Elitarna x-świnkowa jednostka spec. do tresowania człowieków
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Elitarna 8-świniowa jednostka spec. do tresowania człowi
Jak nie urok, to.... Dream jest na tolfedine, za to Whisper spadła już do 750g. Nie wiem czy to upał, zwłaszcza że jeszcze parę dni temu było 800g. Future grubnie, maluchy kopią i zgrzytają, więc to już chyba niedługo...
Świnie żywią się ogórkiem, arbuzem, ziołami i karmą. Dziś wykończą pietruszkę od cioci Brunki...
Świnie żywią się ogórkiem, arbuzem, ziołami i karmą. Dziś wykończą pietruszkę od cioci Brunki...
-
balbinkowo
Oj, ojj, dziewczyny, nie brać się za chorowanie proszę! Lato idzie, czas na leżing i plażing a nie... ojj
Za zdrówko dziewczyn i szczęśliwe rozpakowanie się Future

Za zdrówko dziewczyn i szczęśliwe rozpakowanie się Future
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ależ miałam dziś przygodę. Otwieram drzwi wyjściowe, planując w głowie zakupy, a na wycieraczce leży czarny kot. Zatrzasnęłam drzwi odruchowo, żeby mi nie wpadł do mieszkania. Kot się nie ruszył. Zamknęłam drzwi od świnkowego pokoju - na wszelki wypadek gdyby jednak postanowił wpaść mi do mieszkania, wzięłam miotłę, żeby mu pomóc w znalezieniu odpowiedniego zwrotu. Widać było, że nie jest to jakaś podwórkowa łazęga tylko domowy sierściuch. Uchyliłam drzwi a te ten pchlarz.... wpadł do mieszkania, przepychając się między framugą a moją nogą i pognał do salonu.. Ależ mnie przestraszył. Pobiegłam za nim, w salonie go nie ma, patrzę na balkon - pusto. Myślę sobie, no chyba zeskoczył do sąsiadów po skosie (tam mieszka kot). Patrzę w prawo - siedzi gnojek na parapecie, trzęsie się jak osika. Myślę sobie, no pięknie, zaraz będę miała sierściucha na sumieniu. No ale po chałupie też nie może biegać. Zamknęłam drzwi balkonowe, myślę sobie może zejdzie normalnie na ten balkon. Kazałam mężowi go nie ruszać i poszłam szukać właściciela, zakładając, że to sąsiedzi z klatki obok. Akurat znajoma Pani siedziała na ławce przed blokiem, zapytałam o tego kota... I co się okazało? Że moja sąsiadka z pierwszego piętra od rana gnojka szuka bo im zeskoczył z parapetu. Pukam więc do niej, witam się grzecznie, i pytam czy ma czarnego kotełka, a ona w niebo wzięta, że to pewnie jej Franuś. Mówię, ze cudnie i żeby bieguniem zabierała sierściucha z mojego parapetu, bo jeszcze spadnie. Akcja ratunkowa była szybka, Pani złapała pchlarza za kark i wyniosła z mieszkania, a on płakał jej w ramię, jak mu źle na świecie, jak go źle miotłą chciano potraktować, itp. No mam nadzieję, że więcej paskudy nie zobaczę, a na pewno nie w moim mieszkaniu.... Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie przestraszył, gdy wpadł mi do mieszkania. Jestem przyzwyczajona, że otwierając drzwi widzę czasem na klatce psa sąsiadów, ale nie kotełka. Jeszcze nie mogę wyjść z szoku, on pewno tez nie
- DanBea
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
No wiesz co, miotłą chciałaś pogonić kotka? 
- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Pani Prezes, z miotłą na kota?!
Ktoś tu nie lubi kotów
Pamiętam jak kiedyś mojej siostrze do auta wskoczył nieznany pies, poleciał na tylną kanapę, rozsiadł się zadowolony i ani myślał wysiadać
Pamiętam jak kiedyś mojej siostrze do auta wskoczył nieznany pies, poleciał na tylną kanapę, rozsiadł się zadowolony i ani myślał wysiadać
-
Tu-Tu
Kiedyś zaparkowałam rower przed Lidlem,a jak wracam to 2 koty siedzą w koszyku
Nie grzeczna pani prezes
Nie grzeczna pani prezes
-
Alex
Oj tak wesela wlasne bardzo szybko sie koncza nim sie obejrzysz a tu juz ranek i po wszystkim 
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Fakt, fanką kotów nie jestem, zwłaszcza czyiś wpadających mi do mieszkania. W tamtej chwili myślałam przede wszystkim o tym, by nie wpadł mi do domu i żeby iść na poszukiwanie jego właściciela. Nie udało się z tym pierwszym...Anula pisze:Pani Prezes, z miotłą na kota?!Ktoś tu nie lubi kotów
![]()
Koty to piękne zwierzaki, lubię obserwować je gdy chodzą po drzewach, na coś się zaczajają. Są niezwykłe... Ale w domu kota bym mieć nie chciała. Chyba że wtedy, gdy przeprowadzę się na do domu na wieś, wtedy kot będzie - rudy lub szary, wielki, postrach okolicy... A do nas będzie wpadał na smaczną miskę, albo na wyleżing na tarasie. A zimą na piecu...Taką mam wizję kota w moim życiu
-
twojawiernafanka
Moja Babcia miała takiego kocura - gigantyczny, ludzie nie chcieli wierzyć, że to dachowiec - myśleli, że to jakiś udomowiony żbik
Faktycznie, był postrachem okolicy. A że Babcia mieszka a skraju lasu praktycznie, co rano zastawała na progu niespodzianki (czasami jeszcze żywe).