Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Ryan, Lewis, Alfie, Angelo, Diablo & Shimmer

Post autor: Asita »

Nic już nie piszę, żebyś się mogła uczyć... :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Pontus miał ten problem gdzieś od roku, odkąd skończył pięć i pół-sześć lat - trzeba koniecznie czyścić: raz, dwa razy dziennie, zależy od diety. Kiedy tylko dostawal zieleninę i boby robiły się trochę miększe, natychmiast następowało przytkanie, kiedy dostawal tylko suche - przez jakiś czas boby były wzorowe. Zapaszek jest oczywiście gorszy w zależności od tego, jak długo kal zalega, więc trzeba koniecznie czyścić. To jest chyba po prostu zwiotczenie mięśni worka okołoodbytowego, czy jak się to nazywa anatomicznie.
No i psssst....ucz sie, ucz...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ANYA

Post autor: ANYA »

Asita pisze:Nic już nie piszę, żebyś się mogła uczyć... :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Ale ja sie moge uczyc nawet jak piszesz... ;)

Porcella no wlasnie ostatnio glosno myslalam/zastanawialam sie czy 4ro latek moze miec juz zwiotczale miesnie? Widze jak on sie napina ale nie moze wypchnac bobkow i sie wscieka. Chociaz tak sobie mysle, ze przeciez Ryan kiedys wazyl 1.7kg i schudl do 1.2kg, skore ma bardzo obwisla i moze to dlatego?
POrcella mam jeszcze do Ciebie pytanko...ostatnio gdzies przeczytalam, ze kiedys Twoja swinka miala wycietego guza sutkowego...czy byly na tym guzie duze zmiany? Bo Angelo mial podobno duze zmiany na tym guzie i wyniki histopatologiczne bede miala w nast tyg.

PS Od czasu kastracji Ryan daje sie czesciej glaskac i uwielbia byc smyranyn po uszach (zamyka oczy) i jak go tak delikatnie ciagne po uszkach a Lewis wywala kopyta gdzie sie tylko polozy. Moje dziecko starsze (nie swinko-maniak) zauwazyl nawet ze Lewis ciagle ma wywalone kopytka.

EDIT: Dzisiaj rano Angelo przyjal ladnie 2 strzykaweczki z lekarstwami bez zadnego oporu. Nawet nie musialam go przytrzymywac. Pewnie glupio mu sie zrobilo jak ostatnio tak narzekalam na niego, ze wypluwa lekarstwa.
katiusha

Post autor: katiusha »

Oj znam ten ból, jak nauka nie idzie..Chociaż człowiek się przygotował solidnie.. :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

może u niego ten tyłeczek faktycznie nie z powodu nowotworu tylko kastracji?

oby się to unormowało i było jak dawniej :fingerscrossed:
ANYA pisze:W razie co to opisze sposob zarzadzania nie ludzmi ale swinkami. Ryan jako manager a reszta to poddaNiNi.
W razie co to dolacze process czyszczenia doopki I spsprawdzajacy ten egzamin bedzie pod ogromnym wrazeniem :like:
myślę, że sprawdzający byłby w takim szoku, że zaliczył by od razu :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Ann

Post autor: Ann »

dortezka pisze:może u niego ten tyłeczek faktycznie nie z powodu nowotworu tylko kastracji?
Myślę, że skoro weterynarz Anyi nic nie wspominał o nowotworze to nie ma co się martwić :buzki: Zwłaszcza, że TŻ napisał, że to występuje "najczęściej" (czyli nie zawsze) i pisał jak to jest u psów,a u świnek może być zupełnie inaczej :)

Powodzenia na egzaminie dzisiaj! :D
ANYA

Jutro jade z Angelo na kontrole :? i sie juz boje co mi wet powie o tym guzie.

A egzamin ...odpowiedzialam na wszystkie pytania i bylo to co chcialam zeby bylo ;) nie napisalam wszystkiego co chcialam bo mi czasu zabraklo ale pisalam tak szybko ze az mi sie dymilo z dlugopisu.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Gratulacje!!!
A napisałaś coś o świnkowych bobach? :szczerbaty:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

Gratulacje! :jupi: I kciukam za Angelo :fingerscrossed:
ANYA

Dziewczyny ale naprawde nie ma czego gratulowac bo jeszcze nie wiem nawet czy zaliczylam :? Nie napisalam nic o bobkach bo mi czasu zabraklo...
Dzisiaj jade do veta a wczoraj wieczorem jak zmienialam Aniolkowi poslanko to znalazlam guza, zgrubienie...mam nadzieje, ze tak tylko skora sie ulozyla po operacji albo wszystko sie przesunelo bo mial tam straszna dziure...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”