Nowe dzieje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
katiusha

Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki + Demolka/stara nuda:D

Post autor: katiusha »

Przepiękna walentynka :love: Ja to pewnie i w klatce bym spała :szczerbaty: Jak III wojna by wybuchła w nocy, to by mnie musieli śpiącą targać w bezpieczne miejsce :lol:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ale super walentynkę dostałaś :love:

ja uwielbiam spać z Paskudami w jednym pokoju :szczerbaty: choć już mam to szczęście i posiadam 2 pokoje.. wcześniej spalam w małym pokoiku z świniami i żółwiami.. świnie chrupały, żółwiki tłukły skorupami o szyby a ja.. spałam jak zabita :D :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja tam śpię w jednym pokoju ze świnkami i mi nie przeszkadzają ;) Dopóki dźwięki są "normalne" typu jedzenie, picie to mi nie przeszkadza i śpię ale jak zachowują się inaczej (rujka albo kłótnia) to się budzę. Jedyny plus takiego spania ze zwierzakami to wyłapanie szybciej choroby. Którejś nocy obudził mnie pisk Nutki - myślałam, że Nala ją gryzie bo chce zająć jej miejsce do spania a okazało się, że Nutka ma jedną stronę sparaliżowaną i nie może się ruszyć a Nala próbowała jej pomóc i uderzała (ale bez zębów) ją swoją główką żeby ta zaczęła chodzić...To była 3 w nocy a o 6 rano Nutka już ładnie chodziła. Gdyby nie to to nawet bym nie wiedziała, że miała w nocy takie problemy...
Co do Mufiego to ostrożnie z furosemidem bo przy ciągłym podawaniu niestety uszkadza nerki...
Obrazek
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Wiem, wiem, że furosemid jak każdy lek ma swoje działanie niepożądane. Mufi miał kurację 4 dni ale teraz już nie dostaje...zobaczymy jak długo tym razem będzie dobrze.
Niestety mam wybór albo ryzyko uszkodzenia nerek...albo zalanie płuc...bo jak zaczyna zbierać płyn to z dnia na dzień charczy gorzej (bulgocze jak oddycha)... Wolę ryzykować dać mu komfort
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nie wiem jak to jest u świnek ale u psów zamiast furosemidu stosuje się verospiron (spironolakton). Też jest to preparat moczopędny i ściągający wodę z organizmu ale nie "wypłukuje" wszystkiego jak furosemid i mniej obciąża nerki. Może lepiej to mu podawać a furosemid tylko w razie nagłego pogorszenia?
Obrazek
Harvejowa

On dostaje furosemid tylko w razie nagłego pogorszenia...nie faszeruję go nim codziennie...tylko w okresie gdy tego potrzebuje. U świnek morskich stosuje się furosemid i tak zostałam poinformowana przez trzech weterynarzy.
Harvejowa

Tak człowiek narzeka na te łobuzy, że się kłócą, że hałasują nocą...i co ? od niedzieli ich nie widzę i jakoś tak tęsknię i myślę, że Norbert im sprząta regularnie :( Ech to moje małe kluseczki...
katiusha

Dadzą radę!Obrazek Choć nie lekko tak nie być przy nich..
Harvejowa

Oj nie lekko...a jeszcze jak słyszę od Norberta, że cały czas się gryzą... to się zaczynam denerwować... chyba nowa klatka...to będą dwie oddzielne i już...
katiusha

Sama musisz ocenić to "gryzienie" Mój Małż panikę sieje nawet jak lekko zaturkocą :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”