśmy w pokoju,to dziewczyny się cieszą, "podśpiewują",zaczepiają,jak wejdzie ktoś "obcy" = myc do domku,tuneliku ,pod półkę...Miałam już świnkę oddaną po roku do sklepu,przede mną dość szybko się chłopak odtworzył,jakby czuł ,że go wybrałam, ale z innymi było różnie.A mnie chodzi tylko o ich dobre samopoczucie!
Z tą wit.C to wiem,tylko zawsze mam nadzieję,że "pijaczka" Pernilla pociągnie nim zdąży się ulotnić...Na przykład Icusiowi,który sam pił mało zawsze dawałam w płynie do pysia i ładnie pił.Dziewczynkom się boję,żeby znów nie przydawać im lęku...
Ale pomysł z cykorią jest genialny !
One kochają cykorię!Dzięki!
Też z wizytami obcych tak jest.JAk my z mamuśką jesteśmy w pokoju,to dziewczyny się cieszą, "podśpiewują",zaczepiają,jak wejdzie ktoś "obcy" = myc do domku,tuneliku ,pod półkę...Miałam już świnkę oddaną po roku do sklepu,przede mną dość szybko się chłopak odtworzył,jakby czuł ,że go wybrałam, ale z innymi było różnie.A mnie chodzi tylko o ich dobre samopoczucie!
Z tą wit.C to wiem,tylko zawsze mam nadzieję,że "pijaczka" Pernilla pociągnie nim zdąży się ulotnić...Na przykład Icusiowi,który sam pił mało zawsze dawałam w płynie do pysia i ładnie pił.Dziewczynkom się boję,żeby znów nie przydawać im lęku...
Ale pomysł z cykorią jest genialny !

- Beatrice
- Kontakt:
W tym smutnawym czasie Belinda i Pernilla chcą na tej stronie zapalić świeczułkę pamięci dla wszystkich swoich poprzedników,którzy nie mieli swojego wątku :
- dla Icunia Pataszonka
, Icunia Adopciaka
, Icentynki :
, Balbinki - Balbiego
KOCHAMY WAS WSZYSTKICH! Bez waszej cudowności nie byłoby teraz Pernilli i Belindy!
Palimy też świeczkę dla WSZYSTKICH świnek ze SPŚM, które szaleją za Tęczowym Mostem :
Pamiętamy! :
Odpoczywajcie i bawcie się dobrze na niebieskich polanach!
P.S. P. i B. informują ,że jeszcze bardzo,bardzo dłuuuuugo się Tam nie wybierają! To tak dla jasności...
- dla Icunia Pataszonka

KOCHAMY WAS WSZYSTKICH! Bez waszej cudowności nie byłoby teraz Pernilli i Belindy!
Palimy też świeczkę dla WSZYSTKICH świnek ze SPŚM, które szaleją za Tęczowym Mostem :

Odpoczywajcie i bawcie się dobrze na niebieskich polanach!
P.S. P. i B. informują ,że jeszcze bardzo,bardzo dłuuuuugo się Tam nie wybierają! To tak dla jasności...
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- Beatrice
- Kontakt:
- zwierzur
- Kontakt:
Pozdrawiamy blondynki! 

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Beatrice
- Kontakt:
My też!Całe stadko!
Trzymajcie kciuki bo opiekun świnkowy - mopsik zaczyna niedomagać i narazie nie wiadomo co to,a ma już 11 lat...Poprosimy o dużo dobrych myśli!

Trzymajcie kciuki bo opiekun świnkowy - mopsik zaczyna niedomagać i narazie nie wiadomo co to,a ma już 11 lat...Poprosimy o dużo dobrych myśli!
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
Trzymamy
i wysyłamy dobre myśli.