Małe świnkowe osobistości =)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Małe świnkowe osobistości =)
A czy ktoś nie pisał, ze perz dobrze wpływa na sprawy z moczem...? Porcella?
- Skiti
- Miejscowość: Grudziądz
- Kontakt:
A coś tam było. Właśnie przeglądam forum i się dokształcam 

- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Skrzyp suszony jest bardzo mineralny i można go podac niewiele, podobnie suche kłącze perzu. Natomiast świezy perz jest dużo łagodniejszy, a dzialanie ma podobne.
- Skiti
- Kontakt:
Super, dziękuję za informacje. Co ja bym bez Was zrobiła 
Edit: Tak, tak, jestem do wszystkiego taka szybka... Bo się martwię o Manię po prostu, no... I wychodzi na to, że nie będziemy szły na operację, bo prawdopodobnie świnka z cystami na nerkach by nie przeżyła. Trzeba teraz kontrolować krew i mocz. Ech, oby Maniuś żyła jak najdłużej z tymi swoimi choróbskami.
Tak publicznie podziękuję JD za konsultację z dr Kasią, po stokroć dziękuję!

Edit: Tak, tak, jestem do wszystkiego taka szybka... Bo się martwię o Manię po prostu, no... I wychodzi na to, że nie będziemy szły na operację, bo prawdopodobnie świnka z cystami na nerkach by nie przeżyła. Trzeba teraz kontrolować krew i mocz. Ech, oby Maniuś żyła jak najdłużej z tymi swoimi choróbskami.
Tak publicznie podziękuję JD za konsultację z dr Kasią, po stokroć dziękuję!

- Skiti
- Kontakt:
Yeah! Wczoraj podczas wycieczki rowerowej, wpadliśmy z TŻ do rodzinki na wsi i załatwiliśmy od nich kupę świeżego, niepryskanego perzu!
Mania rzuciła się na niego jak szalona. Reszta dziewczyn + Ami + tymczas Bączek też sobie u siebie poucztowali.
Co do Paprotki - niechętnie wychodzi z domku, boi się nas, chodzących po pokoju. Zwiedza klatkę tylko, jak nikt się nie rusza
Za to w nocy daje takie popisy! W dzień też, ale w nocy to ja chcę spać... Denerwuje Manię i Lusię, psoci się im, a te drą te swoje mordki nie do opamiętania. Paprotka dotknie, Paprotka wejdzie do ich norki, Paprotka przechodzi obok - krzyk! Ciągle chodzę niewyspana, bo co 15 - 30 min (to nie jest przesadzone),jestem budzona, a nie mam gdzie postawić klatki na noc
Na pewno się to z czasem unormuje, ale już nie da się wytrzymać
Dziś uszyję norkę 2w1, żeby mi się te potwory przestały kłócić. Na co dzień świnie mają oczywiście dwie norki, ale pchają się do jednej, najfajniejszej. Teraz będą miały dwie identyczne i mam nadzieję, że będzie spokój 

Co do Paprotki - niechętnie wychodzi z domku, boi się nas, chodzących po pokoju. Zwiedza klatkę tylko, jak nikt się nie rusza

Nocne przygody...norma
!(wiem, wiem- to nie jest śmieszne)

Nasz Guciu robił na początku to samo - w dzień nie było go widać, a w nocy szalał. Po 2 tygodniach zaczęło się normować lub jesteśmy tak wykończeni, że nie słyszymy go w nocy ;D
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Mania zdrowiej, nie ładnie chorować
Ale Paprotka śliczna jest.. i ten biały kuperek

Ale Paprotka śliczna jest.. i ten biały kuperek

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

- Skiti
- Kontakt:
Dziękujemy!
Mam kilka zdjęć z sobotniego wybiegu. Muszę zgrać na komputer i wstawić. Paprotka ulubiła sobie Luckę i po pokoju ciągle za nią łaziła jak cień przy d**ie
yyyy znaczy tyłku 
Edit: Niestety zauważyłam, że Paprotta rzuca się z ząbkami na Manię i Lucynkę, kiedy te chcą wejść do domku, albo stoją nie tam, gdzie trzeba. No i teraz, panny, w cale nie chcą przebywać ani w domku, ani w towarzystwie Paproci. Przez te skubanie, boją się i uciekają od niej. Oj nie pomyślałabym, że mogą się nie polubić, ale naprawdę nie przepadają za sobą
Paprotka je stresuje. Na sobotnim wybiegu czarnulka ładnie chodziła za Lusią, ale w klatce to istny diabełek
Fotki z soboty:

Mam kilka zdjęć z sobotniego wybiegu. Muszę zgrać na komputer i wstawić. Paprotka ulubiła sobie Luckę i po pokoju ciągle za nią łaziła jak cień przy d**ie

Edit: Niestety zauważyłam, że Paprotta rzuca się z ząbkami na Manię i Lucynkę, kiedy te chcą wejść do domku, albo stoją nie tam, gdzie trzeba. No i teraz, panny, w cale nie chcą przebywać ani w domku, ani w towarzystwie Paproci. Przez te skubanie, boją się i uciekają od niej. Oj nie pomyślałabym, że mogą się nie polubić, ale naprawdę nie przepadają za sobą

Fotki z soboty: