Niektóre nie osiągają, albo inaczej - osiągają kształt, ale gabaryty ogólne mniejsze. Ich młodsze kuzynki - Kawia i Meliska - też takie były nie bardzo duże.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
Dziękujemy Wszystkim za rady!Nie ,nie dokarmiamy więcej bo panieństwo przebiera ,wybrzydza i grymasi!NO więc chyba głodne nie jest...A propos,czy można świnkom dawać szczaw? Przypadkiem rzuciłam po listku i wystąpił szał zajadania!
Poza tym ,wszystko u nas dobrze.Była znów u nas bratanica,sprawiła im prezenty,chyba Ją lubią bo łatwiej dają się "złowić " niż mnie...A tak ,gdy wchodzi ktoś obcy czmychają do norek,wydaje mi się,że rozpoznają głos.Gdy wchodzi któraś z nas,mama bądź ja wybiegają do drzwiczek ,"śpiewają" radośnie i zapewne liczą na pyszne żarko.Nie boją się /no może trochę przy "wychodnych"/ i chyba nas lubią...Mam nadzieję,że są szczęśliwe!...
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
O widzisz,fakt! Dzięki za uświadomienie rzeczy wydawałoby się oczywistych...Raz dałam też rzymską ,tak "na smaczek",ale staram się unikać.
A propos,Gosiu,zawiesiłam im ten drugi hamaczek od Ciebie,nad półką.Podchodzą, stawiają łapki,niuchają,ale nie wchodzą, czy u Ciebie próbowały go?
oraz mopsik Bella
A widzisz,to jest może dobra podpowiedź.Też tak zrobię!Choć one nauczyły się siedzieć pod nim...A jak brudzi się tunelik to zamieniam na Icusiowy...Czyli Ty po prostu na zmianę? A ja myślałam żeby im miejsca nie zabierać, więc tak w połowie półeczki to miały obie te rzeczy,ale nie ,jak widać.nie działa.A tak nawiasem mówiąc ,to żałuję,że nie poprosiłam Cię o 120-tkę klatkę,ta jest super,ale dziewczyny lubią szaleć! Teraz to na razie uskuteczniają to na moim łóżku /zabezpieczonym!/, bo normalnego wybiegu jakoś się bardziej przestraszyły.Ale będzie dobrze,bo już nawet wyczurchać je można! Pozdrawiamy serdecznie!
oraz mopsik Bella