Tosia, Pipi i Basia[*], nasze słodziaki
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Basia i Tosia, nasze słodziaki
Jakie piękne prosiaki
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! ⬇
Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Co tam u Was słychać?
Miło, że pytasz. Dobrze słychać. Prosiaki mają się dobrze a ja właśnie miałam wrzucić zdjęcia i ogłosić rozpoczęcie sezonu na mleczyk.pastuszek pisze:Co tam u Was słychać?
Nie zdjęcie ale wariacja na temat świnek w wykonaniu mojej córki. Kolorowanka pomalowana farbami i własnoręcznie zredagowane informacje.
- Zuzia&Władzia
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Panienki śliczne
Ta z dużym białym paskiem na pleckach podobna do świnkowego pana ,którego miałam lata temu - Pinky'ego
Ja mam trzy mieszańce. Władzia jest coś a'la sheltie ale jak się potarga to bardziej wygląda jak "grzywjasta". I tak będę mówić jakby mnie kto pytał co to za rasa. Podziękuj córci za piękny rysunek i opis
Ta z dużym białym paskiem na pleckach podobna do świnkowego pana ,którego miałam lata temu - Pinky'ego
Ja mam trzy mieszańce. Władzia jest coś a'la sheltie ale jak się potarga to bardziej wygląda jak "grzywjasta". I tak będę mówić jakby mnie kto pytał co to za rasa. Podziękuj córci za piękny rysunek i opis
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Tez jestem pod wrażeniem, i może nawet mam w domu grzywiastą??????
Gratuluję córki i pięknych świnek
Gratuluję córki i pięknych świnek
Córka uczy się robić zdjęcia. Nastrojona przedświąteczną atmosferą postanowiła tez uwiecznić jedną z księżniczek.
No i stało się. Nie udało mi się mojej znajomej przekonać, że nie powinna kupować świnki tylko lepiej zaadoptować. Nie udało mi się też przekonać jej, że świnka nie powinna być jedna. Nie posłuchali. Kupili. Wszystko było fajnie przez dwa, może trzy tygodnie. Potem się zaczęło, Dzieci kasłały, prychały i zaczęły chorować jak nigdy do tej pory. Mijał miesiąc za miesiącem i nie było lepiej. Znajoma zaczęła szukać ratunku, czyli kogoś kto weźmie na jakiś czas świnkę do siebie, bo jest podejrzenie, że choroby dzieci mają związek ze świnką. Tak niestety może być bo korelacja jest wyraźna. No co było zrobić. Pojechałam i przywiozłam tę niespełna roczną piękność do nas.
Pipi, bo tak ma na imię (córki są zdania, że to dlatego, że na każdym oku ma inną łatkę tak jak Pipi nosiła na każdej nodze inną pończochę) na razie mieszka w osobnej klatce. Kilka dni zajęło jej oswajanie się z naszym domem, jego zapachami, odgłosami i aktywnością domowników.
Dziś postanowiliśmy zaaranżować pierwsze zapoznanie prosiaków. Poszło nieźle. Gadanie bez gulgotania i strzelania zębami. Okrążanie, obwąchiwanie zadków i przytulanie.
A najlepsze zapoznanie to zawsze jest takie połączone z dobrym jedzonkiem.
No i jeszcze u pańci na kolanach warto się trochę pokitrasić.
Pipi, bo tak ma na imię (córki są zdania, że to dlatego, że na każdym oku ma inną łatkę tak jak Pipi nosiła na każdej nodze inną pończochę) na razie mieszka w osobnej klatce. Kilka dni zajęło jej oswajanie się z naszym domem, jego zapachami, odgłosami i aktywnością domowników.
Dziś postanowiliśmy zaaranżować pierwsze zapoznanie prosiaków. Poszło nieźle. Gadanie bez gulgotania i strzelania zębami. Okrążanie, obwąchiwanie zadków i przytulanie.
A najlepsze zapoznanie to zawsze jest takie połączone z dobrym jedzonkiem.
No i jeszcze u pańci na kolanach warto się trochę pokitrasić.
- awa39
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
cudne prosiaczki ostatnie foto rewelacyjne
Pozostaną w sercu: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=7966