Tchibo® - Iście oryginalny samczyk - u karpatki!

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

karpatka

Re: Tchibo® - Iście oryginalny samczyk - REZERWACJA karpatka

Post autor: karpatka »

Całe, całe i radosne. Już nawet rozwiązałam problem podkradania jedzenia małemu - Tchibo uwielbia paprykę i pomidora, a Konik niekoniecznie. Wczoraj cały dzień gadali i ganiali się po wybiegu, tylko Konik od czasu do czasu gwałci Tchibo, ale jemu to ewidentnie nie przeszkadza. :lol:
karpatka

Chłopaki już się dogadują jak na prośki przystało. Aż miło patrzeć na te uśmiechnięte paszcze. ^_^

Obrazek
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Oni naprawdę się uśmiechają! :D
Obrazek
DankaPawlak

Post autor: DankaPawlak »

Przecudne jest to zdjęcie.
Karpatka musisz je koniecznie zgłosić do świnkowego kalendarza na przyszły rok :)
karpatka

Nie wiedziałam, że tak można. :-)
Świetny pomysł!
Megson

Post autor: Megson »

Jestem mega szczęśliwa widząc go takiego zadowolonego :) Brakuje nam go tu troszkę, ale najbardziej tęskni za nim Jerry, który po jego wyprowadzce nie może sobie miejsca znaleźć ;) Proszę o więcej zdjęć zdecydowanie! A na kalendarz również namawiam! Z chęcią bym go zobaczyła na jakimś pięknym jesiennym miesiącu :love:
karpatka

Chciałam być dobrą kobietą i wrzucić trochę zdjęć chłopaków, ale są tak ruchliwi, że uchwycenie ich jest prawie niewykonalne. Wrzucam więc to, co mam.

Na pierwszym zdjęciu Tchibo podchodzi tańcząc do bazylii w moim ręku, jednak jak zauważył aparat to jakby się zawstydził...
Obrazek

A tutaj przyłapałam gargamela, jak wskoczył do sitka do zielonego chcąc wyskubać resztę trawy. Czy tylko ja mam wrażenie, że wie, że nabroił?
Obrazek
DankaPawlak

Naprawdę są super :)
Tchibo wskoczył czy wgramolił się do miski? jeśli wskoczył to masz w domu drugiego kangura :) może wspólne skoki zbliżą do z Wiewiórkiem.
A jak tam Wiewiór? cyka na nowego kolegę? jest go ciekawy?
karpatka

A jak! Oczywiście, że wskoczył. :-)
Ostatnio połączyłam Wiewiórka ze stadem i nie cynkał w ogóle, tylko uciekał gdzie pieprz rośnie jakby zniesmaczony nalotem Konika na szpinak. Zawróciłam go na prześcieradło robiąc tamę z moich kanapowych poduch i taboretów i o dziwo bardzo ładnie bawił się z Tchibo. Nie mam zdjęć, bo z duszą na ramieniu trzymałam pistolet na wodę. Na początku chwila tańców i trząchania kuprami, potem olewanie wszystkiego co się da i wzajemne wąchanie sików (fuuuj), potem obroty jak w tańcu podczas wąchania kuprów i finalnie bardzo ładne grzeczne świniazabawy.
Tchibo jest ewidentnie prowodyrem eskapad w stylu 'Hej, Wiewiór, choć poliżemy kółko od krzesła.' albo 'Hej, Wiewiór, choć przewrócimy drewniany domek i zrobimy huśtawkę!'. Wiewiórek bez diabła w tyłku grzecznie podąża, choć wciąż bałabym się dać go do klatki sam na sam z samczykiem, choć siedzi pierdoła i patrzy na drugą klatkę cały czas. Może za miesiąc, jak dołączy do nas Dianka... wtedy ta dwupoziomowa klatka byłaby fantastycznym pomysłem. Pożyjemy, zobaczymy. Konik i Wiewiór wciąż nie zabardzo się dogadują. Różnica charakterów. Konik jak widzi zielone, to nawet nie ruszy się z kocyka i nie daje już sobą pomiatać, od kiedy zdał sobie sprawę, że jest o ponad połowę większy, a Wiewiór, dopiero jak się zmęczy zwiadami, ruszy zielone. Obecność trzeciej świnki bardzo mi pomogła. Wiewiórek jest zbyt zajęty hulankami na wybiogu, aby przejmować się grą o tron. Koleżanka ochrzciła go Thyrionem. :D
Przy następnym wspólnym wybiegu, a raczej wyskoku ;) na pewno zrobię zdjęcia.
DankaPawlak

Super :)
Dla nich to w ogóle jest wielka atrakcja, że pojawił się Tchibo.
Trzymam mocno kciuki, żeby cała trójka, a w przyszłości czwórka dobrze się zaprzyjaźniła - tak w kierunku świniozabaw, nie świniobicia ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”