Poza tym świnki zdrowe i dorodne, a Baran nawet zbyt dorodny - mamy zmniejszyć ilość suchej karmy. Oj, skończyło się Peru, zaczęła się Polska... nie będzie zachwycony (oczywiście my mamy takie pół-Peru, tylko świnie tuczymy a nie jemy)
Baranek i Leonek znowu razem [*]
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
Val
Re: Przygody Baranka i Leonka - nowa fryzura Leonka
No, niestety kaszak jest na tyle duży, że będziemy wycinać, bo po wyciśnięciu i tak by szybko odrósł. Leonek będzie musiał jakoś dać radę, przynajmniej nie będzie go bolało. To szybki zabieg, liczę, że pójdzie dobrze. Zapisaliśmy się na 14.06.
Poza tym świnki zdrowe i dorodne, a Baran nawet zbyt dorodny - mamy zmniejszyć ilość suchej karmy. Oj, skończyło się Peru, zaczęła się Polska... nie będzie zachwycony (oczywiście my mamy takie pół-Peru, tylko świnie tuczymy a nie jemy)
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Leon, nie daj się:) Będzie dobrze i mocno trzymam kciuki za powodzenie

TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
To taka operacja plastyczna, wypiękni się
Na pewno będzie dobrze. A znieczulenie w takim zabiegu robią miejscowo czy jak?
Na pewno będzie dobrze. A znieczulenie w takim zabiegu robią miejscowo czy jak?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
Val
Na wziewce to robią, ale tylko 15 min. trwa zabieg. Wiadomo, denerwuję się, jak przy każdym zwierzaku. Chociaż kurczę, taaaakie operacje czasem moim szczurom robiono... jakieś wycinanie śledziony z guzem 3-letniemu szczurowi itp., a mam wrażenie, że o świnkę przy małym zabiegu to bardziej drżę
Ale co się dziwić, kocham te prośki strasznie. A jeszcze Leon taki "mój" jest. To znaczy ja jestem jego, bo to w sumie oni się nami podzielili
Racjonowanie suchej karmy na razie przechodzi bez widocznej rebelii... trzeba tylko się uzbroić w cierpliwość przeciw ich sztuczkom. Bo wiecie, zdarzało się, że mój mąż wstał, sypnął im żarcia, one do czasu mojego przyjścia wywaliły miskę, żarcie pochowały i jak przychodziłam godzinę lub dwie później - "zobacz, głodni jesteśmy, samiec nie dał jeść!".
Racjonowanie suchej karmy na razie przechodzi bez widocznej rebelii... trzeba tylko się uzbroić w cierpliwość przeciw ich sztuczkom. Bo wiecie, zdarzało się, że mój mąż wstał, sypnął im żarcia, one do czasu mojego przyjścia wywaliły miskę, żarcie pochowały i jak przychodziłam godzinę lub dwie później - "zobacz, głodni jesteśmy, samiec nie dał jeść!".
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Dobrze, że taki szybki ten zabieg. Ale stracha i tak też bym miała...Kciukam

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
-
Val
Mieliśmy telefon z MV, Leonek już po zabiegu. Kaszak usunięty, dziś znaleźliśmy jeszcze drugiego, ale był tak malutki, że wystarczyło wycisnąć, więc już mu to zrobili hurtem. No i trzeba będzie robić regularny przegląd, bo Leon najwyraźniej ma tendencje do kaszaków.
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Uffff Leonku, już po stresie 
-
Val
Jesteśmy w domu
Tytułu wątku nie zmieniam, bo Leon ma iście wystrzałową fryzurę - wygolony tyłek wymalowany na srebrno! Trochę się stresował w drodze powrotnej, w domu wypłaszczył mi się na kolanach, kiedy mąż szykował osobną klatkę. Ale po umieszczeniu w klatce od razu się ożywił i zaczął jeść