Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
atka1966

Re: Busia pojedzie do stolicy ! usuwamy kamień...

Post autor: atka1966 »

no wiesz ANYA, wczoraj późnym wieczorem była konsultacja z kliniką w W-wie i dowiedziałam się, że najprawdopodobniej sam się nie usunie, bo się zaklinował (wbił w ścianę cewki) i skoro siusia tak dużo i często i przez prawie 3 tyg. nic, to nie ma na co czekać, bo to tylko powoduje ból :sadness: szczerze mówiąc, to na początku myślałam, że to tak łatwo pójdzie, że nie boli Busię tak bardzo itd., ale po 3 RTG i korespondencji z Azb (na PW), która miała kilka już takich przypadków ze swoimi świnkami, przemyślałam mocno sprawę i nie chcę, żeby mała cierpiała tak długo... dr Kasia z kliniki w W-wie też po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że się zaczepił...
szkoda tylko, że nie zdecydowałam się 2 dni temu na tą konsultację, bo Busia by już była po zabiegu, ale Mariusz właśnie wczoraj wracał z W-wy, a pojedzie dopiero za tydzień :? ale cóż... jakoś mam nadzieję, że Buśka wytrzyma do tego 13 :pray:
ANYA

Post autor: ANYA »

W takim razie to ja nie doczytalam i nie wiedzialam, ze ten kamien mogl sie wbic. W tym przypadku to rzeczywiscie nie masz wyjscia.
W takim razie zycze powodzenia w operacji :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Atko, to dobra decyzja! Miejmy nadzieję, że nie wda się jakieś zapalenie :fingerscrossed:
Termin umówiony?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
atka1966

Post autor: atka1966 »

porcella pisze:Termin umówiony?
no tak - na przyszłą sobotę, 13 wrz. :meeting: ja też mam nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy...
anuleczka

Post autor: anuleczka »

atka1966 pisze:
porcella pisze:Termin umówiony?
no tak - na przyszłą sobotę, 13 wrz. :meeting: ja też mam nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy...
:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

To Busia ma wycieczkę :( Trzymam :fingerscrossed: żeby obyło się bez komplikacji i szczęśliwie wróciła zdrowa do domku :buzki:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Busia dla ciebie bardzo dużo :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Foggy

Post autor: Foggy »

Co ten zwierzaczek przeżywa.. :cry: Busiu, jesteśmy z Tobą! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Foggy pisze:Co ten zwierzaczek przeżywa.. :cry: Busiu, jesteśmy z Tobą! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
jak ja nie lubie takich obrotów sprawy .Tylu ludzi się zaangażowało ja skrzyp z drugiej połowy Polski wysyłałam :? biedactwo kochane. Mojej Agatce na szczęście przeszło skrzyp pomógł
azb
Miejscowość: Warszawa-Ursynów
Kontakt:

Post autor: azb »

Nie ma co panikować ja bym nie nazywała nawet takiego zabiegu operacja znacznie większe kamienie wyjmuje sie bez rozcinania cewki zwłaszcza jeśli robi to wprawny lekarz, wtedy trwa to dosłownie chwilę .wyjęcie jest bardzo bolesne dlatego świnek trzeba znieczulić ale to jedyna możliwa słuszna droga. Bardzo dobrze ze zszedł tak nisko i takiej wielkości kamienia świnka sama nie usunie.bedzie sie tylko powiększał i powodował gorszy bol aż w koncu zaczopowalby całkiem ujście cewki.Bardzo sie cieszę ze Busia jedzie na zabieg znów bedzie po nim szczęśliwa świnka. :buzki:
Pozdrowienia od mojej Kluski i Ikuni obie miały usuwane kamienie nie raz
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”