Zuzia DS -Jastrzebie Zdój i Paulinka DS - Ząbki

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Re: Zuzia (Rez ) i Paulinka ( już w DS )- Zambrów

Post autor: basia M »

walizeczka spakowana , Witek wyjazd po 8 sierpnia czy później ?

Zuzia podrosła i zrobiła się z niej już niezła " świnia " :lol:
mam wrażenie ,że jeszcze trochę i przerośnie Muffinka. była albo malutka albo zagłodzona , bo dużo jej teraz....
basia M
Kontakt:

Re: Zuzia (Rez ) i Paulinka ( już w DS )- Zambrów

no i jedzie moja dziewczynka do swojego DS :love:

a gorąco i daleko ma . jedzie jednak bez przesiadek z klimatyzacją aż 534 km ,za szczęśliwy dojazd :fingerscrossed:

Zuźka , to już ostatnia tułacza droga i Twój osobisty DUŻY będzie tylko rozpieszczał i całował , razem z nową koleżanką :love:

Edit -13.08 :

Zuzia jechała aż ok . 35 godzin do nowego domku ,kierowca się rozchorował i był przystanek w hotelu . Dziewczyna miała królewski apartament - brodzik , ręcznik sianko i warzywa na tacy :102: , razem ze świerzą trawką . podróż zniosła super , zero stresu , pełen luz , bo i opieka ekstra . Klimatyzacja to wspaniała sprawa

Jeszcze raz dziękuję p. Adamowi za wszystko co zrobił dla mnie , Witka i oczywiście Zuzi :buzki:
witus98

Re: Zuzia DS i Paulinka DS - Zambrów

Post autor: witus98 »

Zuzia i Pusia przedwczoraj połączone , nocowały już w ten sam dzień razem w klatce. Chociaż jeszcze nie spią wtulone w siebie to jest dobrze. Nie ustaliły jeszcze hierarchii, bo Zuzia nie daje Pusi wejść całkowicie na głowie i pilnuje swoich praw :)Kłaczki nie latają więc duży szczęśliwy :D Różnica w wielkości jest, teraz dopiero zauważyłem jak Pusia urosła.
A tutaj zdjęcie z czasu łączenia na wybiegu jeszcze :) Mała jest kochana. Prawdziwy Anioł. Jeszcze trochę zestresowana, ale będzie lepiej :) Mam nadzieję, że Pusia przestnie być taka przewrażliwiona i wiecznie niedotykalska i weźmie przykład z młodszej koleżanki :D
Obrazek
Ps. Wybieg tutaj już zmniejszony, żeby sprawdzić jak prosiaczki będą zachowywały się na terenie zbliżonym wielkością do klatki
basia M
Kontakt:

Uroczo wyszła Pusia , wspaniale razem wyglądają
:buzki: :love:
Dziewczyny z czasem staną się nierozłąne , jak papużki .Zuzia zawsze była w towarzystwie a Pusia powinna szybko załapaćv, że kumpela jest fajna . zawsze w kupie raźniej i ciekawiej
Wspaniałe zdjęcie , Witek wstawiaj ich więcej , proszę :pray:
Wycałuj Zuźkę , a i Pusię też ode mnie
Pozdrawiam
witus98

Przepraszam, że bez zdjęć, ale jakoś zawsze zapominam jak sięz nimi bawię. Pochłaniają wtedy całą moją uwagę xD Zuzia i Pusia dogadują sie lepiej. Jeszcze zdażają się momenty, że Pusia pogoni chwile Zuzię, a za godzinę wchodzę i widzę, że zamiast jedna na jednym legowisku a druga na drugim to one obie wciśnięte w jedno xD Zuzia troszke spadła na wadze, ale myślę, że to z powodu stresu. Nowy dom, nowa koleżanka. Jak będzię apetyt miała taki jak ma to zaraz nadrobi :D Zawsze się stresowałem jak miałem wcześniej samą Pusię, że coś robię źle i dlatego taki nerwus. Ale teraz widzę, że poprostu taka z niej księżniczka, że się dotykać nie da... Bo biegać z koleżanką po wybiegu to lata szczęśliwa :)
basia M
Kontakt:

no to super ,że się zgrały . ja chcę zdjęć !!!

a to że się poganiają , to nic . ja takimi biegami staram się nie martwić , dla sportu są :lol:
witus98

Tak żeby się nie narażać brakiem zdjęć ;)

Obrazek
"CIcho bo robi zdjęcie " xD
Obrazek
Porównanie apetytów, dostały taki sam kawałek pomidora, Pusia jeszcze męczy .... A u Zuzi sekudna i nie ma xD
Zuzia: " Patrzy się , patrzy a dać wiecej nie łaska ?" :D
Oczywiście Zuzia zaraz dostała dokładkę xD
Co najlepsze, tak to niby sie godnią i czasami małe sprzeczki, ale jak piszczeć o jedzenie to tak zgrane jak w chórze xD
Obrazek

Roodzice się już lekko obawiają bo chyba mi się zaczyna udzielać świnkowe uzależnienie xD Doszedłem do wniosku że skoro mam miejsce tylko na 100 i więcej nie wejdzie, to przecież nie znaczy, że nie mogą być dwie 100 , jedna na drugiej xD
basia M
Kontakt:

Zuch dziewczyna , dobrze wie , że musi dużo i szybko zajadać . no trzeba konkurentkę do miski wagowo dognać :102:

Śliczne babki , jak zechcesz się doświnić to super bo jest w czym wybierać :lol:
Powodzenia . ja zaczynałam w tamtym roku od jednej a dziś mam 6 :szczerbaty: i nieraz muszę iść po rozum i opamiętanie , bo nabrałabym więcej
Wycałuj panny i wyściskaj ode mnie
basia M
Kontakt:

mam fotki Paulinki , to pokażę jak Mała ma się z jeszcze mniejszą od siebie koleżanką

Obrazek

Obrazek

takie są sliczne :buzki: :buzki: :buzki:
witus98

Re: Zuzia DS -Jastrzebie Zdój i Paulinka DS - Ząbki

No, więc tak, przepraszam za nieobecność i brak zdjęć. Ale Zuzia chyba telepatycznie posłuchała poleceń swojej poprzeniej opiekunki, bo dzisiejsza waga 1020g :D Jestem szczęśliwy bardzo. Pusia sobe rządzić, rządzi, ale jak widać Zuzi niczego nie brakuje, bo spokojnie nadrabia :D Przytluać się nie przytluają na codzień, ale osobno widać, że by im jakoś pusto było :D Zresztą razem głośniej można popiszczeć, żeby od mojej mamy wyżebrać warzywka do odłożenia jak otwiera lodówkę.

Gorące pozdrowienia z Jastrzębia Zdroju śle Zuzia i Pusia :buzki:

Ps. W najbliższym czasie postaram się o zdjęcia :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”