Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - już w Warszawie w DS
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: Przecudne panny BB polecają się do adopcji! (Mińsk Maz.)
Biała i Blanka będą miały kochający domek 

-
- Kontakt:
Re: Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - rezerwacja dla P. Magd
Biała mnie dzisiaj zaskoczyła - rozłożyła się na środku klatki z "wywalonymi"nóżkami - słodki to widok dla świnkolubów
, niestety, jak zbliżałam się, by zrobić zdjęcie - czym prędzej prysnęła, a gdy odeszłam, znowu się ułożyła wygodnie z wywalonymi kończynami. Podeszłam, znowu zwiała. Cóż, najwidoczniej nie miała ochoty na zdjęcia, szkoda.
Waga panienek:
Biała: 453g;
Blanka: 393g; czyli hip, hip hura, obie rosną, Blanka zaraz przekroczy 400g,a potem to już tylko do przodu
.
Mało miałam dzisiaj czasu dla dziewczynek, tylko trochę głaskania na kolankach, ale widać, że prosiaczki już nie takie dzikie, podoba im się kontakt człowiekiem. No i wszystko w porządku - świnki jak zwykle ruchliwe, zadowolone biegają po klatce, nawet nauczyły się wchodzić na tarasik ferplasta, choć bardziej wolą wskakiwać bokiem, a nie "kulturalnie"po podeście, który wykorzystują jednak do schodzenia.
Muszę na dniach zrobić dziewczynom na dniach cyknąć kilka nowych fotek - dla siebie, na pamiątkę
No i czeka mnie podcinanie pazurków, bo za długie się robią.

Waga panienek:
Biała: 453g;
Blanka: 393g; czyli hip, hip hura, obie rosną, Blanka zaraz przekroczy 400g,a potem to już tylko do przodu

Mało miałam dzisiaj czasu dla dziewczynek, tylko trochę głaskania na kolankach, ale widać, że prosiaczki już nie takie dzikie, podoba im się kontakt człowiekiem. No i wszystko w porządku - świnki jak zwykle ruchliwe, zadowolone biegają po klatce, nawet nauczyły się wchodzić na tarasik ferplasta, choć bardziej wolą wskakiwać bokiem, a nie "kulturalnie"po podeście, który wykorzystują jednak do schodzenia.
Muszę na dniach zrobić dziewczynom na dniach cyknąć kilka nowych fotek - dla siebie, na pamiątkę

-
- Kontakt:
Co słychać u Białej i Blanki? Tak w skrócie:
Jedzą, piją, ,bobki zostawiają,
Tańce, hulanka, swawola;
Ledwie klatki nie rozwalą,
Cha cha, chi chi, hejza, hola!
Jedzą, piją, ,bobki zostawiają,
Tańce, hulanka, swawola;
Ledwie klatki nie rozwalą,
Cha cha, chi chi, hejza, hola!

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
a zdjęcia?
dla dziewczyn

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
-
- Kontakt:
Zdjęcia będą
w czasie niedługim - tylko muszę aparat pożyczyć;) Jak pisałam, chcę mieć fotki na pamiątkę
.
A Biała i Blanka dziękują za pozdrowienia,Jolu, i Twoim tymczaskom, a swoi siostrzyczkom, też ślą buziaczki
.

A Biała i Blanka dziękują za pozdrowienia,Jolu, i Twoim tymczaskom, a swoi siostrzyczkom, też ślą buziaczki

A panny już tutaj? Ale ekspresowa adopcja! Kiedy jadą do nowego domku?
-
- Kontakt:
Pewnie byłyby już w DS, gdyby nie fakt, iż Państwo, którzy je zabierają, mają pewne plany wyjazdowe. Biała i Blanka jadą do swojej nowej rodzinki ok. 25 stycznia. Będę za nimi tęsknić
.
Wcale się nie dziwię, że znalazły domek - przecudne są po prostu
.

Wcale się nie dziwię, że znalazły domek - przecudne są po prostu

My też już nie możemy się doczekać
Po raz pierwszy mam nadzieję, że ferie miną jak z bicza trzasł! ogromnie się cieszę, że B&B mają się dobrze! 

-
- Kontakt:
Pani Magdo,tak, ferie zlecą jak z bicza strzelił
, a potem to już karmienie, pojenie, sprzątanie bobków, oswajanie, rozpieszczanie, i tym podobne czynności na usługach dwóch uroczych śnieżynek, czyli kupa pracy
. Ale warto, bo jak już się zadomowią, to odwdzięczą się cudnym widokiem wywalonych przy leżakowaniu małych nóżek
.
Waga na dziś :
Biała: 464g
Blanka: 422g
Panienki ciągle niepewne co do człowieka, zwiewają przy wyciąganiu z klatki w kąt, ale na kolankach, gdy się je lekko przykryje kocykiem, potrafią się wyluzować i lubią tak poleżeć, a gdy je się je delikatnie przy tym głaszcze, to pomrukują z zadowolenia! Dzisiaj podczas takiej krótkie sesji kolankowania zrobiłam zdjęcia telefonem, ale oczywiście bez lampy błyskowej, żeby ich nie straszyć, i fotki nie oddają uroku ich czerwonych oczu ( ale widać na pyszczkach, że wcinały małe co nieco ). Proszę zauważyć, że Blanka ( po lewej ), czyli te kiedyś chucherko, to już duża pannica :

W tym miejscu muszę się na dziewczyny poskarżyć: dziś właśnie tak sobie leżąc, dziewczyny, a właściwie Blanka, mnie obsikała
-przesiąkło przez kocyk i musiałam się przebrać . A już miałam nadzieję, że to super wyjątkowe, kulturalne panny, bo do tej pory ani razy żadnej to się nie zdarzyło . Ale cóż, nie można się na nie gniewać, takie są bowiem uroki posiadania świnek morskich 

Waga na dziś :
Biała: 464g
Blanka: 422g
Panienki ciągle niepewne co do człowieka, zwiewają przy wyciąganiu z klatki w kąt, ale na kolankach, gdy się je lekko przykryje kocykiem, potrafią się wyluzować i lubią tak poleżeć, a gdy je się je delikatnie przy tym głaszcze, to pomrukują z zadowolenia! Dzisiaj podczas takiej krótkie sesji kolankowania zrobiłam zdjęcia telefonem, ale oczywiście bez lampy błyskowej, żeby ich nie straszyć, i fotki nie oddają uroku ich czerwonych oczu ( ale widać na pyszczkach, że wcinały małe co nieco ). Proszę zauważyć, że Blanka ( po lewej ), czyli te kiedyś chucherko, to już duża pannica :

W tym miejscu muszę się na dziewczyny poskarżyć: dziś właśnie tak sobie leżąc, dziewczyny, a właściwie Blanka, mnie obsikała

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Jakie piękne zdjęcia, na FB je dać, jako reklamę śnieżynek.... Coś wspaniałego