Żywia z Warszawy w swoim domu

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Żywia z Warszawy

Post autor: ViaCaVia »

Cuuudne!!! Gratulacje! :buzki:
Awatar użytkownika
gunia
Miejscowość: ostrołęka
Kontakt:

Post autor: gunia »

Ależ śliczności!!! trzymam kciuki :love:
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Falbala

Post autor: Falbala »

Trochę zdjęć maluszków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Żywia z Warszawy i jej maluszki

Post autor: Dzima »

Cuuuukier :love: cuuuukier
Same cukierki :lol: a jaki podział płci?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Falbala

Chyba 2 samiczki i 3 samce. Największa urodziła się dziewczynka a najmniejszy chłopiec. Najmniejszy u najgłośniejszy :D
Falbala

Maluszki mają założone swoje wątki. Dziewczynki dostały imiona: Dodola i Dziewanna a chłopcy: Ziemek, Lesio i Gniewoszek. viewtopic.php?f=99&t=9114
viewtopic.php?f=98&t=9113
Żywia zaczęła chudnąć dzięki tej piątce urwisów. Schudła przez ten tydzień 70 g. Więc ma włączoną do diety sieczkę z lucerny i chwilowo karmę ratunkową Ziętka, aby przybrała trochę na wadze i nabrała sił.
W sobotę całą ekipą wybraliśmy się do weterynarza, gdyż mniejsza samiczka Dodola zaczęła pykać noskiem. Wszystkie maluchy zostały osłuchane razem z mamą. Dla Dodoli robię nebulizację z gentamycyny. Siedzi biedna razem z mamą w pudle.
Żywia ma wilczy apetyt, dostaje mnóstwo różnych warzyw, wszystko zjada ze smakiem a dzieci skubią od niej i uczą się nowych smaków. Tyją, z każdym dniem są coraz większe. Rosną w oczach dosłownie. Biegają i podskakują, gdy wrzucam nowe smakolyki do miseczek. A mama tylko staje na dwóch łapkach i zabiera mi z ręki to, co im przynoszę. Karmę ratunkową też chętnie zjada. Oczywiście strzykawkę wyrywa mi z taką siłą... Mama takiej gromadki musi być silną świnką. Głaskanie i kilankiwanie jest dla niej największym relaksem, odpoczynkiem od codziennych trosk związanych z tymi głodomorkami. Turkocze zadowolona i ufna, gdy ją głaszczę. Pewnie każdy tak pisze o śwince w swoim domu tymczasowym, ale to naprawdę fajna świnka. Moje samiczki to istne diabły przy tej spokojnej puchatej kuleczce. Mam nadzieję, że uda jej się znaleźć kochający dom i bezkonfliktowe towarzystwo drugiej samiczki albo samiczek.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Mam nadzieję cała ferajna znajdzie super domki :fingerscrossed:
Nic dziwnego, ze Żywia chudnie, taka gromadkę wykarmić, nie lata wyczyn. Wiem, że będziesz dbać o nią i o resztę maluchów. Muszę się wybrać do Was i zobaczyć te cuda :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Falbala

To zapraszam :D
Falbala

Żywia dzisiaj pokazała, że maluchy nie mogę jej wchodzić na głowę. I tak wchodzą :D dosłownie i w przenośni. Walka o brokuła była zaciekła. Wygrał najmniejszy z braci, Ziemek. Cieszę się, że dzielna mama cierpliwie opiekuje się swoimi dziećmi. Wysysają z niej wszystkie soki i chudnie maleńka. Dokarmiam ja dwa razy dziennie, podaję górę warzyw i staram się, by jej waga nie spadała za bardzo. Na szczęście maluchy już. Je siedzą ciągle pod brzuchem. Jedzą wszystkie pokarmy, co mama. Góra siana znika w całą noc a ja tylko zwiększam porcje wszystkiego. Dwie córeczki Żywii zostały wstępnie zarezerwowane i jeden synek.
Falbala

Zamieszczam filmik Żywii, dzielnej mamy i skaczących żabek :D
https://m.youtube.com/watch?v=0Fa537tnvrw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”