szkoda tylko, że nie zdecydowałam się 2 dni temu na tą konsultację, bo Busia by już była po zabiegu, ale Mariusz właśnie wczoraj wracał z W-wy, a pojedzie dopiero za tydzień
Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !
Moderator: pastuszek
-
atka1966
Re: Busia pojedzie do stolicy ! usuwamy kamień...
no wiesz ANYA, wczoraj późnym wieczorem była konsultacja z kliniką w W-wie i dowiedziałam się, że najprawdopodobniej sam się nie usunie, bo się zaklinował (wbił w ścianę cewki) i skoro siusia tak dużo i często i przez prawie 3 tyg. nic, to nie ma na co czekać, bo to tylko powoduje ból
szczerze mówiąc, to na początku myślałam, że to tak łatwo pójdzie, że nie boli Busię tak bardzo itd., ale po 3 RTG i korespondencji z Azb (na PW), która miała kilka już takich przypadków ze swoimi świnkami, przemyślałam mocno sprawę i nie chcę, żeby mała cierpiała tak długo... dr Kasia z kliniki w W-wie też po obejrzeniu zdjęcia stwierdziła, że się zaczepił...
szkoda tylko, że nie zdecydowałam się 2 dni temu na tą konsultację, bo Busia by już była po zabiegu, ale Mariusz właśnie wczoraj wracał z W-wy, a pojedzie dopiero za tydzień
ale cóż... jakoś mam nadzieję, że Buśka wytrzyma do tego 13 
-
ANYA
W takim razie to ja nie doczytalam i nie wiedzialam, ze ten kamien mogl sie wbic. W tym przypadku to rzeczywiscie nie masz wyjscia.
W takim razie zycze powodzenia w operacji

W takim razie zycze powodzenia w operacji
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Atko, to dobra decyzja! Miejmy nadzieję, że nie wda się jakieś zapalenie
Termin umówiony?
Termin umówiony?
-
atka1966
no tak - na przyszłą sobotę, 13 wrz.porcella pisze:Termin umówiony?
-
anuleczka
atka1966 pisze:no tak - na przyszłą sobotę, 13 wrz.porcella pisze:Termin umówiony?ja też mam nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie wydarzy...
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
To Busia ma wycieczkę
Trzymam
żeby obyło się bez komplikacji i szczęśliwie wróciła zdrowa do domku 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
Miłasia
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Busia dla ciebie bardzo dużo

-
Foggy
Co ten zwierzaczek przeżywa..
Busiu, jesteśmy z Tobą!

-
anuleczka
jak ja nie lubie takich obrotów sprawy .Tylu ludzi się zaangażowało ja skrzyp z drugiej połowy Polski wysyłałamFoggy pisze:Co ten zwierzaczek przeżywa..Busiu, jesteśmy z Tobą!
![]()
-
azb
- Miejscowość: Warszawa-Ursynów
- Kontakt:
Nie ma co panikować ja bym nie nazywała nawet takiego zabiegu operacja znacznie większe kamienie wyjmuje sie bez rozcinania cewki zwłaszcza jeśli robi to wprawny lekarz, wtedy trwa to dosłownie chwilę .wyjęcie jest bardzo bolesne dlatego świnek trzeba znieczulić ale to jedyna możliwa słuszna droga. Bardzo dobrze ze zszedł tak nisko i takiej wielkości kamienia świnka sama nie usunie.bedzie sie tylko powiększał i powodował gorszy bol aż w koncu zaczopowalby całkiem ujście cewki.Bardzo sie cieszę ze Busia jedzie na zabieg znów bedzie po nim szczęśliwa świnka. 
Pozdrowienia od mojej Kluski i Ikuni obie miały usuwane kamienie nie raz
Pozdrowienia od mojej Kluski i Ikuni obie miały usuwane kamienie nie raz