Donna(*) i jej córka Federica
Moderator: silje
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Donna(*) i jej córka Federica
matko..... 

- Aneta914
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Biedulka... Dla Donny 

Moje prosiaki : Klementynka
/ Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek

Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Z opisu sekcji wynika, że bezpośrednią przyczyną śmierci Donny była niewydolność krążeniowo-oddechowa oraz zaburzenie gospodarki wodno-elektrolitowej, do których doszło w wyniku niewydolności nerek i układu moczowego.
Możliwe, że wcześniej była chora, a podróż i stres związany z przeprowadzką wpłynęły na zaostrzenie objawów. Możliwe, że nawet jeśli trafiłaby na czas do weta- też nie można by było jej pomóc.. Już nie dowiemy się, jak było i jak być mogło..
Możliwe, że wcześniej była chora, a podróż i stres związany z przeprowadzką wpłynęły na zaostrzenie objawów. Możliwe, że nawet jeśli trafiłaby na czas do weta- też nie można by było jej pomóc.. Już nie dowiemy się, jak było i jak być mogło..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Może warto by trochę przebadać Federicę? Chociaż morfologia i podstawowa biochemia? Ta niewydolność nerek i ukł. moczowego pewnie nie jest dziedziczna (tego się raczej już stwierdzić nie da), ale może lepiej chuchać na zimne...? Federica jest młodziutka, całe życie przed Nią
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Pomyśleliśmy o tym (DanBea, anmitsu)- Federica jest w trakcie badań.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

Ewa i Michał- dobrze myślicie, biochemia i morfologia jest w normie, ale będziemy obserwować i badać małą dalej, bo mi się nie podoba. Właśnie zakładam Federice osobny wątek, zapraszamy 

- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Dlaczego teraz CI "się nie podoba"? ...Za malutką!

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Trzymamy kciuki za zdrówko Federicy (Federici?), oby się nie "popsuło"! Chuchać i dmuchać tam na nią
a czemu Ci się nie podoba? coś z małą się dzieje?

Przez ostatni tydzień była apatyczna, miała spadek wagi o 40g i jestem pewna, że się odwodniła bo nie piła. Po dwóch dopajaniach zaczęła duldać z poidła i wróciła do wagi. Z racji na zagadkowy przypadek Donny chcę ją poobserwować dłużej, zrobić więcej badań, o ile budżet spśm nam pozwoli