Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Post autor: Beatrice »

Witamy ,witamy Wszystkich,którzy nas potencjalnie odwiedzą!...U nas fajnie!Choć wczoraj był kolejny wybieg i kolejny raz zamienił się w wyleż norkowy...Byle dziabnąć gałązkę ziółka i do Icusiowej norki - oczywiście z piskiem jedna na drugą! No cóż,bywało lepiej - w koszyczku,transporterku,na łóżku czy nawet kolankach.Jednakowoż wybieg jest najmniej porządany...A miejsce cichutkie,cieplutkie,spokojne.Nóżki ścierpną ! Ale nie poddajemy się w każdym razie - ćwiczymy dalej! / Z pozycji klatki to jesteśmy odważne i przymilusińskie!/
A,no i poszukujemy potwierdzenia,że możemy napychać brzuszki szpinakiem, który bardzo ale to bardzo polubiłyśmy! No i może trochę jarmużu? Co Wy na to?
Świńskie przytulaski przesyłamy,jak zawsze!
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Nie wiemy ,czy ktoś nas jeszcze czyta,ale wszystkich pozdrawiamy / wesołe i tłuściutkie/!
A ponadto pragniemy podziękować pięknie Super - Świstakowi za przysłane z ziółkami imienne /niemalże/ pozdrowionka! :buzki: Żarko pyyycha! B. i P.
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

czytamy. jak najbardziej tylko z odpisywaniem z telefonu gorzej :102:
co do szpinaku mozna ale nie za duzo. jarmuz mozna
Obrazek
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Jarmuż pyszny, ale szybko się nudzi, nie mam pojęcia, dlaczego. Wszystkim znanym mi świnkom :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dzięki wszystkim, którzy do nas zaglądają,mamy parę potwierdzeń! Jak zawsze zapraszamy !
No właśnie ,Porcello,też zauważyłam,że jarmuż się szybko nudzi, u wszystkich moich dotychczasowych świnek tak było! A co z tym szpinakiem? Z czego te ograniczenia? U moich uprzednich świnek nie było problemu bo nie przepadały, ale blondynki uwielbiają! Oczywiście ,stosuję się do zaleceń pierwszej Mamy !
Z serii pytania,jeszcze jedno : czym się różni drybed świnkowy od psiego? Poza rozmiarem,rzecz jasna.Kupiłam psi i przecięłam na dwa,dziewczyny się zakochały! Taki mięciutki,cieplutki,że nawet leżeć na wszystkich innych posłankach już nie bardzo się chce! No i przepuszcza rzeczywiście świetnie,pupy nie mokną,ale...Zawsze jest to "ale"! Białaski roznoszą po nim sianko,suche ziółka i trudno go potem oczyścić. Nie chcę go im zabierać,bo naprawdę go pokochały,ale może świniowy jest praktyczniejszy? Czy ktoś coś na ten temat wie?
Kolejne moje świnki znalazły super - pokarm! Papier mianowicie...Daję im delikatne chusteczki,bo inaczej rozwalają podłoże i wyciągają na gwałt spod spodu szary,który poleciła Gosia...Nie wiem już co i ile im dawać. Icunio ,na przykład,rwał na strzępy i narzucał sobie na główkę, białe damy nie rzucają,ale rozdrobnią niemalże na pył i ...połowę z tego zjedzą...Nie wiem, pozwalać im?
A w ogóle świetnie się bawią! Np. mamy taki Icusiowy tunelik - sztywny i się ganiamy poprzez niego,że hej! W kółeczko,jedna za drugą takim lekkim truchtem. I odnowa! Poza tym stójkujemy jak surykatki Budzę się ,a tu stoją nade mną dwa białe duszki i wyglądają przez szczebelki : czas na śniadanie!Że już nie powiem,jak nauczyły się jeść z ręki! Każda chce żeby im trzymać w ręce i wtedy pałaszują sobie po kawałeczku!Obie! Słodziaki moje! Całusy od nas! :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

w szpinaku są szczawiany i mogą się zrobić kamienie w pęcherzu moczowym
drybed - zależy którą grubość kupiłaś, ale siano wplącze się w każdą
dawałam im szary papier, bo uważam że lepiej żeby go jadły niż co innego np. podkład, gazety czy inne coś
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dzięki za podpowiedzi!/Nie wiem jakiej grubości drybed kupiłam.../Skorzystamy MAMUSIU! Już wymieniam chusteczki na dodatkowy szary papier.Fajnego weekendu!
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
pucka69
Kontakt:

a jakiej długości plus minus jest ten "włos"?
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Ja wiem? Taki,że możesz złapać w palce i lekko się mechaci i pokłada.
Jest fajny,dziewczyny go bardzo lubią,chyba dokupię taki typowo świński też. Dziś cały balkon zawieszony świńskimi gadżecikami...
A! Może masz pomysł jak przywrócić toaletę w kuwetce, a spanie w domku?...A nie na odwrót...
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Mnie się wydaje, ze drybed pozbawia dyscypliny i jak maja sucho pod pupa to leja rowno. Ale moge nie miec racji. Uzywam drybeda tylko w ostatecznosci tzn np przy Dorci malo ruchliwej.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”