Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: Dropsio »

Wczoraj chłopcy mieli małe przemeblowanie - stara kuweta była bardzo zniszczona, więc dostali nową. Troszkę musiałam im przestrzeń zmniejszyć, ale nieznacznie. Jak sklejałam to brykali sobie razem - Cosiek stracił trochę futerka, ale tragedii nie było :)
Usiadłam w końcu i założyłam nowy wątek, bo faktycznie zrobił się bałagan - zwierzaki inne niż świnie będą lądować tutaj :) http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=56&t=6175
Dropsio

Musze pochwalic Cosia - zaczal sie przekonywac do ludzi. Daje sie miziac po brzuszku, a dzisiaj nawet podlazl do mnie i czekal az podrapie go po glowce. Jakis czas temu czegos sie wystaszyl a akurat byl na wybiegu... Zamiast uciec pod lozko wskoczyl mi na kolana :love:
katiusha

Post autor: katiusha »

Pan Cosiek zasługuje na order z marchewki za odwagę! :102:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

no tak.. jak trwoga, to do pańci!

u mnie też.. niby się dają głaskać, ale nadal dzikusy.. za to jak u weta jesteśmy to wskakują na mnie i wciskają się w moje ramie :lol:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Dropsio

W poniedziałek albo środę uderzamy do weta - Cośka na USG (wyjdą ewentualne złogi w pęcherzu? Łatwo zauważyć zwężenie cewki?), a Dropsika... prawdopodobnie czeka kłuj-kłuj :| Łajza znowu zleciała z wagi do 690, nie podoba mi się to. Tym razem na pewno się niczym nie zatkał, bo zmieniłam specjalnie kuwetę zeby móc podglądać, czy nie żre. Jest ładna, niepodgryziona. Do innych rzeczy nie ma dostępu.
Aktualnie świnioki leżą i ledwo już memłają paszczą - dostały furę trawy i suszków, a najwyraźniej honor zabrania zostawienia choćby źdźbła. Pierwszy raz udało mi się nakarmić świnie do pełna tak, że już mają problem żeby zjeść więcej :shock: :lol:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Tylko 690g????? To strasznie malutko jak na samczyka :shock: A moja Nala waży prawie dwa razy więcej bo ma 1300g :shock: Coś musi być nie tak bo przecież apetyt ma, nie głodzisz go więc musi być jakaś przyczyna chudnięcia...Oj Dropsik tyj ładnie :fingerscrossed:
Trzymam za Dropsika i Cosia :fingerscrossed:
Obrazek
Dropsio

On zawsze był drobniutki, dwa lata temu trzymał 800, później zleciał do 750 i ładnie utrzymywał wagę. Świniak z zoologa, więc może to wina tego, ze pewnie był za wcześnie zabrany od matki.
Przyznaję, że w tym wszystkim jest dość sporo mojej winy - nie ważyłam regularnie, bo przy głaskaniu wydawało mi się że wszystko jest ok :( No cóź, pojedziemy i się okaże. Mam nadzieję ze będzie ok i znów to będzie coś głupiego.
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Do Zwierzyńca na usg? To przedzwoń i się umów, żeby nie potrzebnie zwierzaka nie ciągnąć, bo tam tylko Piasecka ma tą zdolność. Chyba, że coś się zmieniło, ale ostatnio jak byłam dziewczyna się pytała, to kazano się jej umówić.
Ale nie wiem czy na usg to zobaczysz, przy tych sprawach zawsze rtg robili w Naszych przypadkach :idontknow:
Dropsio

Nie, na razie sie do Zwierzynca pchac nie bedziemy - znalazlam blizej p. Weterynarz ogarniajaca kwestie gryzoniowe ;)
A do rtg trzeba chyba zwierza uspic? Boje sie narkozy szczerze powiedziawszy...
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No nie fajnie. Wiem, że Dropsik jest malutki, ale żeby aż tak malutki, że mniejszy od Mietka??? Dropsiku, urastaj troszkę, nie malej :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”