Jadzia DS-Warszawa Józia DS-Poznań

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Re: Jadzia i Józia - białe labki (Zambrów) - Jadzia wst. rez

Post autor: basia M »

no ja też myślę ,że on jest śliczny i słodki :love: jak i wszystkie moje prosiaczki :P
Awatar użytkownika
majson
Miejscowość: Warszawa- Bielany
Kontakt:

Post autor: majson »

Niunia robi dobre wrażenie na wszystkich gościach, oby tylko nie obrosła w piórka za bardzo :lol:
Dziś nawet Pani Beata, która przeprowadzała WPA pochwaliła Niuńkę za czystość- młoda wraca do klatki, żeby załatwić potrzebę (choć zdarzają się czasem "bobki z lenistwa", jak na podusi zbyt wygodnie, żeby lecieć do kibelka)
Miejmy nadzieję, że Jadzia weźmie z niej przykład i nie będę miała za wiele sprzątania :P

Czarna jest, biała "jedną nogą" już też, rozglądam się jeszcze za kolorową do kompletu.
Zakochałam się w Uli http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=11&t=3834 , ale dowiedziałam się, że dołączenie trzeciej dorosłej samicy może być trudne. Można by próbować, ale gdyby poszło coś nie tak, nie miałabym jak przetransportować jej z powrotem do Bydgoszczy :cry:
Jedyna młodziutka tricolorka jaką znalazłam, to Blanka- córcia Rity, również z tego wątku, ale jest do adopcji z mamusią, a niestety 3 świnki u mnie to max :(

A co do Mufina- cudny i imię jakie trafione!!! :love:
Niunia (17.01.15), Dziunia (22.02.15), Mania (06.06.16)
Za tęczowym mostem: Many (21.06.15-28.05.16) oraz psi przyjaciel Józek (01.12.2001r.-23.12.2015r.)
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Ano właśnie, ja po wizycie i nic nie napisałam jeszcze do Basi. Mała Czarna - cudna, będą się ładnie prezentować w zestawie black&white :D
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Biało -czarny duet będzie super!!!

majson, jak szukasz trikolor to zajrzyj do działu o Laboświnkach, tam były dziewczynki trikolor, tylko nie wiem, czy gdzieś już się nie porozjeżdżały...
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Ja bym proponowała na razie połączyć Jadźkę i ją trochę oswoić. Następna laborantka to już chyba za duże wyzwanie.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Masz w sumie trochę racji. A wymarzona trzecia świnka na pewno też się pojawi za jakiś czas.

Jak Jozia się ma? Bo wszyscy teraz tylko o Jadzi ;)
basia M
Kontakt:

Re: Jadzia i Józia - białe labki (Zambrów) - Jadzia rez

a my wszyscy o Jadzi , ponieważ niedługo panna wyprowadzi się ode mnie , w sumie mi żal, bo to jakby już pożegnanie :cry:

a Józia troszkę się uspokoiła , ale ona to ma zadatki na dominantkę , cały czas próbuje... ale moja Zosia nie daje sobie w kaszę dmuchać a Telka oddzielona i mają kontakt ze sobą tylko pod moim okiem ...
Tak myślę sobie ,że Józia to albo do silnej kobitki albo do kastrata , bo będzie prześladować :twisted:

a tak poza tym , to na rękach zaczyna się już tak słodko wtulać w szyję , od początku miałam do niej sentyment i nie wiem jak to będzie ją oddać...ciężko
o nią będę bardziej się bała ,czy się dogada ?czy nie pierze koleżanki ?albo nie dostaje w skórę ? :szczerbaty:
to tak jakbym puszczała w świat trudniejsze własne dziecko ,
wiem ,że zachowuję się jak kwoka , albo niezrównoważona psychicznie ,ale tak to odbieram

a tak poza tym to chciałabym Ci podziękować , Beatko . super szybko wszystko załatwiłaś :buzki:
basia M
Kontakt:

Re: Jadzia i Józia - białe labki (Zambrów) - Jadzia rez:)

a my tu rośniemy...
Józia - 665 g
Jadzia - 600 g
dziewczynkom apetyt dopisuje :102:
basia M
Kontakt:

Re: Jadzia i Józia - białe labki (Zambrów) - Jadzia rez:)

ponieważ w niedzielę żegnam Jadziunię , to siedzę już ze dwie godziny z moimi prosiętami. obserwuję je wszystkie , a zwłaszcza moje białaski śliczne . jakie one mają różne charaktery .

mała Jadzia jest bezkonfliktowa , ani razu nie było żadnego niemiłego zdarzenia ,każda świnka jej pasuje i ona każdej; wszędzie może się położyć , od każdej skubnąć jedzenie,niesamowicie przyjemnie się na nią patrzy . ma cudowny ,uległy charakter :102:

a Józia... to już inny typ świneczki; ona jeśli chodzi o prosiaki to musi mieć nad sobą " mocną " rękę , albo prześladuje słabszych, w moim przypadku chorą Telkę ,
reszty świnek nie zaczepia , bo już wie ,że to może boleć . za to do ludzi , jak już się przekona i zaufa ( a mi ufa ) , jest przecudna i taka wdzięczna . najchętniej jej z rąk bym nie zdejmowała .ona potrafi się przytulić . a jakie ma mięciutkie futerko... pomimo tego ,że jest gładkowłosa. dla mnie jest niesamowita . a mam porównanie , bo w domu jest 5 świnek.

jak patrzę się na obie to są bardzo podobne , ale Jadzia jest szczuplejsza i dłuższa , a Józia to taka okrąglutka kuleczka
jednym słowem są urocze i bardzo kochane :love: :love: :love:
:buzki:
basia M
Kontakt:

Re: Jadzia DS Józia do adopcji - Zambrów :)

no i pojechała ....

w klatce cichutko jakoś i spokojnie, jakby wiedziały wszystkie , że zaszły zmiany

teraz czekam na wiadomości od Mai , mam nadzieję ,że wszystko będzie dobrze i łączenie będzie szczęśliwe :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”