✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: ✰Wojownicy: Geronimo/Tasman i Mały/Onyx, Wiewiórek i Fel
Ale piekna zielona soczysta trawka. Czy to jakas specjalna odmiana ? 

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Taa.. A dopiero co posprzątałam i poszłam tylko naciąć trawy na parapet..meiss pisze:Jakie dorodne bobki u Gerego i Białasków
One by się szybko oswoiły gdybym miała więcej czasu dla nich ale ja mam swoich 6 świń a wcześniej było i 12 w domu razem moich i tymczasów i ja zwyczajnie ich za mało miziamanna_michon pisze:Śnieżynki pochłaniają z prędkością światła![]()
Widać, że jeszcze mocno nieufne, ale wszystko przyjdzie z czasem, oby

To owies i pszenica od Pana Robertaagatauk02 pisze:Ale piekna zielona soczysta trawka. Czy to jakas specjalna odmiana ?

Pysznie im!! Przystojniaki cudowne!

Geruś dobry wujcio
Reszta stadka również uroczo-słodkaśśśna
A czemu ja nie widzę tych zdjęć co Dzima dodaje? To nie fair

- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
To owies i pszenica od Pana Robertaagatauk02 pisze:Ale piekna zielona soczysta trawka. Czy to jakas specjalna odmiana ?

Teraz wyjdę na blondynę, ale co mi tam

- Anula
- Kontakt:
Też ich nie widzębalbinkowo pisze:Geruś dobry wujcioReszta stadka również uroczo-słodkaśśśna
![]()

- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
ja od Dzimy też standardowo nie widzę zjęć. Owies od Pana Roberta poznałam od razu.. muszę swoim zasadzić bo mam i aż wstyd, że Pipki nie zajadają. A to w workach co przyszło z poczta to co to i skąd? Bo widać chłopakom smakuje i ja chcę też dla Pipek
Ja sadzę w podstawce od doniczki (chodzi o to by było niskie, bo daję swoim Pipką by same kosiły
). Sypię ciutkę ziemi, ziarna i znów przykrywam cieniutko ziemią. Im "świeższa" ziemia, tym zauważyłam, że szybciej rośnie. No i trzeba pilnować o nawadnianie, najlepiej spryskiwaczem raz dziennie tak, by nie miały za mokro bo spleśnieją. Jak dorośnie do ok 10cm można już ciąć (albo dawać do ścięcia świniom, tylko ostrzegam, że rozpierduchę straszną robią) i nie wyrzucać bo jest szansa, że jeszcze wybije raz w górę, choć pewnie słabsze.

a tam blondyna od razu.. może lekko rozjaśnionaanna_michon pisze:Teraz wyjdę na blondynę, ale co mi tamJak się to sadzi? Tak do ziemi i już? Też dostałam jakieś ziarenka od pana Roberta ale nawet nie wiem co z tym zrobić

Ja sadzę w podstawce od doniczki (chodzi o to by było niskie, bo daję swoim Pipką by same kosiły

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Dokładnie tak zwyczajnie do ziemi i już, tydzień i jest trawka a później kilka dni i znów odrasta
Mi nie wiem czemu nie widzicie
a piękne są! I czemu nikt nie widzi a ja tak?
Właśnie posprzątałam chłopakom ostatni raz przed wyjazdem po 14 pociąg mam i Tasiek chyba wie że sobie jadę i ich zostawiam, bo nie chciał mi dać odejść, kazał się miziać i wykładał przy tym jak nigdy aż na boczku leżał i wyciągnięty na maksa.. Zaraz się popłaczę

Mi nie wiem czemu nie widzicie

Właśnie posprzątałam chłopakom ostatni raz przed wyjazdem po 14 pociąg mam i Tasiek chyba wie że sobie jadę i ich zostawiam, bo nie chciał mi dać odejść, kazał się miziać i wykładał przy tym jak nigdy aż na boczku leżał i wyciągnięty na maksa.. Zaraz się popłaczę

- Anula
- Kontakt:
Dziękuję dziewczyny za porady w sprawie trawki, jak to cudownie brzmi, że będę w domu hodować trawkę
Nie zazdroszczę zostawiania prośków. Mimo, że też zostawiam czasami zwierzaki w dobrych rękach to zawsze myślę, że jednak ja znam ich najlepiej i zastanawiam się wieczmie co tam u nich. Inna sprawa, że jakoś nigdy nie zauważyłam, żeby one za mną w ogóle tęskniły

Nie zazdroszczę zostawiania prośków. Mimo, że też zostawiam czasami zwierzaki w dobrych rękach to zawsze myślę, że jednak ja znam ich najlepiej i zastanawiam się wieczmie co tam u nich. Inna sprawa, że jakoś nigdy nie zauważyłam, żeby one za mną w ogóle tęskniły