Jednak dokarmiać trzeba, bo apetyt ma slaby.
"Na oko" - zdrowa. A nie mam sumienia ciągać jej w taką pogodę do weta. Zwłaszcza, że w piątek kontrola okulistyczna. spróbuję łączenia z Rositą - zobaczymy, co wyjdzie...
Rosita i Negrita - zamieszkały u Meg :-)
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Meg
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Re: Mała Negrita - Wawa - wstępna rez. dla Meg :-)
Kocham tytuł wątku
.
Kciukajcie za łączenie!!!

Kciukajcie za łączenie!!!

- Meg
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Re: Rosita - ruda piękność (Wawa) wstępna rez. dla Meg :-)

Rosito!
Bardzo uprzejmie proszę grzecznie polubić się z Negritą.
Z poważaniem,
Twoja niedoszła mamusia

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Mała Negrita - Wawa - wstępna rez. dla Meg :-)
Zdjęcie przed dokarmianiem.
Smarkata nie znosi zabiegów wszelakich, chociaz antybiotyk miała dopyszcznie. Dokarmiania tez nie lubi, ma do tego cały czas katar i furczy. Aktywna, owszem, ale apetyt mógłby być lepszy. Może jednak się jutro przejedziemy jeszcze do kliniki?

Smarkata nie znosi zabiegów wszelakich, chociaz antybiotyk miała dopyszcznie. Dokarmiania tez nie lubi, ma do tego cały czas katar i furczy. Aktywna, owszem, ale apetyt mógłby być lepszy. Może jednak się jutro przejedziemy jeszcze do kliniki?
Bardzo dziękuje za radę
Byłabym także bardzo wdzięczna jeśli mogłaby mi pani też jakąś świnkę zasugerować
Od dłuższego czasu oglądam świnki z adopcji i nie mogę znaleźć świnki dla siebie tzn. Młodej, oswojonej, miziowatej, a jak już się znajdzie to nie w Warszawie, wiec zaczęłam się zastanawiac nad kupnem z hodowli

Byłabym także bardzo wdzięczna jeśli mogłaby mi pani też jakąś świnkę zasugerować

Od dłuższego czasu oglądam świnki z adopcji i nie mogę znaleźć świnki dla siebie tzn. Młodej, oswojonej, miziowatej, a jak już się znajdzie to nie w Warszawie, wiec zaczęłam się zastanawiac nad kupnem z hodowli

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Xenia, a może umów się w Warszawie na wizytę przedadopcyjną bez wyboru świnki, wtedy pogadasz szczerze z osobą od nas, jakie świnki chciałabyś przygarnąć, też na pewno dostaniesz parę dobrych rad (ja np. radzę zawsze branie nieco starszych prosiaków na początekXenia pisze:Bardzo dziękuje za radę.
Byłabym także bardzo wdzięczna jeśli mogłaby mi pani też jakąś świnkę zasugerować![]()

Bardzo pani dziekuje
Gdyby mi pani nie doradzila najprawdopodobniej wzięłabym prosiaka z hodowli
W tym wypadku chyba umuwie się na wizyte z panią, ktora trzyma świnki w Sztumie

Gdyby mi pani nie doradzila najprawdopodobniej wzięłabym prosiaka z hodowli

P.S czy transport będę musiała zorganizowaćsama?
Dla mnie to nie problem tylko czy świnka/ świnki będą się dobrze się czuły
Dla mnie to nie problem tylko czy świnka/ świnki będą się dobrze się czuły
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
@Xeniu. Wszystko po kolei. Najpierw wizyta przedadopcyjna. Wizyta jest u Ciebie - ktos ze Stowarzyszenia przychodzi porozmawiac z Tobą i Twoją rodziną w sprawie adopcji zwierząt. My dowiadujemy się czegoś o Tobie i warunkach dla świnek, a Ty dowiesz się o nas i o tym, czego się możesz spodziewać po świnkach. Osoby niepełnoletnie muszą uzyskać na to zgodę rodziców, bo umowe adopcyjną podpisują rodzice. Wszystko jest w tym dziale: http://www.forum.swinkimorskie.eu/SPSM/ ... &Itemid=83 poczytaj uważnie.
Kiedy juz po wizycie nadal jesteś pewna, że chcesz dać dom świnkom, umówisz się z osobą prowadzącą Dom tymczasowy, w którym są "Twoje świnki" co do szczegółów. O transport starają się zwykle obydwie strony, więc oczywiście najprościej jest adoptowac świnki z tego samego miasta. Ale radzimy sobie.
Czasami trzeba poczekać na okazję transportową. Potem umowa i tyle.
Kiedy juz po wizycie nadal jesteś pewna, że chcesz dać dom świnkom, umówisz się z osobą prowadzącą Dom tymczasowy, w którym są "Twoje świnki" co do szczegółów. O transport starają się zwykle obydwie strony, więc oczywiście najprościej jest adoptowac świnki z tego samego miasta. Ale radzimy sobie.
Czasami trzeba poczekać na okazję transportową. Potem umowa i tyle.