ANYA pisze:Atka a moze zmien weta?
dr Asia to najlepsza wetka od gryzoni w Poznaniu, już robiła niezliczone operacje świnkom, a przy tym jest szczera, bo nie podejmuje się takich, które są dla Niej "wyzwaniem" ale właśnie dlatego, że nie chce ryzykować życia zwierzaczka, to mówi o tym otwarcie... to ostateczność, której wolałaby nie robić, a ja z kolei nie dam Busi pod nóż nikomu innemu raczej
ANYA pisze:Jak zauwazylas, ze Busia ma problem?
Busia to z natury spokojna i mało ruchliwa świnka, mało żywiołowa - właściwie wcale... to typowy leń, je i leży
więc kiedy nagle zaczęła latać po klatce i podskakiwać jak oparzona, a po chwili drapać podłoże od razu wiedziałam, że coś jest nie tak ! po godzinie byłam już u weta i skoro Busia w poczekalni zsikała mi się 4 razy na kolana bez ostrzeżenia (czego nigdy nie robi, bo zawsze cyka zębami i czeka aż się ją odstawi do klatki - wtedy siusia) to już wiedziałam, że to coś z pęcherzem itp. ! zaraz rtg i wyszło szydło z worka, a raczej kamień z pęcherza... szkoda tylko, że się zaklinował tuż przy ujściu
ja też cały czas praktycznie obserwuję prosiaki i dlatego wiem od razu, że coś jest nie tak w zachowaniu...