Lusia, Plamka i Frugo

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
katiusha

Re: Nala, Nutka i Frugo - inspektor:D

Post autor: katiusha »

Na świnie jakoś lekką ręką mi idzie. Na siebie mi szkoda :ups:
Dziewczynki jak ksieżniczki, a Frugo je ubezpiecza, jako straż pałacowa! Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Brit jedzą od dawna i bardzo im smakuje:) Mieszam im trovet i brit i chętniej jedzą tę drugą karmę.

To Nutka zawsze terkocze jak dostanie coś dobrego do jedzenia :szczerbaty:

Frugo nie nadaje się za bardzo na strażnika ale niech mu będzie :lol: Jak je zobaczy poza klatką to zaraz się pcha a one od niego uciekają...podchodzą dopiero jak się położy bo mój Frugasek to taka trochę niezdara i kilka razy przewrócił się przy dziewczynach a one się wystraszyły...

Dzisiaj też towarzyszył swoim koleżankom :love:
Obrazek

Obrazek

Jak tak patrzę na Frugo to jest mi go szkoda...Jest taki spokojny, bezbronny, po spaniu nie może się wyciągnąć jak normalny kot bo zaraz się przywraca, jak chce się umyć czy podrapać to musi się o coś oprzeć bo inaczej upada...Jak śpi to co chwilę drga i nim rzuca...Na szczęście (odpukać!) od początku grudnia nie miał ataku :nie_powiem: Frugo ma dobrze bo pomimo choroby i kalectwa wszyscy go kochają i rozpieszczają a on nam ufa bezgranicznie. A ile jest takich zwierząt, które są wyrzucane z domu i giną w męczarniach? :sadness:
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Frugo ma u Ciebie jak w raju i pewnie nawet nie zwraca uwagi na swoje ograniczenia :buzki: Z tej mordeczki bije szczęście :love:
Pati od Mili

Post autor: Pati od Mili »

Martuś u Ciebie wszystkie zwierzaki mają jak w raju. Nie możemy zmienić świata i uratować wszystkich zwierząt, ale możemy zmienić świat dla tych kilku, które mieszkają w naszych domach.
Widać, że Twoje sierściuchy są u Ciebie szczęśliwe :love:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

piękności wszystkie!!! :love:
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Bo ludzie z większą wrażliwością, myślą, czują i cierpią widząc cierpienie innych, zwłaszcza tych słabszych, zależnych od innych, naszych przyjaciół. Ludzie prymitywni problemów nie mają. Nie chodzi mi o brak inteligencji a brak wyższych emocji i uczuć. Tobie, jak i innym wrażliwym osobom, ciężko przejść do porządku dziennego nad tym, że pomóc skutecznie na stałe można tylko ułamkowi potrzebujących, ale ten ułamek za to odczuwa diametralną różnicę, ma szansę na życie, na dom, na dobre traktowanie. Nie da się fizycznie pomóc wszystkim choćby się nie wiem jak chciało.
Obrazek
Carmelisa

Post autor: Carmelisa »

martuś pisze:To Nutka zawsze terkocze jak dostanie coś dobrego do jedzenia :szczerbaty:
U mnie ostatnio Honorka gada jak najęta przy jedzeniu. Już nie ważne, czy to zielenina, czy siano, czy granulat :roll:
Pati od Mili pisze:Martuś u Ciebie wszystkie zwierzaki mają jak w raju. Nie możemy zmienić świata i uratować wszystkich zwierząt, ale możemy zmienić świat dla tych kilku, które mieszkają w naszych domach.
Widać, że Twoje sierściuchy są u Ciebie szczęśliwe
Podpisuję się z całym moim towarzystwem.
No i prawda, po Frugo widać taki wewnętrzny spokój i szczęście : )
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dziękuję :buzki: Frugo ma szczęście...Ale co by było jakby został tam gdzie się urodził? Pewnie już by go nie było... :sadness:

Tak dziewczyny spędzają majówkę :szczerbaty:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Martuś nie pitol głupot. Frugo ma najlepiej na świecie. A byście widzieli jakim luksiurnym dyliżansem dziewczyny zawsze do gabinetu zajeżdżają :lol:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dyliżans dyliżansem ale mają też osobistego kierowcę i pełną ochronę :laugh:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”