Z Dziennika Chlewika vol. 2 - trzy lata z Shani

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Pani Strzyga

Re: Z Dziennika Chlewika vol. 2 - filmik

Post autor: Pani Strzyga »

Martuś - zdecydowanie spróbuje, bo to za długo trwa. Od września mój syn po raz trzeci ma utrzymującą się temperaturę na poziomie 40,5 stopnia. Nawet nie mówię o nieustającym kaszlu...

Zaczęłam dziś urlop. Żeby było weselej pierwszy dzień spedzę na sprzątaniu, bo przez ostatnie tygodnie mieszkanie mi się zagruzowało ;)

A jak już skonczę zamykam się z Dziewczynami na wybiegu i będę cykać fotki :)
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Współczuję. Moja córka cały zeszły rok z takimi temperaturami po 2 razy w miesiącu. Zdrowa wytrzymywała maks 3 tyg. Doszukiwałam się już nzawet białaczki u niej i krew z rozmazami chyba z 4 razy robiłam. W tym roku cud... Choruje ale sporadycznie. Nabrała się różnych szczepionek doustnych, Neosine, Immunoglukoanów. Ale szczerze to chyba się po prostu wychorowała...
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

o kurczę, to niekiepskie gorączki! oby szło już ku lepszemu :fingerscrossed:
Pani Strzyga

No niestety, mój syn się nie patyczkuje i jak już choruje, to z pompą. Ja w związku z tym żyję sobie na szalonym poziomie stresu od września. W tej chwili mam jeden cel. Doleczyć młodego do końca tygodnia, a w niedziele rano, spakować mu plecaczek i wysłać razem z siostrą na święta do ojca. Myślę, że 500 kilometrów odległości zapewni mi spokojne święta, a inhalator i zestaw pierwszej pomocy w razie infekcji - spokój sumienia.

Oprócz problemów z potomstwem na własnej piersi wychowanym mamy też problem z kocią częścią rodziny. Mianowicie - uciekła i przepadła nam jak kamień w wodę Shiva. Dziś minęła szósta noc, jak nie ma jej w domu. Liczę nocami, bo jednak wtedy największy mróz, a ona zwiała mi wieczorem... Wszelkie grupy, olx, trojmiasto, schroniska, straż miejska i dwie zaprzyjaźnione kocie fundacje poruszyłam. A powsinogi jak nie było tak nie ma :(

Świniażeria ma się dobrze. Zaanektowały łazienkę na wybiegi, chociaż jak tam wchodzę, to zwiewają w kąt, a Trema włazi na lub pod Shani. No co zrobię. Taką twarz dostałam w genach ;) Ale za to wróciłyśmy z Shani do żebrania przy prętach. Tzn. ona żebrze i się drze. Trema patrzy na nią jak na idiotkę i czeka w domku, aż jedzenie się pojawi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec filmik :)

https://plus.google.com/u/0/photos/1027 ... KP9mvbW1QE
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Dziewczyny piękne :) wymiziaj Tremke od cioci Ewy :D (o ile się uda!). Trzymamy kciuki za kicię! I za Twojego Małego, żeby się szybko wyleczył!
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Z Dziennika Chlewika vol. 2 - nowe zdjęcia :)

Post autor: joanna ch »

trzymam kciuki za kotełka odnalezienie :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Strasznie kudłate ma futro Shani :lol:
No kot niech wraca....
A gdzie Ty mieszkasz teraz?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Pani Strzyga

Ewa i Michał - Trema jak już się znajdzie na kolanach to sprzeciwu na mizianie nie zgłasza. Tylko najpierw trzeba Jaśnie Panienkę nakłonić do opuszczenia klatkowych pieleszy... ;)

Joanna Ch
- nie ma jej. Jak kamień w wodę. Pocieszam się, ze nikt jej martwej nie znalazł. Może ktoś wypatrzył zmarzniętą i przygarnął na zimę. Może jeszcze wróci do domu. Znajomi mnie pocieszają historiami kotów, które potrafiły wrócić po roku od zaginięcia. Na osiedlu robię za atrakcję wieczorno-poranną, bo nie sposób nie słyszeć mojego wołania, gdy wokół cisza.

Asita - one obie mają więcej futra niż czegokolwiek innego :) A ja w Rumi cały czas. Tylko osiedla zmieniam w cichym oczekiwaniu, aż z wynajmu przejdziemy na własne cztery kąty.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Rety jakie cuda. Trema wygląda jak Grawiśka w szkłach kontaktowych i przefarbowana. No rewelacyjne baby.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Cudowne panny :love: Nie korci Cię żeby trochę ostrzyc Tremę? :szczerbaty:

Kicia może wrócić. Osobiście znam kota (fakt, że to niekastrowany kocur... :roll: ) który wyszedł z domu w połowie lutego a wrócił pod koniec listopada! Właścicielka spisała go już na straty a tu któregoś dnia kot siedzi na parapecie i dobija się do domu :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”