Słuszna uwaga.
poprosiłam tez o zmianę zdjęcia na głównej na takie bardziej zachęcające
Budyń z Soczkiem - deser polabo:-) rez. dla Nikodemcio
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Budyń z Soczkiem czyli deser polabo:-) (W-wa)
Sesyjka spacerowa:
Tak wygląda spacer – jeden się rozsiadł w kapeluszu (to Soczek), a drugi udaje ze go nie ma (Budyń). Ale ogólnie są śmiali i dają się ciućkać. Niestety w nocy czasami hałasują, co - mamy nadzieję - z wiekiem im przejdzie. Całkiem spore z nich świnie – 58 (Budyń) i 65 (Soczek) deko żywej wagi. Zęby w porządku, Budyniowe może trochę słabsze, więc dostanie nieco więcej vit. C.
Cykorii nadal nie chcą, ale sałata rzymska, koperek, marchewka (zwłaszcza!) znikają migiem.
Tak wygląda spacer – jeden się rozsiadł w kapeluszu (to Soczek), a drugi udaje ze go nie ma (Budyń). Ale ogólnie są śmiali i dają się ciućkać. Niestety w nocy czasami hałasują, co - mamy nadzieję - z wiekiem im przejdzie. Całkiem spore z nich świnie – 58 (Budyń) i 65 (Soczek) deko żywej wagi. Zęby w porządku, Budyniowe może trochę słabsze, więc dostanie nieco więcej vit. C.
Cykorii nadal nie chcą, ale sałata rzymska, koperek, marchewka (zwłaszcza!) znikają migiem.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Hop hop!
Komu piękne białasy?
Zaprzyjaźnione ze sobą i przyjaźnie nastawione do świata i innych świnek
Komu piękne białasy?
Zaprzyjaźnione ze sobą i przyjaźnie nastawione do świata i innych świnek
Mam pytanie co do adopcji. Chętnie przygarnęłabym obu chłopców tylko odległość. Więc to pojawia się pytanie. Czy w razie niedogadania się świnek (wiadomo jak to chłopy) czy świnki wracają do dawnego domu tymczasowego ?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
no raczej tak. Ale Kraków - warszawa to trasa do pokonania. Chyba, że w Krakowie ktoś się zaopiekuje świnkami.
Jakie są Twoje prosiaki?
Jakie są Twoje prosiaki?
Jeden totalna, podporządkowana kluska, daje sobie całkowicie wchodzić na głowę i to dosłownie. Drugi czasami przypomina o swojej dominacji, ale nie nachalnie. Kręci co jakiś czas bioderkami, od czasu do czasu zaznaczy teren oraz swojego kolegę. Kiedy do mnie przyjechali Ed'o miał konflikt z Kisą, ale ten był w trakcie dorastania wiec też mu dawał popalić. Dopóki nie prowokował Ed'a, nie zaczepiał go i nie podgryzał był spokój.
Kisy juz nie ma, zostały dwa agutki.
Kisy juz nie ma, zostały dwa agutki.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
one sa od nas? Myślę o wizycie przedadopcyjnej?
Tak. Tośka była z wizytą i ona też dostarczyła chłopców.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
no cóż, pomyśl spokojnie parę dni, czy na pewno - cztery świnki, to sporo... Oni robią wrażenie ugodowych, ale wiadomo, ze nie wiadomo
Były już dwukrotnie czwóreczki i dawaliśmy radę bez żadnego problemu
Ja jestem wstępnie chętna. W zasadzie decyzja nie należy do mnie, a do chłopaków, nic się nie przewidzi.
Ja jestem wstępnie chętna. W zasadzie decyzja nie należy do mnie, a do chłopaków, nic się nie przewidzi.