Zdjęcia naszych klatek
Moderator: Pulpecja
Re: Zdjęcia naszych klatek
Poidełko obniżone, paśnik w rogu, świnia uwielbia tam włazić, ale wychodzi:) Dzisiaj w nim spała
Uważaj, bo jak podrośnie, może mieć problem z wyjściem
Witam wszystkich miłośników prośków! W tym poście pokazywałam już zdjęcia mojej klatki i wybiegu , ale zaszły u nas zmiany w związku z przybyciem do nas nowej dziewczyny .Dawniej nasz wybieg wyściełany był kocykami polarkami itp.materiałami. Bardzo dobrze sprawdzało się to przy Tosi bo była bardzo schludną i kulturalną świnką która załatwiała się tylko do kuwety,niestety po przyjściu do nas naszej słodkiej Rubi Tosia nauczyła się od niej,że jak będzie załatwiać się gdzie popadnie to te "człowieki "i tak będą ja kochać i rozpieszczać
. I stąd nasze zmiany: .Mama kupiła płytę z polipropylenu komorowego 3 mm i wykonała dużą kuwetę na cały wybieg , wysypałyśmy ja żwirkiem drewnianym i przykryłyśmy matą łazienkową. Do tego w miejscu w którym prośki maja kuchnię i niestety tam załatwiały się najczęściej
mama dorobiła jeszcze jedną kuwetę ( żeby łatwiej było sprzątać) i też wyłożyła matą łazienkową.

zdjęcie dodatkowej kuwety:

W klatce też dokonały się zmiany mama zrobiła nowe półki bo Rubi po prostu nie mieściła się na starych , poza tym nic konkretnego ,na dole klatki mamy nadal draybed pod nim żwirek , tunel i mięciutkie legowiska. Na wybieg powróciły pluszowe zabawki spiochy kapciochy itp.
Wygląda to tak:

Za niedługo zamiast tego dużego różowego podestu zamontujemy trzy poziomowe schodki z surowego drewna , mama jeszcze planuje jakieś nowe miękkie legowiska na półki

zdjęcie dodatkowej kuwety:

W klatce też dokonały się zmiany mama zrobiła nowe półki bo Rubi po prostu nie mieściła się na starych , poza tym nic konkretnego ,na dole klatki mamy nadal draybed pod nim żwirek , tunel i mięciutkie legowiska. Na wybieg powróciły pluszowe zabawki spiochy kapciochy itp.
Wygląda to tak:

Za niedługo zamiast tego dużego różowego podestu zamontujemy trzy poziomowe schodki z surowego drewna , mama jeszcze planuje jakieś nowe miękkie legowiska na półki

Mi też się bardzo podoba; fajnie, że świnki mają dużo miejsca do hasania
.
Moje dwa prośki mieszkają w dwóch 100 i jednej 140, które są ze sobą połączone. Postaram się dzisiaj wkleić zdjęcia.

Moje dwa prośki mieszkają w dwóch 100 i jednej 140, które są ze sobą połączone. Postaram się dzisiaj wkleić zdjęcia.
Chętnie pooglądam ,może coś ciekawego podpatrzę 
Zapraszam pooglądać zdjęcia moich pupilków http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=2043

Zapraszam pooglądać zdjęcia moich pupilków http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=2043

No więc... Tak chłopaki moje mieszkają:
Tutaj jest ich "sypialnia", czyli dwa tarasy Ferplast, dwa kapciochy, norka, materacyk, poduszki, pluszak-zebra i legowisko "gniazdo":

A tu jest "kuchnio-jadalnia" czyli dwie półeczki Ferplast, dwie miseczki plastikowe i ceramiczne, tunel podwieszany, dwie kule na sian i dwa paśniki:

A teraz "salon", w którym znajduję się paśnik wolnostojący, tunel z trawy, dwa mostki drewniane, jeden duży, drugi mały, pluszak-żyrafa i plastikowa miseczka:

A tutaj całość:

Tutaj jest ich "sypialnia", czyli dwa tarasy Ferplast, dwa kapciochy, norka, materacyk, poduszki, pluszak-zebra i legowisko "gniazdo":

A tu jest "kuchnio-jadalnia" czyli dwie półeczki Ferplast, dwie miseczki plastikowe i ceramiczne, tunel podwieszany, dwie kule na sian i dwa paśniki:

A teraz "salon", w którym znajduję się paśnik wolnostojący, tunel z trawy, dwa mostki drewniane, jeden duży, drugi mały, pluszak-żyrafa i plastikowa miseczka:

A tutaj całość:

No i podpatrzyłam
. Zafunduję moim dziewczynom taki fajny tunel z trawy jak mają twoich chłopcy w swoim m3
.
Świniomaniaczka ,a co chłopaki maja w tym tunelu?

Świniomaniaczka ,a co chłopaki maja w tym tunelu?