Nowe dzieje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Harvejowa

Re: Harvey i Mufi-kochane łobuziaki + Demolka/Zdjęcia

Post autor: Harvejowa »

ANYA, ty tu nie pisz takich rzeczy ;p bo mój luby mnie cały czas próbuje namówić na wyjazd zagranicę po studiach...
Niby inne życie ale wiem, że wtedy nie zrealizuję się zawodowo :(
Harvejowa

Historia o tym jak Mufi stał się puszysty ;p książę Charczysław puszysty von Mufinstein :D

Obrazek
taki zaczesany jakiś jestem
Obrazek
grzywka wchodziła w oczy i Harvey ciągle ją wygryzał więc...zostałem punkiem i mam irokeza :laugh:
Obrazek

A teraz trochę przeszłości ;) Historia małego świnkochłopca... jak to dzieciątko wygrało z zapaleniem płuc i stało się silnym knurkiem :)
Weterynarz kazał mi zakładać rękawiczki do pielęgnacji skóry (grzybica)....później go olałam i zwyczajnie myłam dobrze ręce
Obrazek
Jak myślicie ile mógł mieć? to był okruszek
Obrazek
Obrazek
zapalenie płuc i dokarmianie po nocach...wtedy w zasadzie żył na moich rękach...ogrzewałam, głaskałam, karmiłam i poiłam całymi godzinami tak u mnie siedział...
Obrazek
Aż w końcu chciał coś zjeść :D
Obrazek
I stał się miziakiem
Obrazek
hmmm i ziewakiem?
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

O! Majce też zrobię takiego irokeza, niech już nie będzie emo :D
Awatar użytkownika
pour
Miejscowość: Glasgow
Kontakt:

Post autor: pour »

Smutna prawda, że nic tak nie oswaja świnki jak choroba! Niestety znam to z doświadczenia, ale najważniejsze ,że wszystko dobrze się skończyło :)
katiusha

Post autor: katiusha »

:love: Cudna historia a irokez bezbłędny :szczerbaty:
Harvejowa

:) nie da się ukryć, że zaskoczyło mnie ile siły potrafi być w takim małym ciałku :)
Z powodu przeprowadzki szukamy rozwiązania na klatkę i zastanawiałam się nad kupnem używanej 150x50 albo kupnem samej kuwety 150x50 bo kratki mamy i trzeba by tylko dwie przygiąć w połowie... Macie jakieś pomysły? bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej dużej kuwety :(
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Zróbcie sami z polipropylenu :) U mnie się sprawdza :D
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Ten irokez jest boski :D
Harvejowa

dziękujemy :D
Assia właśnie negocjuję cenę o klatkę 150 ;p w sumie byłoby wygodnie a i kratek wybiegowych nie musielibyśmy psuć....zawsze jak przestaną być potrzebne można je sprzedać ;p
Ale faktycznie jak nie dostaniemy dobrej ceny to zrobimy sobie płytę meblową wyłożoną od środka polipropylenem :D
zwariowałam żeby takiego molocha do domu ściągać ;p ale chłopaki muszą mieć miejsce :)
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja jestem zadowolona z polipropylenu. Był stosunkowo tani, a sprawdza się super. Nie przecieka, po wybraniu żwirku przecieram go szmatką i gotowe, oczywiście raz na jakiś czas robię wielkie sprzątanie i myję kuwetę pod prysznicem, żeby nie zaczęła śmierdzieć i żeby coś się w niej nie rozwinęło niedobrego. Ogólnie polecam :)

Ale chłopaki będą miały wypas :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”