Gangsterzy Szkatuły [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Szkatuła-wredota, Chelsea za TM [*]

Post autor: Dzima »

Zrobiłam dziś porządek wokół klatki, bo już był totalny chlew :tired:
Koszmarnie się dziś narobiłam!
Nie chciało mi się rano zbierać siana z podłogi (paśnik wewnętrzny wisiał na zewnątrz klatki, więc oczywiście babie lepiej jadło się sianko trudniej zdobyte :glowawmur: ), więc uznałam, że przecież mam dobry odkurzacz (Karcher)
"Raz, dwa mi do gówno wciągnie"... No i nie pomyliłam się wciągnął prawie całe siano, ale się zapchał! :x Długopis nie sięgał, żeby przepchnąć tą zbitą kulę siana, która zablokowała się w rurze :evil: ... Więc myślę "I'm an engineer"!
"Podłączę rurę z drugiej strony odkurzacza, do wylotu powietrza i wyleci siano"! Pomysł okazał się dobry, ale....
wykonanie już nie bardzo :nie_powiem: ! Podłączyłam rurę, wciskam włącznik i słyszę....PUFFF!!!
Całe siano wyjeb@&* na caaaałą podłogę w pokoju :ups: Cóż mogłam zrobić :idontknow: ?
popatrzyłam z niedowierzaniem na to co odwaliłam i pojechałam do szkoły.... Dodam, że sprzątanie zajęło mi 3h :tired: Chyba sobie sprawię taką koszulkę https://www.google.pl/search?q=trust+me ... B378%3B378 :szczerbaty:
Kupiłam zewnętrzny paśnik, bo mój ostatni "wynalazek" sporo syfił, jeszcze nie dotarłam do sklepu po matę, ale trociny w klatce zasłoniłam kawałkiem materiału. Teraz Szkatuła jest zdziwiona, że stojąc na dachu domku nie może jeść siana :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
elka_w

Post autor: elka_w »

Nie wytrzymam taka świnka a tak cię w konia robi Dzimula co z Tobą :laugh:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Szkatuła znalazła miłość swojego sprośnego życia!! To jest tunel OD CIEBIE ELA!! :love:
Ona w nim śpi, bobczy (na szczęście nie sika), kwiczy, biega w tą i z powrotem, je, a nawet znosi do niego jedzenie!! Ostatnio wielki kawał brokuła wtachała na górę i zaciągnęła do tunelu. A męczyła się niesamowicie, żeby z nim rampą podejść :laugh: ,ale nie miałam telefonu, żeby nagrać (klej :roll: )
Więc chyba będę musiała niedługo zamówić drugi, bo jak ten pójdzie do prania :nie_powiem: to mi się babol obrazi na dobre i zamknie się w sobie :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
elka_w

Ale się kochana cieszę :love: BARDZO BARDZO MOCNO !!! :buzki:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

:rotfl: :rotfl: już sobie wyobrażam jak podłączasz tę rurę i to siano wylatuje Ci na pokój :rotfl:
Szkoda, że nie było nikogo, kto by zrobił zdjęcie Twojej miny :szczerbaty:

A po co potem to sprzątałaś? Wystarczyło, że być na czas nieobecności w domu wypuściła Szkatułe.. już ona by zmiotła to sianko.. do brzusia 8-)
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Emi
Miejscowość: Radom / Poznań
Kontakt:

Post autor: Emi »

]Dzima nie czepiaj się Szkatuły bo Cię osikam razem z Fragolą
Pozdrawiam Nolducha

P.S Mikołajki idą trzeba pomyśleć o Prezenciochach My świnki możemy Wam podarować całą masę smakowych Bobów
Za Tęczowym Mostem
Noldusia 01.06.2012 - 14.09.2017
Fragola 17.09.2012 - 26.05.2016
Ann

Post autor: Ann »

Dzima pisze:Nie chciało mi się rano zbierać siana z podłogi (paśnik wewnętrzny wisiał na zewnątrz klatki, więc oczywiście babie lepiej jadło się sianko trudniej zdobyte :glowawmur: ), więc uznałam, że przecież mam dobry odkurzacz (Karcher)
"Raz, dwa mi do gówno wciągnie"... No i nie pomyliłam się wciągnął prawie całe siano, ale się zapchał! :x Długopis nie sięgał, żeby przepchnąć tą zbitą kulę siana, która zablokowała się w rurze :evil: ... Więc myślę "I'm an engineer"!
"Podłączę rurę z drugiej strony odkurzacza, do wylotu powietrza i wyleci siano"! Pomysł okazał się dobry, ale....
wykonanie już nie bardzo :nie_powiem: ! Podłączyłam rurę, wciskam włącznik i słyszę....PUFFF!!!
Całe siano wyjeb@&* na caaaałą podłogę w pokoju :ups: Cóż mogłam zrobić :idontknow: ?
:laugh: :rotfl: coś ostatnio Cię same nieszczęścia spotykają :lol:
elka_w

Bidna ty moja Dzimulko :lol:
maleńka

Post autor: maleńka »

U Ciebie to zawsze coś się dzieje :lol: u mnie to dziewczyny wyjadają sianko której wypada z klatki przy sprzątaniu 8-) Dawaj zdjęcia :photo:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Tyle czasu tu nie pisałam, że wątku nie mogłam znaleźć :lol:
Dzisiaj będzie full zdjęć, pożyczonym telefonem...wiem, wiem, "dobry zwyczaj nie pożyczaj", ale jest nowa mata w klatce, więc czas się pochwalić :szczerbaty:
Na początek !Uwaga! Maniek i jego zdobycz, przyniósł ją tydzień temu (pożarta na poczekaniu), a mama do dzisiaj mi dupę truje o nowy mop, w ogóle nie rozumiem dlaczego stary jej przestał odpowiadać :szczerbaty: :lol:
Obrazek

Obrazek

Dobra, teraz Szkatuła. Pamiętacie jej klatkę? Odkąd sianko trafiło na zewnątrz klatki, miałam istny chlew!! Wszędzie siano roznosiła! Oczywiście moje własnoręcznie robione "tarasy ferplast" szybko zostały zastąpione przez jedną długą półkę (jak wtedy kiedy była Chelsea), ponieważ ta grubaska do lekkich nie należy i tunel rozciągał się prawie do podłogi klatki :nie_powiem:
Tak było (dla przypomnienia):
Obrazek

Obrazek

Dzisiaj kupiłam nową matę, więc akcja czyszczenie klatki :D Babol był zadowolony, bo wszystkie rzeczy z klatki wylądowały na podłodze i mogła sobie po nich pobiegać i sprawdzić czy to na pewno jej Obrazek

Gdzie się pchasz z tym telefonem? Tu jest strefa wi.aj.pi.
Obrazek

Okażę ci łaskę i pozwolę się pogłaskać
Obrazek

Co!? Że niby JA gruba! No nie wiem w którym miejscu??!! Obrazek
Obrazek

A to ciekawe zjawisko! Paśnik bez siana! Świat się wali! Obrazek
Obrazek

Phii..pusty jest niegodny mojej uwagiObrazek
Obrazek

Obrazek

Muszę sprawdzić czy Duża znów mi czegoś nie zmniejszyła, ja już nie ogarniam kto tu jest tą wredną?! Obrazek
Obrazek

Patrzcie i zazdrośćcie jak wyglądają trociny po PONAD MIESIĘCZNYM leżeniu w klatce!
Obrazek
Ani kropelki siusiu!! :yahoo: Mogłabym je normalnie zapaczkować :laugh: za to małą kuwetkę muszę co 2 dni myć, no cóż coś za coś ;)

Aktualnie Szkatuła ma klatkę w wersji "Glamour" Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po wejściu do swojego M1 od razu załatwia się na stronie za potrzebą:
Obrazek

Potem...
HOP!
I już jest na górze:
Obrazek

A wysokość na jaką wskakuje:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i całość:
Obrazek

A teraz fotki z ostatniej chwili, leniwce dwa:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pyrka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”