Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - już w Warszawie w DS
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: Przecudne panny BB polecają się do adopcji! (Mińsk Maz.)
Biała i Blanka będą miały kochający domek
-
- Kontakt:
Re: Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - rezerwacja dla P. Magd
Biała mnie dzisiaj zaskoczyła - rozłożyła się na środku klatki z "wywalonymi"nóżkami - słodki to widok dla świnkolubów , niestety, jak zbliżałam się, by zrobić zdjęcie - czym prędzej prysnęła, a gdy odeszłam, znowu się ułożyła wygodnie z wywalonymi kończynami. Podeszłam, znowu zwiała. Cóż, najwidoczniej nie miała ochoty na zdjęcia, szkoda.
Waga panienek:
Biała: 453g;
Blanka: 393g; czyli hip, hip hura, obie rosną, Blanka zaraz przekroczy 400g,a potem to już tylko do przodu .
Mało miałam dzisiaj czasu dla dziewczynek, tylko trochę głaskania na kolankach, ale widać, że prosiaczki już nie takie dzikie, podoba im się kontakt człowiekiem. No i wszystko w porządku - świnki jak zwykle ruchliwe, zadowolone biegają po klatce, nawet nauczyły się wchodzić na tarasik ferplasta, choć bardziej wolą wskakiwać bokiem, a nie "kulturalnie"po podeście, który wykorzystują jednak do schodzenia.
Muszę na dniach zrobić dziewczynom na dniach cyknąć kilka nowych fotek - dla siebie, na pamiątkę No i czeka mnie podcinanie pazurków, bo za długie się robią.
Waga panienek:
Biała: 453g;
Blanka: 393g; czyli hip, hip hura, obie rosną, Blanka zaraz przekroczy 400g,a potem to już tylko do przodu .
Mało miałam dzisiaj czasu dla dziewczynek, tylko trochę głaskania na kolankach, ale widać, że prosiaczki już nie takie dzikie, podoba im się kontakt człowiekiem. No i wszystko w porządku - świnki jak zwykle ruchliwe, zadowolone biegają po klatce, nawet nauczyły się wchodzić na tarasik ferplasta, choć bardziej wolą wskakiwać bokiem, a nie "kulturalnie"po podeście, który wykorzystują jednak do schodzenia.
Muszę na dniach zrobić dziewczynom na dniach cyknąć kilka nowych fotek - dla siebie, na pamiątkę No i czeka mnie podcinanie pazurków, bo za długie się robią.
-
- Kontakt:
Co słychać u Białej i Blanki? Tak w skrócie:
Jedzą, piją, ,bobki zostawiają,
Tańce, hulanka, swawola;
Ledwie klatki nie rozwalą,
Cha cha, chi chi, hejza, hola!
Jedzą, piją, ,bobki zostawiają,
Tańce, hulanka, swawola;
Ledwie klatki nie rozwalą,
Cha cha, chi chi, hejza, hola!
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
a zdjęcia?
dla dziewczyn
dla dziewczyn
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
-
- Kontakt:
Zdjęcia będą w czasie niedługim - tylko muszę aparat pożyczyć;) Jak pisałam, chcę mieć fotki na pamiątkę .
A Biała i Blanka dziękują za pozdrowienia,Jolu, i Twoim tymczaskom, a swoi siostrzyczkom, też ślą buziaczki .
A Biała i Blanka dziękują za pozdrowienia,Jolu, i Twoim tymczaskom, a swoi siostrzyczkom, też ślą buziaczki .
A panny już tutaj? Ale ekspresowa adopcja! Kiedy jadą do nowego domku?
-
- Kontakt:
Pewnie byłyby już w DS, gdyby nie fakt, iż Państwo, którzy je zabierają, mają pewne plany wyjazdowe. Biała i Blanka jadą do swojej nowej rodzinki ok. 25 stycznia. Będę za nimi tęsknić .
Wcale się nie dziwię, że znalazły domek - przecudne są po prostu .
Wcale się nie dziwię, że znalazły domek - przecudne są po prostu .
My też już nie możemy się doczekać Po raz pierwszy mam nadzieję, że ferie miną jak z bicza trzasł! ogromnie się cieszę, że B&B mają się dobrze!
-
- Kontakt:
Pani Magdo,tak, ferie zlecą jak z bicza strzelił , a potem to już karmienie, pojenie, sprzątanie bobków, oswajanie, rozpieszczanie, i tym podobne czynności na usługach dwóch uroczych śnieżynek, czyli kupa pracy . Ale warto, bo jak już się zadomowią, to odwdzięczą się cudnym widokiem wywalonych przy leżakowaniu małych nóżek .
Waga na dziś :
Biała: 464g
Blanka: 422g
Panienki ciągle niepewne co do człowieka, zwiewają przy wyciąganiu z klatki w kąt, ale na kolankach, gdy się je lekko przykryje kocykiem, potrafią się wyluzować i lubią tak poleżeć, a gdy je się je delikatnie przy tym głaszcze, to pomrukują z zadowolenia! Dzisiaj podczas takiej krótkie sesji kolankowania zrobiłam zdjęcia telefonem, ale oczywiście bez lampy błyskowej, żeby ich nie straszyć, i fotki nie oddają uroku ich czerwonych oczu ( ale widać na pyszczkach, że wcinały małe co nieco ). Proszę zauważyć, że Blanka ( po lewej ), czyli te kiedyś chucherko, to już duża pannica :
W tym miejscu muszę się na dziewczyny poskarżyć: dziś właśnie tak sobie leżąc, dziewczyny, a właściwie Blanka, mnie obsikała -przesiąkło przez kocyk i musiałam się przebrać . A już miałam nadzieję, że to super wyjątkowe, kulturalne panny, bo do tej pory ani razy żadnej to się nie zdarzyło . Ale cóż, nie można się na nie gniewać, takie są bowiem uroki posiadania świnek morskich
Waga na dziś :
Biała: 464g
Blanka: 422g
Panienki ciągle niepewne co do człowieka, zwiewają przy wyciąganiu z klatki w kąt, ale na kolankach, gdy się je lekko przykryje kocykiem, potrafią się wyluzować i lubią tak poleżeć, a gdy je się je delikatnie przy tym głaszcze, to pomrukują z zadowolenia! Dzisiaj podczas takiej krótkie sesji kolankowania zrobiłam zdjęcia telefonem, ale oczywiście bez lampy błyskowej, żeby ich nie straszyć, i fotki nie oddają uroku ich czerwonych oczu ( ale widać na pyszczkach, że wcinały małe co nieco ). Proszę zauważyć, że Blanka ( po lewej ), czyli te kiedyś chucherko, to już duża pannica :
W tym miejscu muszę się na dziewczyny poskarżyć: dziś właśnie tak sobie leżąc, dziewczyny, a właściwie Blanka, mnie obsikała -przesiąkło przez kocyk i musiałam się przebrać . A już miałam nadzieję, że to super wyjątkowe, kulturalne panny, bo do tej pory ani razy żadnej to się nie zdarzyło . Ale cóż, nie można się na nie gniewać, takie są bowiem uroki posiadania świnek morskich
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Jakie piękne zdjęcia, na FB je dać, jako reklamę śnieżynek.... Coś wspaniałego